[NL][SH] AJ

Analizy rozdań poker teksas holdem z turniejów wielostolikowych live.
MagikJohnson
-#pretendent
-#pretendent

[NL][SH] AJ

Postautor: MagikJohnson » 02 sie 2011, 10:36

6 osob przy stole, stacki najwyzszy około 4,5k, reszta w granicach 2,5k
Moj stack 3,3 k, jestem na buttonie, blindy 100/200
wszyscy pas, procz CO który podbija do 400
moja reka to :Ad :Jd , jestem przekonany ze CO chce zgarnac blindy ma 2,3k zetonow
raise ode mnie do 1200, SB fold, BB po dlugim zastanowieniu sie, call ma 2k zetonow, CO fold
flop: :As :Qc :3h
BB czeka, ja all in goscia, dlugie zastanowienie u goscia i call
BB pokazuje :Ah :Ks
nic mi juz nie wpada, BB wygrywa.
co zle zrobilem?

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 02 sie 2011, 10:47

bb robi call 1200 mając 2k żetonów? czy po callu zostaje mu 2k? jeżeli 1 wersja to debil który powinien tam pushować (przecież chyba nie slowplayuje monstera skoro Ty byś to 800 dołożył tak czy siak)

2 wersja - zagrałbym chyba tak samo licząc na to, że callował preflop z pocketem i przestraszył się AQ na stole, lub np niestety ukrywa seta 3. Z tym, że wątpię żeby on na flopie się długo zastanawiał nad callem.

MagikJohnson
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: MagikJohnson » 02 sie 2011, 16:30

po callu zostaje mu z tego co pamietam 1200 zetonow
dluugo sie zastanawial:)

69cuzo69
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: 69cuzo69 » 02 sie 2011, 21:44

Jest takie powiedzenie: "Do sprawdzenia musisz mieć lepsze ręce niż do podbicia"... i teraz:
-zależy jak grałeś poprzednie ręce, jak bardziej tight może bał się że masz dwie pary lub seta...
-jak agresywnie to może blef, lub środkowa para?

co źle zrobiłeś? chciałeś podnieść swój stack i to nie jest dziwne, AJs to dobra karta przy takim flopie J wydaje mi się dobrym kickerem... nie wiem może się nie znam jak się mylę to proszę niech mnie ktoś poprawi...

masaker
-#VIP
-#VIP

Postautor: masaker » 03 sie 2011, 09:52

Pytanie doMagikJohnson, co byś zrobił gdyby na stol spadło 789?To dość ważne pytanie wtedy myśle ze bede mogł powiedzieć co zrobiles źle.
W opcji a)bb gra za pol puli
w opcji b)masz przed sobą check

Co byś zrobił w każdej z tych opcji?

MagikJohnson
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: MagikJohnson » 03 sie 2011, 18:41

a) fold
b)prawdopodobnie raise do jego all ina

masaker
-#VIP
-#VIP

Postautor: masaker » 04 sie 2011, 08:34

a)no i właśnie tu jest błąd bo jak grasz 3bet z tak mały stackiem to musisz sie stackować niemal zawsze na flopie, wiec żeby nie było problemów i ułatwiając sobie decyzję warto zagrać all zamiast 3beta.

b)nie za bardzo rozumiem odpowiedz(szczerze mówiąc jest trochę zabawna, ale rozumiem że jesteś Świeżak)

W opcji b)miałes check przed sobą więc nie ma co raisować tylko sam wchodzisz all in

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 04 sie 2011, 11:03

MagikJohnson pisze:b)prawdopodobnie raise do jego all ina

chyba chodzi o to, że robi raise w wysokości all ina przeciwnika (równoznaczne ze swoim all inem) chociaż według mnie zawsze taki raise w wysokości stacka przeciwnika wygląda "pewniej" niż push (push często zauważyłem fishe traktują jako blef).

MagikJohnson
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: MagikJohnson » 04 sie 2011, 14:44

Szfiecu pisze:
MagikJohnson pisze:b)prawdopodobnie raise do jego all ina

chyba chodzi o to, że robi raise w wysokości all ina przeciwnika (równoznaczne ze swoim all inem) chociaż według mnie zawsze taki raise w wysokości stacka przeciwnika wygląda "pewniej" niż push (push często zauważyłem fishe traktują jako blef).

tak, oto mi chodziło, dzięki za analize;)

Wróć do „Turnieje LIVE”