[NL][FR]Trips

Analizy rozdań poker teksas holdem z turniejów wielostolikowych live.
Markar
-#aktywny
-#aktywny

[NL][FR]Trips

Postautor: Markar » 04 sty 2011, 15:22

Chciałbym w wam przedstawić rozdanie z ostatniego turnieju z cyklu Bsop rozgrywanego w moim miescie.

Przy stole stole 8 osób piątka z nich to gracze nie doświadczeni którzy pierwszy albo drugi raz byli na turnieju tego typu i podejrzewam ze online tez nie zbyt czesto grają.
Blindy 400/800 moj stack 18k.

Siedząc na big blindzie dostaje :5d :7h przeciwnik z UTG1 stack 12k call reszta fold ja check.

Flop: :5h :5s :8h

Ja check przeciwnik check

turn: :Qc

Ja bet 1500 do puli 2k przeciwnik call.

river: :As

Ja bet 3,5k przeciwnik raise 7k(total) ja all-in przeciwnik call i pokazuje

:5c :Qd

Czy powinienem inaczej zagrać?
Wydaje mi się ze powinienem zagrac tylko cll na river po jego reise ale chciałbym usłyszeć co wy byście zrobili w tym przypadku.

masaker
-#VIP
-#VIP

Postautor: masaker » 04 sty 2011, 15:50

Bet flop, rozdanie to caller nie mogłeś go nie przegrać

Markar
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Markar » 04 sty 2011, 17:18

Wiem o tym ze to cooller ale czy nie bylo bledem to ze zagralem za wszystko zamiast zagrac tylko call po jego przebiciu na riverze??

Awatar użytkownika
Ted Forester
-#VIP
-#VIP

Postautor: Ted Forester » 04 sty 2011, 20:01

Jeśli to jest początkujący gracz to możesz śmiało grać allin na river, ponieważ sprawdzi cię z każdym asem+.

Tak jak masaker napisał - betuj flop, a później turn i river.

Awatar użytkownika
firesparrow
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: firesparrow » 06 sty 2011, 20:48

Tu dużo zależy od obserwacji przeciwnika, jeżeli wcześniej bym przyuważył, ze gość limpuje a później się zrzuca to preflop uderzyłbym z anytwo. Jeżeli takiej sytuacji nie było to tez możliwe, iż bym uderzył preflop żeby dowiedzieć się jak gra dany gość po limpie. W sumie idealna sytuacja do kradzieży.

Tak czy siak uderzyłbym na flopie, a później prawdopodobnie i tak by się skończyło allinami.

Najczęściej nowi gracze (niedoświadczeni) w grze live lubią limpować. Dla mnie podstawa to wyłapać takich graczy i od razu określić ich zachowanie po limp-raise.

Markar
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Markar » 07 sty 2011, 01:54

Powiem ci że ten zawodnik nie limpował raczej jedyne co wiem to że po tym rozdaniu powedział że Q5 to jego ulubiona reka i zawsze z nia wchodzi :mad:

GrzesVP
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: GrzesVP » 07 sty 2011, 02:13

Jeśli już mamy taką sytuacje na flopie to wg zagrane dobrze, wciągamy rywala. Jednak na river jeśli mamy wyżej opisaną sytuację i przebił to callujemy a nie wpychamy allina. Tutaj jest duże prawdopodobieństwo że gracz mógł zlimpować QQ lub AA i nie chciał pokazywać siły swojej ręki i Cię wciąga byś dorzucił jak najwięcej. Również w takiej sytuacji trzeba wziąć pod uwagę A5s, te karty lubią być limpowane przez graczy na UTG, UTG+1.
Nie masz nutsa to sprawdź :wink:

barthez
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: barthez » 12 mar 2011, 16:51

oczywiście to cooler.

ja rozegrałbym to trochę inaczej niż Grześ radzi;) nie wiem dlaczego nie betowałeś flopa na którym leżały 2 karty do koloru.
2 sprawy:
- zawsze lepiej zarobić mało niż tyle samo stracić - oczywiste.
- grasz tutaj na 22bb, nie powinieneś slowplaywować tripsa na tym flopie. wyciągałbym tu maksymalną wartość z ręki która wydaje się być nutsem (nie miałeś powodów żeby tak nie pomyśleć). Jeśli dobiera do koloru, częściej ty zgarniesz pulę do której on prawdopodobnie będzie dokładał po twoich zagraniach.

Wróć do „Turnieje LIVE”