[NL][50] AKs

Analizy rozdań poker teksas holdem z gier cash, 9-10 osobowych
Awatar użytkownika
Porcupin
-#VIP
-#VIP

[NL][50] AKs

Postautor: Porcupin » 17 lis 2011, 20:11

Iiiiii mamy kolejny problem:
Grabbed byHoldem Manager
NL Holdem $0.50(BB) Replayer
Hero ($60)
BB ($30)
UTG ($16.99)
UTG+1 ($50)
UTG+2 ($75.31)
MP1 ($31.26)
CO ($44.81)
BTN ($53.25)

Dealt to Hero K:spade: A:spade:

fold, fold, fold, fold, fold, BTN raises to $1.50, Hero raises to $4.50, fold, BTN calls $3

FLOP ($9.50) A:club: 3:heart: 4:spade:

Hero bets $6, BTN calls $6

TURN ($21.50) A:club: 3:heart: 4:spade: 9:club:

Hero bets $13, BTN raises to $30, Hero ?!

Totalny unk, próbka była wtedy koło 50 rąk, ale żadnej znaczącej akcji z jego strony nie było, nie był też żadnym donkiem, najwyraźniej ogarniał grę. Co robicie z tym turnem, jakieś inne uwagi co do rozdania?

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 17 lis 2011, 21:12

Ja bym wrzucał stack. Czy on grając z pozycją na tak suchym boardzie i widząc, że masz dobrze (i najprawdopodobniej dobrowolnie zabetujesz river), będzie tam raisował sety? Wydaje mi się, że mając jeszcze manewr na river (Ty musisz znów betować jako pierwszy, albo on betuje na Twój check) grałby tu wygodny slowplay - budujesz pulę za niego. Pasuje mi tu wysoki top pair A, powiedzmy AJ/AQ. No chyba że ten turn to zwykły value-raise, bo się "przestraszył" backdoor flusha... ale ja nie umiem grać casha :P

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 17 lis 2011, 22:40

Tez bym tutaj seta sie nie spodziewal - jakby sprawdzil, w puli byloby 47$, stacki mielibyscie po okolo 40, wiec duze szanse na zestackowanie sie. Myslze ze jakby mial seta, to albo by to callnal, albo by to tylko minraisowal, zeby juz miec Cie na 100% pot commited z asem...

A co powiecie na pare niższą od QQ - nie trafil seta i robi floating na tunie. Jezeli ma sensowną parę typu JJ-TT, to moze miec nawet showdown value i liczy ze tym raisem kupi sobie Twoj chech na river?

hermes06
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: hermes06 » 18 lis 2011, 15:19

Żeby tu grać ch/r turn z TT-QQ trzeba albo mieć sporą historię i naprawdę konkretne ready, albo być kompletnym donkiem :) Przecież hero w tym momencie jest spolaryzowany na Ax albo pure bluff, więc co villainowi chciałby osągnąć raise'owaniem turna?

Co do rozdania, to ja to wsuwam. I walę głową w ścianę oglądając seta ;)

Wiem, że to unk, ale podaj chociaż jego VPIP/PFR
Ostatnio zmieniony 18 lis 2011, 15:25 przez hermes06, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
justnutsbaby
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: justnutsbaby » 18 lis 2011, 15:19

meh, nie mam bladego pojecia o fr, mam zagrane w sumie kolo 100k rozdan na nl50/100 i imo to jest fold vs unknown, prawie zawsze spodziewalbym sie tam zobaczyc seta, ale moze to tylko moje traumatyczne doswiadczenia z nitringow, nie wiem czy random jest tam w stanie obracac ax w blef, albo floatowac flopa z powietrzem z zamiarem c/r turna? meh, nie wydaje mi sie. rzyg fold imo, ale jak mowilem - nie znam sie na tych sprawach :P

