[NL400] KK pre flop

Analizy rozdań poker teksas holdem z gier cash, 5-6 osobowych.
Awatar użytkownika
mazak
-#zasłużony
-#zasłużony

[NL400] KK pre flop

Postautor: mazak » 17 lut 2010, 13:41

Wczoraj mnie spotkało takie rozdanie - i tu moje pytanie kto w takiej chwili zachowałby się podobnie jak ja lub inne możliwości rozegrania tego...

I co najważniejsze - co robicie po reraise rywala?

2.00/4.00 Texas Hold'em (No Limit ) - 16 lutego 2010 16:50:19
Bad Beat TH 177 (Prawdziwe /Gra na pieniądze )
Miejsce 1: luckymaz (349.73)
Miejsce 3: schraubenk (442.60)
Miejsce 2: Rischelie (119.92)
Miejsce 4: Stäkkimies (364.50)
Miejsce 5: lucky12leo (400.00)
Miejsce 6: kawa88 (111.90)
Rischelie wejście MC 2.00
schraubenk wejście DC 4.00
** Rozdanie kart **
luckymaz [Ktrefl, Kkaro]
schraubenk [N/A, N/A]
Rischelie [N/A, N/A]
Stäkkimies [N/A, N/A]
lucky12leo [N/A, N/A]
kawa88 [N/A, N/A]
*** Runda licytacji 1 ***
Stäkkimies Podbij do 11.50
lucky12leo Wejdź 11.50
kawa88 Wejdź 11.50
luckymaz Podbij do 50.00
Rischelie Spasuj
schraubenk Spasuj
Stäkkimies Podbij do 128.50
lucky12leo Spasuj
kawa88 Spasuj
luckymaz Spasuj
*** Odkrycie kart *** : Prowizja: 0.00 Łącznie w puli: 129.00
luckymaz Spasuj Wygrana: 0.00
schraubenk Spasuj Wygrana: 0.00
Rischelie Spasuj Wygrana: 0.00
Stäkkimies Domyślnie Wygrana: 129.00
lucky12leo Spasuj Wygrana: 0.00
kawa88 Spasuj Wygrana: 0.00

Awatar użytkownika
Porcupin
-#VIP
-#VIP

Postautor: Porcupin » 17 lut 2010, 14:36

Ja bym się stackował, w końcu bije Cię tylko AA, może jakbyś coś więcej o kolesiu napisał... Ale generalnie zrzucić KK vs jeden gracz pre flop to nie lada wyczyn ;) Ale warto było zaryzykować allina jak dla mnie

sir_spider
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: sir_spider » 17 lut 2010, 14:55

z drugiej strony przeciwnik mogl ocenic ze to squeeze; na tych stawkach szczegolnie; + to ze jego 4 bet nie zawsze oznacza aa i tym przypadku; dla mnie on tu bedzie mial asy w max 40% + dead money wiec all ina na prf bo w zasieg wchodza na pewno jj qq ak nawet aq jesli to move jakis albo nizsze pockety w ramach czynnika ludziego i gry pozycja pieniedzmi a nie kartami;

ale ja na pewno wyrocznia nie bede dla Ciebie bo moj max limit to nl 50 :P

Awatar użytkownika
krzysiekmiszcz
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: krzysiekmiszcz » 17 lut 2010, 16:20

Jesli nie miales na goscia specjalnych readow to masz easy allin. Prawdopodobienstwo, ze gosc ma AA wynosi okolo 0,5% (raz na 200, gdy Ty masz KK on bedzie je mial) do tego dochodzi jeszcze sporo dead money, ale tak jak napisalem, sporo zalezy od jego image i twoich readow, na takim limicie to gra sie glownie nimi a rzadziej kartami, ale nie wiem tego na wlasnej skorze tylko do innych graczy takich stawek :)

Oskarek

Postautor: Oskarek » 17 lut 2010, 16:38

LOL
Easy allin , mazak jesli jestes scary money to nie graj na takich stawkach a jesli masz rolla na te stawki to moim zdaniem minimum 50bi to musisz wrzucic tam allina rozumiem jakbys mial statystyki i koles by byl mega murkiem
to nie są micro stawki gdzie sie rzadko blefuje

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 17 lut 2010, 16:49

Ja już wczoraj napisałem - easy all in. KK w grze cash sh moim zdaniem nie wyrzuca się nigdy. Nawet jak masz staty że gość mur chiński, to on wciąż może tak grać z AA, KK, AK, QQ. I tylko jedna ręka Cię tu bije.

