Ogolnie sam grywam na SH, wiec tego typu rozdania nie sa mi obce... call na preflopie to tak jak napisales - odpada AA, nie wiem czy AK tak szybko mozna odrzucic...ogolnie spoooro rak z ktorymi moglby callowac.
Flop TA3. Check/call - nie wykluczalbym tak szybko AT i A3, moze Cie obstawil na continuation bet i nie chcial zakonczyc tego na flopie. Slowplayowany set-to tez wchodzi w gre. Z AK raczej dostalbys raisa.
Turn - TA3 3 - i jego bet za 3/4 pota. No to cos juz wiadomo - nie ma A3, nie mial seta, z rak ktore Cie bija to zostaloby w tym momencie AT. No ale ten bet... - dla mnie to floating bet. Po to callowal na flopie, zeby walnac na turnie.. trudno powiedziec czy moglby miec wciaz AK z callem na flopie, rowniez AQ, AJ, A9 (?) - te karty rowniez IMO w zasiegu, bije Cie wciaz AT i AK, jakby zagral z AT ? skoro na flopie tylko check/call to tutaj przy teoretycznie bezpiecznym stole powinien check/raise raczej
dla mnie jestes z AQ najlepszy w tym momencie i dlatego nie wiem czy Twoj call to dobre rozwiazanie. Moze gdybys tu raisował to nie mialbys tak wielkiego dylematu (ewentualnie) na riverze - zostalo Ci na turnie 27€ przy stole, jego bet za 6,25 to ode mnie dostalby raisa do 14-15€. Co prawda w tym momencie juz bym nie mogl uciec z rozdania przy jego ewentualnym 3becie, ale jak powiedzialem - dla mnie jestes najlepszy.
ale CALLUJESZ i jest bet za pule za 20€... rece mi opadly po zagraniu goscia.
Pytanie jaka reka, ktora mnie bije nie zostala jeszcze wykluczona? A9 i 99 oraz T3 i 39. Dwie pierwsze nie pasuja do gry na turnie i flopie. Dwie ostatnie pasuja najbardziej, ale call preflop z takimi kartami jest dosyc ryzykowny.
no i w sumie to nic nie pasuje do tego uderzenia w tym momencie...jedynie "przeraza" bet za cala pule, cholera wie z czym mogl zagrac, nic tu nie pasuje. Skoro na turnie uwazalem, ze jestem najlepszy to nie moge teraz odpuscic. Musze zobaczyc tą jego reke...
910s i dwie pary - swietnie, biorac pod uwage, ze obstawil iz nie masz Asa. Fajnie zagral moim zdaniem, po prostu zle Cie obstawil...
w sumie to czemu na turnie tylko callowales ?