[NL][freezout] 11$ K9

Analizy rozdań z turniejów wielostolikowych MTT poker online. Zarówno full ring poker online jak i mniej popularnych short handed poker online.
MagikJohnson
-#pretendent
-#pretendent

[NL][freezout] 11$ K9

Postautor: MagikJohnson » 06 sty 2012, 18:27

6 osobowe stoliki, moj stack jest przy stoliku chyba drugi. Posiadam 6200 zetonów Moja pozycja to UTG1. Blindy 160/80
:Kc :9c (daje call)
1 limp, plus SB i BB check/call
FLOP: :3d :Kd :Ks (pula 640)

SB check
BB podbija o 420

re-raise z mojej strony do 1300

2x fold, od buttona i SB

BB all in (łączna wartość jego żetonów była około 400 więcej ode mnie)

Jaka decyzja? BB był graczem, conajmniej 2x dobierającym do koloru, często wchodził w podbicia i wygrywał ze słabszą ręką. raczej pierwsze moje starcie z nim 1vs1.

Awatar użytkownika
dadzio10
-#VIP
-#VIP

Postautor: dadzio10 » 06 sty 2012, 18:40

po 1 nie graj nigdy open limp.

po 2 jak trafiasz takie cos to sie stakujesz i tyle . po co limpujesz? zeby trafic taki flop. ale bledem bylo granie tu open limpa z utg.

Awatar użytkownika
Gns
-#VIP
-#VIP

Postautor: Gns » 06 sty 2012, 19:03

Ja myślę, że ta ręka jest nie do zrzutu.

Tak na sucho nie uwzględniając innych graczy:
To masz przewagę 75/25 vs top kolor.
Jak on ma króla to raczej z będzie miał go z gorszym kickeren, wtedy też będziesz miał około 75/25.
Jak ma 33 to masz jakieś 23%
Jak ma króla z lepszym kickerem to też masz jakieś 22%
Jak gość ma K3 to masz 20%

Ale w sumie to te procenty nie mają tutaj żadnego znaczenia. Pytanie jest jedno jak dla mnie. Z czym się tam stackuje? Bo jak robi to z fullem (k3, 33) to jest głupi bo zabija akcję. Najbardziej pasowałoby mi trips z jakimś słabszym kickerem albo niski pocket..

Generalnie to jest imo insta call. Pewnie łapiesz gościa i wygrywasz, a jak nie to cooler i jedziesz dalej

BTW: dadzio10, foldujesz to pre czy otwierasz na ~40bb?

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 07 sty 2012, 01:25

GNSPL pisze:BTW: dadzio10, foldujesz to pre czy otwierasz na ~40bb?

Nie wiem jak dadzio to gra, ale ja w zależności od mojej historii ostatnich rozdań (jeśli byłem aktywny) to wyrzucam, jeśli dłuższy czas nie dostawałem żadnych rąk i murowałem - i moja gra ewidentnie wygląda muratorsko, to taką rękę na SH uważam za grywalną i otwieram betem 2,5-3,5BB

MagikJohnson
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: MagikJohnson » 07 sty 2012, 15:32

no właśnie murowałem się, nie chciałem też otwierac z UTG bet.
Podsumowując przegrałem to rozdanie, callowalem all ina i pokazal mi KT

dolarkarola
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: dolarkarola » 17 sty 2012, 19:08

Miałeś jeszcze mase gry na tych blindach ja wiem, cięzko zrzucić ale tutaj bijesz tylko flush draw nic wiecej

Wróć do „Turnieje wielostolikowe MTT”