Awatar użytkownika
mazak
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mazak » 17 lut 2010, 17:58

krzysiekmiszcz pisze:Jesli nie miales na goscia specjalnych readow to masz easy allin. Prawdopodobienstwo, ze gosc ma AA wynosi okolo 0,5% (raz na 200, gdy Ty masz KK on bedzie je mial)

Hehe mnie te raz na 200 kilka razy już spotkało...

Co do oceny samego gościa - dosiadł się chwilę wcześniej więc nie wiele o nim wiedziałem...

Zrobił jednak ukłon wobec mnie bo powiedziałem co zrzucam więc pokazał mi swoje karty... W tym przypadku AA nie miał - miał a3 w kolorze - więc mimo wszystko preflop miałby ponad 30% szans...

Osobiście mimo wszystko fold uważam za dobry - oddałem 1/7 swojego stacku tylko - myślę że z każdym innym graczem zagrałbym w tej sytuacji allin ale nie z nim gdyż otworzył grę i później odpowiedział raisem... zbyt wiele razy w podobnych przypadkach taka gra oznaczała u rywali AA ...

Widzę że wielu z was pisze o grze allin - ja liczyłem że swoim zagraniem zabiorę pulę i na tym się skończy... Okazało się że to nie koniec więc po prostu postanowiłem odpuścić i nie ryzykować 350e ... w końcu to tylko para ...

Może, jak to Glory powiedział, po prostu byłem na zbyt wysokich stawkach skoro za decyzją stał strach przed utratą całego stacka ...

A może robię krok do przodu i lepiej zrzucić KK wkładając 1/7 stacka i poczekać na pewniejszą okazję... ;)

Awatar użytkownika
quest
-#VIP
-#VIP

Postautor: quest » 18 lut 2010, 03:13

Czytałem te ciekawe dyskusje na temat strita z 72, i na temat rozdania na blogu Grzecha i nawet byłem w stanie zrozumieć twój tok myślenia. Teraz jednak patrząc na te rozdanie zupełnie nie rozumiem.
W ważnym turnieju chyba też dla Ciebie ( przynajmniej były dobre wygrane) wchodzisz do gry z 27, na flopie leża trzy karty jednego koloru a Ty ryzykujesz życie turniejowe z nie najwyższym stritem nie zważając na to że bije Cię kilkanaście kart. W HU akceptujesz stratę 1/4 żetonów dobierając pierw do overpary a następnie drawa.
Natomiast w grze cash gdzie można się dokupić (rozumiem że jeśli grasz na takich stawkach to możesz śmiało) tracisz sporą część stacka i bardzo dobrą okazję do podwojenia a przecież tutaj masz jedne z najlepszych kart startowych, przeciwnik nie ma gotowego układu po flopie i zamiast kilkunastu kart biją Cę tylko asy ?!
Mam wrażenie jakby to rozdanie grała zupełnie inna osoba niż Ty :D

Awatar użytkownika
Trabant
-#VIP
-#VIP

Postautor: Trabant » 18 lut 2010, 08:50

Nie można grać dobrze cash, jeśli patrzysz na swój stack po przez pryzmat tego ile to jest pieniędzy. To jest cały czas 1 buy-in!!!! Czy to jest 10€ czy 10000€.
Odpowiedz sobie na pytanie czy na nl4 też byś się nie stackował??

Rerise Twojego przeciwnika na tych stawkach to jest standardowe zagranie i można tak zagrać z anytwo, on sprawdza co ty masz w kartach.

Czy może mieć w tej sytuacji AA, oczywiście że może, ale chyba 1 buy-in nie szkoda żeby się o tym przekonać??

