[Nl25] Set z flopa

Analizy rozdań poker teksas holdem z gier cash, 5-6 osobowych.
piotrek_nowy
-#VIP
-#VIP

[Nl25] Set z flopa

Postautor: piotrek_nowy » 24 sty 2010, 18:25

Nie mam niestety historii z FTP, takze napisze recznie jak sytuacja wyglada.
Na cutoffie (50$) dosteje 77, standradowo podbijam 0,75.
Button (45$) - call.
BB (40$) - tez dorzuca.
Jak widac dosc glebokie stacki mielismy.
Flop: 79J dwa kara. Niby fajnie, ale mocno niebezpiecznie. Gram za 3/4 puli, na co bardzo agresywnie dostaje RR do 8$ od BTN.
BB sie sklada. Co robimy?

Napisze od razu jak ja zagralem - dalem call i czekam na turn. Wchodzi blotka. Gram check na co BTN gra AI overbetujac pule. Co robimy? Izi call?

samol
-#VIP
-#VIP

Postautor: samol » 24 sty 2010, 18:54

Mi się wydaje, że koleś ma jakiegoś monster drawa. Kara + gutshot może OESD. Ewentualnie para + FD. Trochę zbyt agresywnie zagrał, jak na gotowego strita z T8.
Ja bym tu wrzucił już all in na flopie.
Ewentualnie scallowałbym, jak ty, by uciąć mu oddsy na turn. W razie jak wypadnie blotka to nie ma już szanse zobaczenia dwóch kart, a tylko jedną - wrzucam tu poprostu AI.

Choć z drugiej strony T8 też mógł tak rozegrać, bo leży ten draw. Mimo wszystko zakres rąk, który by rozegrał tak agresywnie jest duży. 2 pary, bottom set i top set, strit oraz drawy. Wydaje mi się, że AI na flopie być EV+. Ciekawe co powiedzą inni. Bo decyzja jest ciężka.

Makdeb
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: Makdeb » 24 sty 2010, 18:55

Jak dla mnie po flopie raise a potem call jeżeli dostaniemy w odpowiedzi re-raise. Później check/call i jeżeli river bezpieczny raise.

Awatar użytkownika
encepence
-#VIP
-#VIP

Postautor: encepence » 24 sty 2010, 21:43

call raisa na flopie???
powiedz mi co chciales przez to osiagnac?

piotrek_nowy
-#VIP
-#VIP

Postautor: piotrek_nowy » 24 sty 2010, 22:31

Enion - przy dosc glebokich stakach mam szanse wycofania sie z tego rozdania, gdyby powiedzmy wpadla karta kompletujaca wiele ukladow u rywala. W koncu set na takim boardzie nie wyglada az tak wspaniale.

Obstawialem go na QT w karach, a w takim wypadku faworytem w tym rozdaniu nie bylem. Po co wiec gamblowac, jak moge zobaczyc turn, a po tym zdecydowac czy chce naprawde zaangazowac caly swoj stack w rozdanie.

samol
-#VIP
-#VIP

Postautor: samol » 24 sty 2010, 22:38

piotrek_nowy pisze:Obstawialem go na QT w karach, a w takim wypadku faworytem w tym rozdaniu nie bylem. Po co wiec gamblowac, jak moge zobaczyc turn, a po tym zdecydowac czy chce naprawde zaangazowac caly swoj stack w rozdanie.

jakto nie byłeś? Koleś ma 50% szans, że polepszy swój układ. Ale fakt, że w 30% kiedy dojdzie mu kolor ty masz fulla daje Ci przewagę :-) Do tego jak mu dojdą tripsy to ty też masz fulla.
I czemu akurat na QT, a nie coś innego? Raczej powinno się obstawiać przeciwnika na zakres rąk, a nie zgadywać co ma :p

piotrek_nowy
-#VIP
-#VIP

Postautor: piotrek_nowy » 24 sty 2010, 23:29

Taaaa, fakt, troche sie zagalopowalem w tych wyliczeniach.

To co, 4betujemy flop z tym setem? Hmm, sam nie wiem, mi tam bardziej pasuje call na flop i zobaczyc turn i na turnie check/raise AI.

Co do ustalania zakresu to utrudnia nieco sprawe fakt ze bylo to pierwsze rozdanie z tym zawodnikiem, wiec zadnych informacji o jego grze nie moglem miec. Ale size betting to smierdzi takim flush drawem z jakims gutshotem, moze para i flush draw i na to go obstawialem (piszac QT w karach mialem na mysli tego rodzaju rece, draw + cos tam, jakis gutshot, w najgorszym razie OESD)

Awatar użytkownika
encepence
-#VIP
-#VIP

Postautor: encepence » 25 sty 2010, 14:52

masz easy stack-off na flopie, bet/3-bet/Radom na flopie z setem all day, all nite long !!!
Chcesz wstawic stacka teraz, a nie jak wpadnie kolejne karo / T / 8, czyli karty, ktore Ci zabijaja akcje. Szansa na JJ jest mala, bo powinien 3-betowac PF. Bija Cie imo tylko 99 i T8.
Set-over-set nie zdarza sie zbyt czesto, T8 twoj przeciwnik tez nie ma az tak czesto, a nawet na to masz sporo equity.

Twoj call jest zly, bo prawie kazda karta na turnie moze ci popsluc akcje.

Wiec: bet/3bet-shove flop and nice hand.

prayer89
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: prayer89 » 25 sty 2010, 15:21

Też bym sie stackowal na flopie, moim zdnaiem to bedzie zagranie dobre bo pozniej Ci akcja zdechnie tak jak napisalencepence, jesli spadnie T,8 lub karo. Jesli spadnie i ma ten fd, bywa, jednak zagranie AI moim zdaniem najlepsze i bedziesz EV + z takim graniem

piotrek_nowy
-#VIP
-#VIP

Postautor: piotrek_nowy » 25 sty 2010, 16:38

no to widze ze rowniez Waszym zdaniem nie bylo ucieczki z tego rozdania.

Kolega pokazal JJ.

TheScythe
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: TheScythe » 25 sty 2010, 21:36

przeczytalem tylko 1 post, zeby sie nie sugerowac. Po doczytaniu reszty zrobie EDIT.

dla mnie zdecydowany re-raise na flopie. Jesli koles dalej jest agresywny, to wbijamy AI. Musimy bronic swojej reki.

szansa na wyzszego seta jest minimalna. A w przypadku jego flash draw, zawsze pozostaja jakies outy na fulla ;)

Flop rzeczywiscie smierdzacy, ale tak jak napisalem wczesniej. Bronisz swojej reki.

Chociaz z drugiej strony, zagral zbyt agresywnie, jak na "tylko flash" draw. mozliwe, ze mial cos wiecej. A moze chcial, bys tak pomyslal?

EDIT:

JJ? no to nie bylo ucieczki. Niestety, tak czasem bywa :mad:

Awatar użytkownika
encepence
-#VIP
-#VIP

Postautor: encepence » 06 lut 2010, 23:42

piotrek_nowy pisze:no to widze ze rowniez Waszym zdaniem nie bylo ucieczki z tego rozdania.

Kolega pokazal JJ.

tutaj pujscie na stacki bylo jedynym dobry zagraniem

dlatego przydalby ci sie jakis tracker PT3, HM,
w roomie robisz notke ze limpuje wysokie pokety z CO, BU i rozgrywa agresywnie trafiony board.
w trackerze poszukalbym jego rozdan i zobaczyl na jego limpy z poznych ktore doszly do SD, dzieki czemu mialbys w przyslosci nad nim wielka przewage.

Wróć do „Cash short handed”