Analizy rozdań poker teksas holdem z gier cash, 5-6 osobowych.
-
lary
- -#aktywny

Postautor: lary » 05 mar 2011, 13:50
Cześć.
W tym rozdaniu gram z gościem który grał niemal wszystko i grał statami 91/16 po 62 rozdaniach...
Jak to rozegrać??
PokerStars-nielegalny-w-PL! No-Limit Hold'em, $0.05 BB (6 handed) -
PokerStars-nielegalny-w-PL! Converter Tool from
FlopTurnRiver.com
CO ($4.18)
Button ($1.87)
Hero (SB) ($5)
BB ($2)
UTG ($2.43)
MP ($7.49)
Preflop: Hero is SB with A

, K
UTG calls $0.05,
2 folds, Button calls $0.05,
Hero bets $0.25,
1 fold, UTG calls $0.20, Button calls $0.20
Flop: ($0.80) 7

, 6

, 6
(3 players)
Hero bets $0.45,
1 fold, Button calls $0.45
Turn: ($1.70) 6
(2 players)
Hero checks,
Button bets $0.20, Hero calls $0.20
River: ($2.10) 5
(2 players)
Hero checks,
Button bets $0.97 (All-In),
Hero folds
Total pot: $2.10
| Rake: $0.10
Ostatnio zmieniony 06 mar 2011, 11:11 przez
lary, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Gns
- -#VIP

Postautor: Gns » 05 mar 2011, 14:00
O matko, przecież on tu może mieć wszystko

Na flopie albo bym zagrał tego cbeta albo poczekał, później bym odpuścił. Jak dal mnie z takim graczem to jest loteria.. szkoda wrzucać stack w tej sytuacji, bo nie ma opcji żeby wykumać co ma..
Biorąc pod uwagę fakt, że on gra wszystko to bym się z lepszymi rękami stackował PF licząc na jego call.
-
sextasy
- -#aktywny

Postautor: sextasy » 05 mar 2011, 14:36
Strasznie dziwna linia na turnie, możesz przedstawić swój tok myślenia w tym momencie? Jak dla mnie taki bet na turn i check na river to poddanie reki i jeżeli myślał to mógł Cię pushować z any two. Jakby miał 7 pewnie by raisował flop sprawdzając gdzie jest, czy masz overpare czy 2 overy, i chyba mu podałeś na tacy tą informacje :> Ciężko mu uwierzyć w tą 6 szczególnie, że na turnie spada kolejna, także na river już musiałeś spasować bo mógł mieć oesd na flopie i trafił tą 5 czy nawet strita, ale po tym widać, że decyzję o spasowaniu podjąłeś już na turnie tym betem :>
Jak coś to jestem początkującym graczem cash, staram się sporo czytać i powoli oswajać się z cashówkami - głównie gram SnG & MTT.
-
lary
- -#aktywny

Postautor: lary » 05 mar 2011, 17:36
NA turnie chyba chciałem już tylko dołożyć liczać na 6outera na river
GNSPL, push pre flop?? W jaki sposób miałem to zrobić jak w rozdaniu był jeszcze jeden gracz, gdybym grał pre tylko z fishem to oczywiscie ze daze z nim do stackowania co nie bylo by latwe bo odrazu nie gram AI przeciez bo trace value na niego a on raczej nie 3betowal
-
Gns
- -#VIP

Postautor: Gns » 05 mar 2011, 19:21
lary, nie mówię że w tej konkretnej sytuacji miałeś wrzucać stack, ale chodzi mi o to ogólnie, że właśnie z takim graczem dążyć do sytuacji AI PF..
Wróć do „Cash short handed”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość
Kopiowanie calosci lub fragmentow bez pisemnej zgody zabronione. Strona jest kierowana do uzytkownikow polskojezycznych zamieszkalych w krajach, w ktorych korzystanie z Serwisu jest zgodne z prawem. Wiadomosci prezentowane w serwisie sa dozwolone wylacznie dla osob podlegajacych jurysdykcjom prawnym, w ktorych uczestnictwo w grach pokerowych online jest legalne. Korzystajac z serwisu, uzytkownik deklaruje wobec administratora, ze uczestnictwo w grach pokerowych online jest w jego jurysdykcji dozwolona i ponosi pelna odpowiedzialnosc za prawdziwosc zlozonego przez siebie oswiadczenia.
Na terytorium Polski poker online moga oferowac jedynie te podmioty, ktore posiadaja zezwolenie Ministra Finansow.
Gra w pokera u operatorow, ktorzy nie posiadaja licencji Ministerstwa Finansow jest zabroniona i grozi konsekwencjami prawnymi. Serwis jest przeznaczony tylko dla osob, ktore ukonczyly 18 lat. Korzystajac z serwisu, uzytkownik potwierdza, ze ma ukonczone 18 lat.