Stół SH dostajesz KK, odpowiedź na reraise jest tylko jedna EASY All-in!

P.S.

Bardzo lubię czytać Twoje spory z całą resztą forum, w tym co piszesz na pewno jest wiele rzeczy które każdy może wyciągnąć dla siebie.
Choć rozegrania masz kontrowersyjne to najważniejsze że masz swoją teorie, a nie jest to gra bezmyślna.

Pzdr!

Awatar użytkownika
mazak
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mazak » 18 lut 2010, 10:29

quest pisze:W ważnym turnieju chyba też dla Ciebie ( przynajmniej były dobre wygrane) wchodzisz do gry z 27, na flopie leża trzy karty jednego koloru a Ty ryzykujesz życie turniejowe z nie najwyższym stritem nie zważając na to że bije Cię kilkanaście kart. W HU akceptujesz stratę 1/4 żetonów dobierając pierw do overpary a następnie drawa.
Natomiast w grze cash gdzie można się dokupić (rozumiem że jeśli grasz na takich stawkach to możesz śmiało) tracisz sporą część stacka i bardzo dobrą okazję do podwojenia a przecież tutaj masz jedne z najlepszych kart startowych, przeciwnik nie ma gotowego układu po flopie i zamiast kilkunastu kart biją Cę tylko asy ?!

Co do moich zagrań - strita chyba trudniej zrzucić niż parę... Po drugie tam nie wierzyłem że masz kolor... I się naciąłem... W innych przypadkach w grze cash i nie tylko też często z KK nacinałem się na AA przy podobnie rozgrywanych rozdaniach... Więc moja przeszłość w tym przypadku przemówiła za tym by te KK zrzucić, uwierzyć w te AA i oddać 1/7 stacka i tyle...

Wiem że na NL4 jak to napisał Trabant tych KK na 1000% bym nie zrzucił... ale jak to mówimy freeroll czy turniej z niskim buyin to nie to samo co turniej za 250$ - poziom gry jednak troszkę się różni...

Co do bankrolla - Ci co mnie znają wiedzą że nie jestem typowym bankrolowcem, nigdy nie byłem - i nigdy raczej nie będę ( przez skłonność do tiltów wole zbyt dużych środków nie trzymać na kontach )... NL400 to też nie miejsce gdzie gram na co dzień - jak już decyduję się na cash to zazwyczaj NL100 lub NL200 - aczkolwiek mam czasem chcice mocniejszych wrażeń i wskoczę tak jak ostatnio na NL400 z połową BI lub jak mi się to w grudniu zdarzyło na NL1000 z max BI (tu akurat była gra na tilcie pozytywnie zakończona)

Dlatego tak jak mówię nie bronię tu swojej decyzji - matematyka która jest częścią pokera mówi że powinien tu być easy allin (wypowiedzi glorego czy trabanta) - u mnie górę wziął czynnik ludzki (można go nazwać strachem, rozwagą itp itd) - bo tak jak mówiłem nawet zakładając nie najczarniejszy scenariusz - to rywal z Ax miał ponad 30% szans preflop...

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 18 lut 2010, 11:26

Asy przeciwko 27 też proponuje wyrzucać bo rywal ma ponad 11% pre flop :).

Masz 100% na to że wygrasz 129 EUR (bo przy all-in on gra FOLD)
Masz 70% na to że wygrasz 750 EUR (jeśli jednak by się stackował)
Masz 100% że przegrasz 50 eur jak dasz fold.

