[NL][5$] Dwie K...y

Analizy rozdań z turniejów wielostolikowych MTT poker online. Zarówno full ring poker online jak i mniej popularnych short handed poker online.
Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

[NL][5$] Dwie K...y

Postautor: Sith » 27 cze 2011, 21:12

Obrazek

Pytanie - czy callowac to na trzeciego, czy dalo sie wyczuc ze jestem w dupie?

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 27 cze 2011, 22:20

jak można tutaj wyczuć że jesteś w dupie??
może powiesz coś o przeciwnikach?
graliście już prawie godzinę i każdy z was się podwoił.
na jaki range obstawiamy przeciwników?
pre flop jak dla mnie ok chociaż przy dwóch limpach nie wiem czy był do 400 nie podbił.
flop bardzo trudny osed + fd masz 3x check bijesz3/4 pota
więc już wsadziłeś w pulę prawię 1/2stacka
załóżmy że range przeciwników nie przekracza 20%
to nasze equity jest w granicach 40%
przeciwko unkom mamy 50%?
dopiero się uczę analizować więc mogę robić dużo błędów ale kiedyś trzeba się nauczyć :)

Oskarek

Postautor: Oskarek » 27 cze 2011, 22:58

Ja mam inne pytanie dlaczego taki bet na flopie?

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 28 cze 2011, 08:35

Oskarek - a jaki byś dał? Sporo drawow, przebilem w okolicach 3/4 puli, zeby nie wywalic z rozdania obu graczy, tylko zeby ktos ewentualnie swojego strita chcial dozbierac, a w razie bezpiecznego turna wcisnac allina. Wyszlo troche inaczej niz planowalem, bo w sumie stalem sie pot commited do dwoch allinow...

Co do graczy - jeszcze HU cisnalem w tym czasie, wiec za duzo obserwacji nie zrobilem, ale ten kolega od QT agresywny gambler, podwoil sie z tego co pamietam callujac allina z 88 preflop, nadziewajac sie na KK i zbierajac strita do swojej osemki.

Kolega od 98s, nie szalal, budowal sie raczej powoli.

Ja bylem dosc aktywny, sporo flopow ogladalem, podwoilem sie pulami po 300-600 zetonow, zawsze na flopie pokazujac jakas sensowną ręke, ale w sumie na dosz szeroki zakres mozna mnie bylo postawic - bo na początku mialem sporo mocnych rąk i kontakt z flopem, wiec w sumie moglem miec nawet wizerunek gracza LAG.

Jak zobaczylem te QQ, to od razu mi caly blog Glorego stanal przed oczami, bylem bliski wcisniecia allin preflop, ale w zasadzie nastawilem sie psychicznie że je przegram :-)

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 28 cze 2011, 12:04

Moim zdaniem grajac w ten sposob na flopie praktycznie powinienes byc gotowy na wrzucanie tutaj stacka i chyba taki powinien byc zamysl takiego sizingu.

Gdybys zagral cos w stylu 750 albo 650 to moim zdaniem mialbys miejsce na fold dostajac taka akcje. Ja tutaj gram wlasnie ok 750 i folduje przy takich zagraniach przeciwnikow.

Najwazniejsze pytanie to na co obstawiasz swoich przeciwnikow? Bo przeciwko tylu graczom moim zdaniem jestes z tylu na takim flopie zwlaszcza po all inie gracza z blinda.

Wróć do „Turnieje wielostolikowe MTT”