[NL50] [SH] AQ

Analizy rozdań poker teksas holdem z gier cash, 5-6 osobowych.
Awatar użytkownika
martini
-#VIP
-#VIP

Postautor: martini » 20 mar 2010, 01:06

Dobra, nie jestem dobry w analizach, ale sprobuje po mojemu to rozdanie odczytac.

Ogolnie sam grywam na SH, wiec tego typu rozdania nie sa mi obce... call na preflopie to tak jak napisales - odpada AA, nie wiem czy AK tak szybko mozna odrzucic...ogolnie spoooro rak z ktorymi moglby callowac.

Flop TA3. Check/call - nie wykluczalbym tak szybko AT i A3, moze Cie obstawil na continuation bet i nie chcial zakonczyc tego na flopie. Slowplayowany set-to tez wchodzi w gre. Z AK raczej dostalbys raisa.

Turn - TA3 3 - i jego bet za 3/4 pota. No to cos juz wiadomo - nie ma A3, nie mial seta, z rak ktore Cie bija to zostaloby w tym momencie AT. No ale ten bet... - dla mnie to floating bet. Po to callowal na flopie, zeby walnac na turnie.. trudno powiedziec czy moglby miec wciaz AK z callem na flopie, rowniez AQ, AJ, A9 (?) - te karty rowniez IMO w zasiegu, bije Cie wciaz AT i AK, jakby zagral z AT ? skoro na flopie tylko check/call to tutaj przy teoretycznie bezpiecznym stole powinien check/raise raczej :shock:

dla mnie jestes z AQ najlepszy w tym momencie i dlatego nie wiem czy Twoj call to dobre rozwiazanie. Moze gdybys tu raisował to nie mialbys tak wielkiego dylematu (ewentualnie) na riverze - zostalo Ci na turnie 27€ przy stole, jego bet za 6,25 to ode mnie dostalby raisa do 14-15€. Co prawda w tym momencie juz bym nie mogl uciec z rozdania przy jego ewentualnym 3becie, ale jak powiedzialem - dla mnie jestes najlepszy.
ale CALLUJESZ i jest bet za pule za 20€... rece mi opadly po zagraniu goscia.

Pytanie jaka reka, ktora mnie bije nie zostala jeszcze wykluczona? A9 i 99 oraz T3 i 39. Dwie pierwsze nie pasuja do gry na turnie i flopie. Dwie ostatnie pasuja najbardziej, ale call preflop z takimi kartami jest dosyc ryzykowny.

no i w sumie to nic nie pasuje do tego uderzenia w tym momencie...jedynie "przeraza" bet za cala pule, cholera wie z czym mogl zagrac, nic tu nie pasuje. Skoro na turnie uwazalem, ze jestem najlepszy to nie moge teraz odpuscic. Musze zobaczyc tą jego reke...

910s i dwie pary - swietnie, biorac pod uwage, ze obstawil iz nie masz Asa. Fajnie zagral moim zdaniem, po prostu zle Cie obstawil...

w sumie to czemu na turnie tylko callowales ?
Ostatnio zmieniony 20 mar 2010, 17:59 przez martini, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
skuter
-#VIP
-#VIP

Postautor: skuter » 20 mar 2010, 09:43

Wahi, to, że jesteś lepszym graczem niż ja jest oczywiste wiec nie będę tu wysilał się na super analizę, niemniej jednak rozumując tak jak przeciwnik to po turn próbuje Ci pokazać, że dorzucił z bb właśnie z karta typu x3 i trafił seta. I teraz by nie mieć takiego dylematu jak miałeś na river ja tutaj przebiłbym go do około 15€ i jeśli da call to przy takim riverze pozostaje Ci all in. Sądzę, iż po takim zagraniu wygrałbyś to rozdanie już po turn

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 29 mar 2010, 10:37

wiadomo ze to rozdanie pechowe bo to widac jak river cie zniszczyl, no ale mogles temu zapobiec, czym sie kierowales ze na turnie go nie przebiles ? przeciez musisz informacje wyciagac, trafiajac (fulla, karete) napewno by ciebie nie przebil, no ale teraz jak twoj przeciwnik gral czy byl bardziej loose czy tight ? jezeli bardziej loose to mozna nawet sie spodziewac tripsa, no ale jezeli bardziej tight to nie ma na co czekac tylko bic na turnie. Jakby nie patrzec miales wg siebie mocna reke, no ale nei zapomnij ze byla to tylko 1 para :)

No ale ciezko analizowac i myszlec jak powinienes to rozegrac nie wiedzac jak twoj przeciwnik gra...

mistrzunio
-#VIP
-#VIP

Postautor: mistrzunio » 29 mar 2010, 12:02

alekspolak1 pisze:wiadomo ze to rozdanie pechowe bo to widac jak river cie zniszczyl,

Przecież Wahi to wygrał :P

Wróć do „Cash short handed”