Zdecydowanie - możesz być zadowolony z trafnego wyboru.
Ostatnio zmieniony 18 lut 2010, 11:30 przez Glory, łącznie zmieniany 1 raz.

orchester3
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: orchester3 » 18 lut 2010, 11:28

lol grasz 3bet z BTN i oczekujesz ze UTG to tylko wyrowna ? Z czym niby UTG ma to flatowac ? Chyba wlasnie tylko z AA/KK bo kazda inna reka np Ax czy tam 88+ to pownien byc 4bet albo fold , nie majac pozycji trzeba tak nadrabiac , nie wziales pod uwage ze 3betujac z pozycji bedziesz czesciej 4betowany light gdyz i Twoj 3bet na pozycji ma zbyt duzy range , tak samo jak SB vs BB to czasami ludzie sie stackuja na tych limitach ( co jest standardem ) z A8+ i 99+ wiec jesli Ty tu foldujesz KK to wg mnie jest to baaaardzo slabe aha i 70/30 to nie tlyko masz 2 i 1/3 wiecej szans na wygranie rozdania niz on jesli to dla Ciebie za malo to graj nuts , ale LAG w tym rozadniu na BTN pushowal by cos kolo ATo+ i 99+ a niezadko cokolwiek co tam ma bo UTG wiedzac jak ciasna ma pozycje moze to wykorzystac przeciwko takiemu slabemu graczowi bradzo czesto a dla niego to tylko BI jeden z wielu

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 18 lut 2010, 11:42

mazak pisze:
krzysiekmiszcz pisze:Jesli nie miales na goscia specjalnych readow to masz easy allin. Prawdopodobienstwo, ze gosc ma AA wynosi okolo 0,5% (raz na 200, gdy Ty masz KK on bedzie je mial)

Hehe mnie te raz na 200 kilka razy już spotkało...

Co do oceny samego gościa - dosiadł się chwilę wcześniej więc nie wiele o nim wiedziałem...

Zrobił jednak ukłon wobec mnie bo powiedziałem co zrzucam więc pokazał mi swoje karty... W tym przypadku AA nie miał - miał a3 w kolorze - więc mimo wszystko preflop miałby ponad 30% szans...

Osobiście mimo wszystko fold uważam za dobry - oddałem 1/7 swojego stacku tylko - myślę że z każdym innym graczem zagrałbym w tej sytuacji allin ale nie z nim gdyż otworzył grę i później odpowiedział raisem... zbyt wiele razy w podobnych przypadkach taka gra oznaczała u rywali AA ...

Widzę że wielu z was pisze o grze allin - ja liczyłem że swoim zagraniem zabiorę pulę i na tym się skończy... Okazało się że to nie koniec więc po prostu postanowiłem odpuścić i nie ryzykować 350e ... w końcu to tylko para ...

Może, jak to Glory powiedział, po prostu byłem na zbyt wysokich stawkach skoro za decyzją stał strach przed utratą całego stacka ...

A może robię krok do przodu i lepiej zrzucić KK wkładając 1/7 stacka i poczekać na pewniejszą okazję... ;)

Mazak przestań lepiej grać cashe skoro wyrzucasz KK w takiej sytuacji to kompletnie nie nadajesz się do gry cash albo po prostu grasz na za wysokich stawkach które Cię paraliżują i nie jesteś w stanie podejmować optymalnych decyzji po dwóch callach wiadomo że ktoś będzie chciał kraść pulę i na miejscu gościa zagrałbym tak samo licząc właśnie na to że wyrzucisz bo po prostu kradniesz pule. Ale najgłupsze co napisałeś to to że miał A3 i 30% lol lol lol ja to bym się cieszył jak bym miał KK i ktoś by chciał się ze mną stackować mając a3... Skoro Ty wyrzucasz KK na cashu to po prostu ich nie graj bo KK można wyrzucić ale to już w naprawdę ekstremalnych sytuacjach ale nie po takim czymś... Bije Cię jeden układ startowy a Ty pasujesz bo boisz się przegrać 400E to po co grasz na stawkach na które nie masz rolla? Granie na takich stawkach to już coś większego... Po raz kolejny mnie rozwalasz swoim zagraniem...

Awatar użytkownika
mazak
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mazak » 18 lut 2010, 12:27

Asy przeciwko 27 też proponuje wyrzucać bo rywal ma ponad 11% pre flop :) .

Masz 100% na to że wygrasz 129 EUR (bo przy all-in on gra FOLD)
Masz 70% na to że wygrasz 750 EUR (jeśli jednak by się stackował)
Masz 100% że przegrasz 50 eur jak dasz fold.

Zdecydowanie - możesz być zadowolony z trafnego wyboru.

