[NL4] AJ

Analizy rozdań poker teksas holdem z gier cash, 5-6 osobowych.
Shaggyx
-#pretendent
-#pretendent

[NL4] AJ

Postautor: Shaggyx » 18 kwie 2011, 12:22

MicroGaming - €0.04 NL - Holdem - 4 players

SB: €3.30
BB: €7.04
Hero (UTG): €3.92
BTN: €5.64

SB posts SB €0.02, BB posts BB €0.04

Pre Flop: (€0.06) Hero has J:spade: A:spade: o:f: s:spade:

Hero raises to €0.12, fold, fold, BB calls €0.08

Flop: (€0.26, 2 players) 3:spade: Q:heart: 4:club:
BB bets €0.12, Hero raises to €0.44, BB calls €0.32

Turn: (€1.14, 2 players) 4:spade:
BB checks, Hero checks

River: (€1.14, 2 players) 8:spade:
BB bets €0.48, Hero raises to €0.96, BB calls €0.48

[hide]
Hero shows J:spade: A:spade: o:f: s:spade: (Flush, Ace High) (PreFlop 95%, Flop 94%, Turn 91%)
BB mucks 9:heart: Q:spade: (Two Pair, Queens and Fours) (PreFlop 5%, Flop 6%, Turn 9%)
Hero wins €2.96
[/hide]

Dobrze ?? czy za mały re-raise, prawde mówiąc bałem się więcej wrzucić bo pewnie by zrzucił ... co mógłbym poprawić w takim zagraniu

Awatar użytkownika
Ted Forester
-#VIP
-#VIP

Postautor: Ted Forester » 18 kwie 2011, 12:55

Jaki jest twój cel w raisowaniu flopa? Przeciwnik na NL4 nie wyrzuca pary 55 czy Q2. Poza tym dostajesz idealną kartę do barrelowania turna i czekasz. Mówisz przeciwnikowi dokładnie co masz. River to jest raise minimum do 1,5. Najlepiej jakieś 2+, przeciwnik moim zdaniem nie zrzuca nic co tam betuje, chyba, że ma 56.

Shaggyx
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Shaggyx » 18 kwie 2011, 13:05

raise na flopie to byla pomylka ... mieszalem wtedy miedzy stolikami a tutaj mi sie juz czas konczyc i nie trafilem w ten klawisz co trzeba :) mial byc call ... ale w sumie wyszlo o, tylko chyba moglem jeszcze na turn podbic

Awatar użytkownika
jon124
-#VIP
-#VIP

Postautor: jon124 » 18 kwie 2011, 13:14

hej ja bym chciał poznać Twój tok myślenia bo nie bardzo go rozumiem, a chętnie się czegoś nauczę. Otóż na flopie (kompletnie jak dla mnie nie trafionym) zamieniasz swoją rękę w bluff. Przeciwnik sprawdza co karze podejrzewać go o to że ma conajmniej QJ lub jakieś 99+, a może nawet już seta, z 2 strony na tych stawkach może mięć również jak najbardziej Ax. Na turnie robi check więc jakby nie boi się, że będziesz drawował kolor lub po prostu nadal nic nie trafia i tu rodzi się moje pytanie czy nie wartałoby odpalić 2nd barrel by wyrzucić go z rozdania? Jaki był Twój plan na tą rękę ? co jeżeli na turn zagrałby znów za pół puli?

edit: tyle mi zeszło na wymęczenie tego posta, żę Ted mnie już uprzedził :wink:

Shaggyx
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Shaggyx » 18 kwie 2011, 13:19

plan byl taki zeby ja wygrac :) (ogólnie to się zamotałem tą ręką dlatego też ją wstawiłem na forum), a jeżeli by podbił do połowy to bym go sprawdzić wydaje mi się, że jeżeli trafił by coś mocniejszego to na turn by podbił, tak przynajmniej grał wcześniejsze rozdania ...

Awatar użytkownika
jon124
-#VIP
-#VIP

Postautor: jon124 » 18 kwie 2011, 13:28

no tak... ale on trafił coś wystarczającego żeby Cie pokonać gdyby nie sporo farta i runner runner więc read raczej kiepski z tym, że skoro to był missclick no to się nie dziwię chociaż ja bymto albo pasował na flopie albo bił również na turn.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Porcupin
-#VIP
-#VIP

Postautor: Porcupin » 18 kwie 2011, 14:20

Kolega wybrał agresywniejszą metodę rozgrywania ;) Sam także bardzo często na donkbety odpowiadam raisem, zwykle takie typki się składają. Tutaj sprawdził, dlatego nie można odpuszczać na turnie! Po prostu brak konsekwencji w rozdaniu. Skoro byłeś agresorem PF, byłeś agresorem na flopie, to bądź także na turnie. Akcja z jego strony po Twoim 2nd barrel da Ci sporo informacji. No i stanowczo za mały raise na river - po jego becie na river pula wynosiła już 1.60$, raise tylko o 0.48$ jest słaby, jak już wyciągać value to na maksa ;)

Awatar użytkownika
Gns
-#VIP
-#VIP

Postautor: Gns » 18 kwie 2011, 18:35

Wszystko właściwie zostało już tu powiedziane ja tylko dodam od siebie, że bet 3xBB preflop jest dla mnie trochę zbyt mały na NL4. BB musi dołożyć tylko 0,08 do betu 3xbb, więc nie ma tragedii, wydaje mi się, że jakby miał dołożyć 0,12 do 4xbb to już mógłby się zastanowić. Mam wrażenie, że pomiędzy callem za 0,08 a 0,12 wytwarza się różnica psychologiczna eliminująca call z byle gównem.. Zmierzam do tego, że mając monstera AJs na UTG wolę podbić tak żeby wygrać to rozdanie jak najwcześniej i nie głowić się później co mógł/może mieć ktoś z BB. Bo jak dla mnie na tych stawkach mógł dołożyć chociażby z Q3o ...

Wróć do „Cash short handed”