LETS GO
PokerStars-nielegalny-w-PL! - $0.05 NL (6 max) - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 3
MP: $13.78
CO: $1.74
BTN: $13.22 30/25/3b 31%(30/97), squeeze 24% (4/11)
Hero (SB): $12.62
BB: $4.82 57/10 (ale wtedy miałem max 10 rak)
UTG: $5.70
Hero posts SB $0.02, BB posts BB $0.05
Pre Flop: ($0.07) Hero has
UTG raises to $0.15, fold, CO calls $0.15, BTN raises to $0.60,
BTN to mega aggro donk pre flop. 3betuje mega szeroko (szerzej niż otwiera! ), ale wtedy ta statystyka była na poziomie ~20%.
BTN 3betting range(właściwie squeeze, ale mam wrażenie że nie zwracał on na to uwagi)
22+,A4s+,K7s+,Q9s+,J9s+,T8s+,98s,87s,A9o+,KTo+,QTo+,JTo
wyłączając moje AKo, daje to 261 kombinacji. Moja ręka ma tutaj 60% versus ten range, jednak ciągle mam gościa na UTG(unk). Miałem tutaj bardzo poważny problem co robić. Wyrzucenie nie wchodziło w rachubę, chociaż granie OOP całe rozdanie dużego pota też mi się nie podobało. Call uznałem za najbardziej sensowny w tym spocie.
Hero calls $0.58, BB calls $0.55, fold, fold
Ku mojemu zdziwieniu, dokłada jeszcze BB, a reszta folduje. Ciężko tutaj jakiś range BB przypisać, bo on gra praktycznie ATC. Jednak spróbuję coś dopisać:
range BB: razem 469 kombinacji
QQ-22,A2s+,K2s+,Q5s+,J7s+,T7s+,97s+,86s+,76s,A3o+,K7o+,Q8o+,J9o+,T8o+,98o
ogólnie miażdzę tutaj ich range strasznie. Uważam teraz, że poprawniejszy były 4bet tutaj, optymalnie do 1.9$.
Flop: ($2.10, 3 players)
Flop przynosi mi TPTK, jednak drawów tutaj pełno. Wrzucam do stove cały ich range i ku mojemu zdziwieniu mam 63% wobec ich całego range. Optymalny tutaj byłby bet, ja jednak zdecydowałem się na check
Hero checks, BB checks, BTN checks
Co gorsza chyba, wszyscy czekają. Czy mogę dzięki temu wyrzucić tutaj cokolwiek z ich range? Wydaje mi się, ze z range BTN mogę wyrzucić to, co tutaj betuje na 100% po przeczekaniu przez reszte flopa:KQ, AK, AA. Myslę, że sety tez betują tutaj for value, więc wyrzucam je z range BTN
BTN:
JJ-77,55-22,AQs-A4s,KJs-K7s,Q9s+,J9s+,T9s,AQo-A9o,KJo-KTo,QTo+,JTo
z range BB cięzko mi wyrzucić cokolwiek. Fish to fish, pół unk, więc na razie nic nie odejmę.
BB: QQ-22,A2s+,K2s+,Q5s+,J7s+,T7s+,97s+,86s+,76s,A3o+,K7o+,Q8o+,J9o+,T8o+,98o
Turn: ($2.10, 3 players)
Na turn spada blank. W końcu(ufff) uświadamiam sobie, ze mam tutaj the best hand i muszę betować. Betuję bo chcę dostać call od wszystkich słabszych Kx, Qx, drawów.
3/5 pota to chyba jednak trochę za mało. Zdecydowanie zabetowałbym tutaj teraz 85% pota.
Hero bets $1.22, BB calls $1.22, BTN calls $1.22
dostaję call od obu grajków. Ich range na pewno będe mógł teraz zawęzić
BB: zostaje u niego wszystko co suited w pikach. Nie wierzę, ze fish nie pomyśli sobie, że jego fd może być tutaj dobry
to samo myślę, że może zagrać z broadwayami, gutshotami. Dochodzą do tego 2 pary, Q8, Q6, K8, K6, 86, KQ
BTN myślę, że wyrzucę tutaj set 8, jednak gość był agresywny nie będzie tak pasywnie rozgrywał setów. Pasuje mi tutaj również JT, AT, AJ, każde dwa piki. Wyrzucić można na pewno śmieci
BTN zostaje:
AQs-A4s,KJs-K7s,Q9s+,J9s+,T9s,AQo-A9o,KJo-KTo,QTo+,JTo
River: ($5.76, 3 players)
Hero checks, BB checks, BTN checks
river spada blank, a ja czekam. Zupełnie nie wiem na co, skoro byłem tutaj wyraźnie z przodu. Ciezko mi uwierzyć, by któryś z nich aż tak slowplayował seta czy dwie pary, więc powienienem tutaj value betować za 3/5 pota i dostać call od słabszego Kx, AQ. W trakcie rozdania pamiętam, że bałem się własnie slowplayowanego monstera, jednak teraz uważam że było to całkowicie niepotrzebne.
Obaj rywale przeczekali, ja zebrałem pulę
Nie wiem co mieli i nie sprawdzę jeszcze do niedzieli, dlatego sam spróbuję tutaj postawić im range przy SD. Wiem, że wygrałem, więc wypisze tylko ręce,które sprawdziły turn i przegrały ze mną przy SD
BB: fish is fish, pasywnie rozgrywa fd,więc może tu mieć każdy fd, JT, czy nawet J9. rzadziej K9+
BTN:
KJ, AQ, KT, JT, J9s(piki), ATs
Podsumowanie
Decyzję o pasywnym rozegraniu tego rozdania podjąłem przed flopem. Call tutaj spowodował, że bałem się betować by nie nadziać się na lepszą rękę, których w range rywali było sporo. Jednak, w ich range jeszcze więcej było rąk, z których mogłem spokojnie ściagnąć value, a które zdecydowanie straciłem w trakcie rozdania. Myślę, że przy normalnej grze mogłem wyciągnąc przynajmniej ze 100bb więcej.
Co sądzicie?