GrzechuTG pisze:Ale najgłupsze co napisałeś to to że miał A3 i 30% lol lol lol ja to bym się cieszył jak bym miał KK i ktoś by chciał się ze mną stackować mając a3...

I znów patrzycie na zakończenie CZYLI co pokazał - A JAK BYM NAPISAŁ ŻE POKAZAŁ AA?

orchester3
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: orchester3 » 18 lut 2010, 12:37

mazak pisze:I znów patrzycie na zakończenie CZYLI co pokazał - A JAK BYM NAPISAŁ ŻE POKAZAŁ AA?

Bez statow typu 6/5 3bet=1 easy all in no brainer lol wrzuc na 2+2 to Cie wysmieja , no offence ale tego niegdy sie nie folduje bo to EV- w longrunie masz przyklad glorego

podam Ci moj ,

QQ masz 80/20 bodajze stackuje sie
KK split
AK masz 70/30
AA jestes zdominowany

do tego FE i to ze wyzszy limit wiec range moze by nawet JJ+ i AQs moze tez moze nawet szerzej , czyli Twoje equity sumarum wychodzi ponad 60% a nawet wiecej co w longrunie daje Cie jakies 20bb/100 vs jego range lol

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 18 lut 2010, 12:47

mazak gdybyś używał do tego rozdnaia PT albo HM i miał info o gości jak się zachowuje na dane zagrania to ok ale tak jak napisał orchester3 bez takich statów to Cię wyśmieje każdy jakby miał AA to po prostu pech ale to jedyny układ który Cię bije i nie interesuje mnie czy gość miał A3 czy cokolwiek innego wiem jedno że bije mnie tylko jedna ręka startowa.

orchester3
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: orchester3 » 18 lut 2010, 12:55

Aha dodam ze gdybys mial jakis read czy cos np ze z UTG gra bardzo wasko i nigdy nie widziales zeby 4betowal light albo gral 4bet fold to mozesz to foldnac bo vs KK / AK AA jestes jednak w plecy ale nie podales takowych wiec naprawde ja wrzucam tutaj 400E + caly moj roll all day long

Awatar użytkownika
mazak
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mazak » 18 lut 2010, 13:07

GrzechuTG pisze:mazak gdybyś używał do tego rozdnaia PT albo HM i miał info o gości jak się zachowuje na dane zagrania to ok ale tak jak napisał orchester3 bez takich statów to Cię wyśmieje każdy jakby miał AA to po prostu pech

Ja wiem że po prostu byłby pech jakby miał te AA... Pamiętacie moje wpisy z wątku Badbeat - który później przerodził się w mój blog? Kiedy na wysokich stawkach wtapiałem QQ na 55, czy na dzień dobry z KK nacinałem się na AA... tu w rozdanie włożyłem 1/7 stacka i naprawdę nie było mi żal tego zrzucić... tym bardziej kiedy intuicja mi podpowiadała że mogę być w dupie... Dodatkowy fakt iż nie jestem bankrolowcem i nie gram jak bankrolowcy... Dodatkowo jak ktoś kiedyś napisał 65% to wcale nie jest dużo by ryzykować cały stack - i dobry gracz wyczeka lepszego momentu...

Ja od ponad roku do pokera nie dokładam - gram sporo i czasem nawet uda mi się coś z gry wyciągać w różnych formach... Gram często kontrowersyjnie, jak widać też tok mojego myślenia jest dla wielu niezrozumiały... ale to dlatego że jestem człowiekiem a nie maszyną - a poker to nie tylko liczby a też decyzje przeczucie (które czasem pomaga - czasem przeszkadza)...

Więc naprawdę teksty że nie powinienem grać cashu bo zrzuciłem KK itp są dla mnie wielce nie zrozumiałe i mimo to niestosowne...

Bo ja się zgadzam z wami, że to 2 ręka startowa itp itd... ale ja tym rozdaniem nie przegrałem - oraz również nie wygrałem gry...

