Analizy rozdań z turniejów wielostolikowych MTT poker online. Zarówno full ring poker online jak i mniej popularnych short handed poker online.
-
MagikJohnson
- -#pretendent

Postautor: MagikJohnson » 06 sty 2012, 18:27
6 osobowe stoliki, moj stack jest przy stoliku chyba drugi. Posiadam 6200 zetonów Moja pozycja to UTG1. Blindy 160/80

(daje call)
1 limp, plus SB i BB check/call
FLOP:

(pula 640)
SB check
BB podbija o 420
re-raise z mojej strony do 1300
2x fold, od buttona i SB
BB all in (łączna wartość jego żetonów była około 400 więcej ode mnie)
Jaka decyzja? BB był graczem, conajmniej 2x dobierającym do koloru, często wchodził w podbicia i wygrywał ze słabszą ręką. raczej pierwsze moje starcie z nim 1vs1.
-
dadzio10
- -#VIP

Postautor: dadzio10 » 06 sty 2012, 18:40
po 1 nie graj nigdy open limp.
po 2 jak trafiasz takie cos to sie stakujesz i tyle . po co limpujesz? zeby trafic taki flop. ale bledem bylo granie tu open limpa z utg.
-
Gns
- -#VIP

Postautor: Gns » 06 sty 2012, 19:03
Ja myślę, że ta ręka jest nie do zrzutu.
Tak na sucho nie uwzględniając innych graczy:
To masz przewagę 75/25 vs top kolor.
Jak on ma króla to raczej z będzie miał go z gorszym kickeren, wtedy też będziesz miał około 75/25.
Jak ma 33 to masz jakieś 23%
Jak ma króla z lepszym kickerem to też masz jakieś 22%
Jak gość ma K3 to masz 20%
Ale w sumie to te procenty nie mają tutaj żadnego znaczenia. Pytanie jest jedno jak dla mnie. Z czym się tam stackuje? Bo jak robi to z fullem (k3, 33) to jest głupi bo zabija akcję. Najbardziej pasowałoby mi trips z jakimś słabszym kickerem albo niski pocket..
Generalnie to jest imo insta call. Pewnie łapiesz gościa i wygrywasz, a jak nie to cooler i jedziesz dalej
BTW: dadzio10, foldujesz to pre czy otwierasz na ~40bb?
-
drynk
- LEGENDA

Postautor: drynk » 07 sty 2012, 01:25
GNSPL pisze:BTW: dadzio10, foldujesz to pre czy otwierasz na ~40bb?
Nie wiem jak dadzio to gra, ale ja w zależności od mojej historii ostatnich rozdań (jeśli byłem aktywny) to wyrzucam, jeśli dłuższy czas nie dostawałem żadnych rąk i murowałem - i moja gra ewidentnie wygląda muratorsko, to taką rękę na SH uważam za grywalną i otwieram betem 2,5-3,5BB
-
MagikJohnson
- -#pretendent

Postautor: MagikJohnson » 07 sty 2012, 15:32
no właśnie murowałem się, nie chciałem też otwierac z UTG bet.
Podsumowując przegrałem to rozdanie, callowalem all ina i pokazal mi KT
-
dolarkarola
- -#pretendent

Postautor: dolarkarola » 17 sty 2012, 19:08
Miałeś jeszcze mase gry na tych blindach ja wiem, cięzko zrzucić ale tutaj bijesz tylko flush draw nic wiecej
Wróć do „Turnieje wielostolikowe MTT”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości
Kopiowanie calosci lub fragmentow bez pisemnej zgody zabronione. Strona jest kierowana do uzytkownikow polskojezycznych zamieszkalych w krajach, w ktorych korzystanie z Serwisu jest zgodne z prawem. Wiadomosci prezentowane w serwisie sa dozwolone wylacznie dla osob podlegajacych jurysdykcjom prawnym, w ktorych uczestnictwo w grach pokerowych online jest legalne. Korzystajac z serwisu, uzytkownik deklaruje wobec administratora, ze uczestnictwo w grach pokerowych online jest w jego jurysdykcji dozwolona i ponosi pelna odpowiedzialnosc za prawdziwosc zlozonego przez siebie oswiadczenia.
Na terytorium Polski poker online moga oferowac jedynie te podmioty, ktore posiadaja zezwolenie Ministra Finansow.
Gra w pokera u operatorow, ktorzy nie posiadaja licencji Ministerstwa Finansow jest zabroniona i grozi konsekwencjami prawnymi. Serwis jest przeznaczony tylko dla osob, ktore ukonczyly 18 lat. Korzystajac z serwisu, uzytkownik potwierdza, ze ma ukonczone 18 lat.