Awatar użytkownika
Porcupin
-#VIP
-#VIP

Postautor: Porcupin » 19 lis 2011, 14:57

Widzę, że rozkmina jest. Niestety, nie dowiemy się co kolega miał, bo zrzuciłem rękę. To teraz odniosę się do Waszych opinii.
drynk, właśnie dlatego, że to jest taki suchy board on tu robi mi wodę z mózgu. Sam też uwielbiam od czasu do czasu raisować sety na suchym boardzie z mniej rozgarniętymi typami. Preflop 3betuje, bez pozycji pewnie biję mając asa na stole = 100% mam tego mocnego asa, według niego na turnie już na tyle mocno związałem się z pulą, że z tym asem na pewno pociągnę do końca. Myślałem też nad tym AQ/AJ, tak samo jak nad niższymi parami, o czym mówi Sith, a nawet o A9. Ale jednak niestety mamy na niego stanowczo za małą historię. Jestem więc tutaj najbliżej opinii justnutsbaby, nitring to jest dobre określenie ;) Na tamtą chwilą miał staty jakieś 14/13/2, taki standard tam, żadnych wskazówek mi nie dające. Koleś jednak wydawał się ogarniający i śmiem twierdzić, że dobrze wiedział co ja trzymam, tylko nie był pewien na ile jestem myślącym graczem - czy przekombinuję, czy nie myślę, czy rozkminiam w sam raz. Sam nie wiem który proces miał tutaj miejsce :D Dziwna ręka to była...

Awatar użytkownika
shack4l
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: shack4l » 07 gru 2011, 12:27

unk bez statów, jedyne ready tutaj to po wysokości betów

Przy rozdaniu raise 1.50$ ( z czymś wyskakuje, delikatnie jak na QQ, AK i lepiej)
Twój Re-raise do 4.50$ ( dostaje sygnał że masz w spodniach armatę :mrgreen: )
Wchodzi ( ogarniający gracz tak? siedzi solidna para, AQ lub inny `troublehand`)

Flop 9.50$ : A, 3, 4 multi
suchy jak granica z Meksykiem, twój raise 6$ ( idealny, lekko ponad połowa puli.. )
Tutaj gość już wie, że siedzisz na Asie... odpuściłby pewnie gdyby podbicie było większe ale to nie błąd bo dla ciebie to idealna okazja aby wyciągnąć jak najwięcej.
Jego płaski Call (to zagranie jest największym unkiem 33, 44, 34s odrzuciłem już wcześniej, nie wchodziłby do gry z takim shitem.. nawet gdyby to byłoby już podbicie, 99 w takiej sytuacji ciężki call, jeśli miał tą parę to powinien byś pass )

Turn 21.50$ : 9
Twój Raise 13$ (konsekwentnie, top pair z najwyższym kickerem )
UNK Re-Raise 30$ (A,9 na boardzie są w kolorze, jeśli miał np. KQs i liczy na backdora to ma niewielkie szanse, zresztą popełniłby katastrofalny błąd już przy Flopie. Jeśli to nie był blef to jedyne logiczne wyjaśnienie podchodzi pod jego A9 dwie pary, ale w takim razie to nie był rozgarnięty gracz.. kickera solidnego nie miał, zresztą z dwoma parami bym zaczekał i wyczyścił cię przy Riverze.

Ostatnia myśl, totalny hard :mrgreen: wiedział że masz solidną rękę Ax, obstawiał że nie A9 bo to nie jest ręka na 3-bet.. więc zagrał tak jakby wsiadł secik, ale taka gra to już prawie PRO z pomocą VooDoo :twisted:

piotrek_nowy
-#VIP
-#VIP

Postautor: piotrek_nowy » 07 gru 2011, 14:00

Ja tu tego nie folduje, daje mu tam czasem gorsze rece ktore niewiadomo czemu sie allinuja, czasem pure floaty ktore podlapaly flushdraw i juz masz call. Musisz byc dobry na tyle rzadko ze imo tam jestes, czasem tez chopniesz z AK.

Porcupin pisze:Sam też uwielbiam od czasu do czasu raisować sety na suchym boardzie z mniej rozgarniętymi typami.

Ja bym raczej odwrotnie, na mniej ogarnietych po prostu wyfoldujesz ziomka, a ogarniety sie zacznie levelowac ze tam nic nie repujesz i takie tam :)

Wróć do „Cash full ring”