Awatar użytkownika
mazak
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mazak » 18 lut 2010, 13:10

orchester3 pisze:Aha dodam ze gdybys mial jakis read czy cos np ze z UTG gra bardzo wasko i nigdy nie widziales zeby 4betowal light albo gral 4bet fold to mozesz to foldnac bo vs KK / AK AA jestes jednak w plecy ale nie podales takowych wiec naprawde ja wrzucam tutaj 400E + caly moj roll all day long

M.in. fold był spowodowany tym że o tym graczu na tym etapie nie wiedziałem nic... zagrał dwa rozdania wcześniej - w jednym po podobnym reraisie zrzucił - w innym sam prowadził grę i mu po flopie nikt nie dołożył...

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 18 lut 2010, 13:48

65% to można w zrzucić w turnieju o wysoką stawkę, ale w grze cash nie wyrzuca się nawet 51%. Szczególnie w sytuacjach gdzie już w pulę zainwestowałeś.

Dla mnie bez znaczenia, żę miał A3 a nie AA, czepiam się, faktu, że Ty ze swojej decyzji jesteś zadowolony bo gość miał 30%...

Jakby miał AA to byś przegrał coolera i nie sądzę by się na forum znalazła jedna osoba która by Ci wmawiała, że powinieneś to wyrzucić bo UTG zagrał rerise więc dobitnie pokazał, że ma asy.

Awatar użytkownika
mazak
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mazak » 18 lut 2010, 14:12

glory glory man united pisze:Dla mnie bez znaczenia, żę miał A3 a nie AA, czepiam się, faktu, że Ty ze swojej decyzji jesteś zadowolony bo gość miał 30%...

Może inaczej jeszcze sprubuję wytłumaczyć swoją decyzję i to dlaczego jestem z niej ogólnie zadowolony... zapewne to co napiszę poniżej znów spotka się z ogromną krytyką i pewnie kolejni z was napiszą że nie powinienem grać w pokera ale tak to już jest...

Więc raz jeszcze z punktu matematycznego mój FOLD był zły... i z tym się z wami zgodzę... i tego nie podważam...

Ale tak jak mówię - nie jestem maszyną - nie gram jak maszyna - nie grywam bankrolowo... Więc jeżeli dochodzi do sytuacji kiedy mam postawić/zaryzykować 175% swojego budżetu, na rozdanie preflop gdzie mam powiedzmy średnio ok 70% szans lub po prostu oddać 14% już zainwestowane - to wolę pozbyć się tego zainwestowanego niż mimo wszytsko ryzykować utratę całości... i dlatego to zagranie mnie ucieszyło gdyż pojawia się w mojej grze rozsądek a nie chęć szybkiego dążenia do wzbogacenia...

Wiem wiem zaraz tu napiszecie gdzie tu rozsądek kiedy wchodzę na stół z całym bankrolem, że rozsądkiem było by zajście na niższe stawki i granie według bankrolla...

I jeszcze taki mały cytat z doyla brunsona:

"Rozmawiałem kiedyś na pokrewny temat z bardzo znanym (i bardzo dobrym) hazardzistą, którego znałem od lat. Powiedział mi: „Jeśli ktoś zaproponowałby mi zapłacić 10 do 1 za rzut monetą za wszystkie pieniądze, które posiadam... nie zgodziłbym się.” Powiedział wówczas, że mógłby stracić cały swój majątek – wszystkie swoje rzeczy i pieniądze. Nie zaryzykowałby tego. Byłby to ponad milion dolarów. Nie zrobiłby tego nawet jeśli mógłby na tym zarobić kolejny milion.

Ale ja bym się zdecydował. Na pewno. Musiałbym. Nie mógłbym przegapić okazji przy zakładzie 10 do 1 skoro szanse są pół na pół. Zrobiłbym, bo mam dość pewności siebie by wiedzieć, że jeśli przegram ten milion, to będę w stanie jakoś zarobić kolejny. "

I to tak na podsumowanie - są tacy którzy kierują się liczbami - a są tacy którzy mimo wielkiej okazji kierują się rozsądkiem...

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 18 lut 2010, 14:35

Jeśli intuicja podpowiadała Ci żeby to wyrzucić a w pełni akceptujesz swoje ready to ja jestem skłonny zmienić zdanie i przyznać Ci racje ale tylko wyłącznie wtedy jeśli grasz jakimiś readami. Ale myślę że jednak powinieneś zmienić stawki i grać 0.5/1.00 bo wtedy raczej byś się nie zastanawiał co masz zrobić bo tak jak już ktoś wspominał wcześniej to tylko 1 buyin nie możemy patrzeć na kwotę.

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 18 lut 2010, 15:56

mazak, nie wiem czy zrozumiałeś słowa Doyla które zamieściłeś, bo on przecież ZAPRZECZA twojej linii w tym rozdaniu. I jest skłony ryzykować cały majątek, wiedząc iż jest to zagranie EV+.

Cieszenie się ze złej decyzji, tylko dla tego, iż udowadniasz sobie tym opanowanie jest drogą donikąd. Nie grasz chyba w pokera po to by nie przegrać, ale by wybrać.

titanum
-#VIP
-#VIP

Postautor: titanum » 18 lut 2010, 16:50

mazak pisze:Ale tak jak mówię - nie jestem maszyną - nie gram jak maszyna - nie grywam bankrolowo..

Czyli rozumiem że nie grasz dla kasy grasz dla zabawy ? to zejdź niżej będziesz mogł sie bawić do woli bez dylematów że wrzucasz x% swoich pieniędzy będziesz miał łatwiej podejmować takie decyzje.

No przykładowo tutaj zamiast starać sie wyciągnąć max z tej ręki Twoją pierwsza myślą było to ile możesz na tej ręce stracić i spasowałeś :razz: zamiast postawić to samo pytanie swojemu przeciwnikowi i wejść ALL IN i on by się musiał zastanowić czy chce ryzykowac dla zgarnięcia tej kasy. Sam wiesz przecież żę lepiej wrzucić AI niż je sprawdzać.

A tak wogóle to na krótkim stole spasowac KK to nie lada sztuka nie wiem nawet czy QQ bym zrzucił :p

Awatar użytkownika
mazak
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mazak » 18 lut 2010, 17:38

mazak, nie wiem czy zrozumiałeś słowa Doyla które zamieściłeś, bo on przecież ZAPRZECZA twojej linii w tym rozdaniu. I jest skłony ryzykować cały majątek, wiedząc iż jest to zagranie EV+.

Nie wiem czy ty zrozumiałeś cytat... Doyle w nim przedstawił dwa toki myślenia w jednej sytuacji i pokazanie również tego było moim zamierzeniem... Ja nie utożsamiałem się w swojej wypowiedzi z Doylem...

Cieszenie się ze złej decyzji, tylko dla tego, iż udowadniasz sobie tym opanowanie jest drogą donikąd. Nie grasz chyba w pokera po to by nie przegrać, ale by wybrać.

Spójrz raz na coś z innej strony - w związku z tym że nie jestem bankrolowcem okazjonalną grę na wysokich stawkach traktuję bardzo poważnie - tak poważnie jak ty turnieje na żywo w których potrafisz zrzucić QQ pre flop i masz to zagranie za zajebistą decyzję...

A czy ja nie wygrałem na tym stole? wszedłem z 200 wyszedłem z 300 ... czasem lepiej mieć zysk 50% i tym się zadowolić niż włożyć wszystko w prawie pewnie wyglądające rozdanie... i prawie odejść z 700e... gdzie "prawie" stanowi wielką różnicę...

titanum pisze:Czyli rozumiem że nie grasz dla kasy grasz dla zabawy ? to zejdź niżej będziesz mogł sie bawić do woli bez dylematów że wrzucasz x% swoich pieniędzy będziesz miał łatwiej podejmować takie decyzje.

nie wiem w którym miejscu było tu coś o zabawię... będąc wrednym mógłbym powiedzieć ze nasze turki forumowe gram dla zabawy bo z dziećmi można się tylko bawić... choć czasem myślę że piaskownica dla co niektórych była by lepszym miejscem na zabawę...

Wróć do „Cash short handed”