Pomógł: 11 razy Wiek: 22 Dołączył: 27 Sie 2008 Posty: 761 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: Pią Mar 05, 2010 00:03
To prawda Wiele razy miałem tak, że był konkretny plan na początku rozdania, który potem w łeb wziął, bo po prostu zabrakło nieco odwagi i konsekwencji... Człowiek wątpi i schodzi z odpowiedniej ścieżki, taka natura człowiecza, należy wyciągać wnioski i się nawracać! Powodzenia w dalszych rozgrywkach Tak btw z ciekawości: udało Ci się dojść wtedy do płatnych?
_________________ Jak tam było tak tam było i zawsze jakoś było. Nigdy tak nie było, żeby jakoś nie było
Zaproszone osoby: 2 Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Lut 2008 Posty: 878 Skąd: mam wziac $$$
Wysłany: Pią Mar 05, 2010 01:18
pomijam gre preflop, bo to z grubsza omowiliscie i zle czy dobrze, ale obejrzales flop..
a na flopie tragedia.. rozumiem ze wczesniej callowales, bo sie oplacalo, ale na flopie ten call to po co? twoje rozumowanie ktore przedstawiles jest niepelne a wiec bledne.
po pierwsze pula to 70k. on zagrywajac za 30k po 1. pokazuje slabosc (bet <polowe puli) a po 2. zostawia ci tak naprawde 2 decyzje: fold badz all-in. jezeli boisz sie jego kart (uwazasz ze jestes mocno z tylu) to na drawowatym flopie, z sama top para i 3 kickerem pozwalanie na obejrzenie nastepnej karty jest bledem. poza tym po twoim callu pula wynosi 130k (przy pozostalym stacku 30k) i nie ma opcji zebys nie byl pot commited.
tak na dobra sprawe ja bym zrzucil juz na flopie. twoj call byl zagraniem strasznie slabym.. pozniej (turn, river) wnioski wyciagales dobre i wg. nich grales poprawnie, ale co z tego skoro blad byl wczesniej..
PS: witam wszystkich po 4miesiecznej przerwie (telefon grzecha przypomnial mi o forum )
Zaproszone osoby: 59 Pomógł: 12 razy Dołączył: 04 Mar 2005 Posty: 8367 Skąd: Saragossa
Wysłany: Pią Mar 05, 2010 13:11
Porcupin, tak, skonczylem 5-ty, kasujac 1170 eur. Jakby nie badbet na koniec bylo przynajmniej o oczko lepiej. Jak w koncu znajde czas to wrzuce na bloga szersza relacje.
barthek, wielkosc betu ocenia sie nie tylko do puli, ale na FT - do stacku przeciwnikow. A te "tylko 30k" to bylo wiecej niz polowa graczy miala przed soba na stole. Pewnie nie raz widziales "standardowe" bet x4 na poczatku gry na niskich blindach i to same zagranie x2.2 na wysokich gdzie jeszcze lezy pelno ante. Dziala tak samo, w bo w koncowce gry kazdy zeton oglada sie 2x nim sie go rzuci na srodek.
O tym dlaczego call na flop a nie fold czy all-in tlumaczylem szczegolowo kilka postow wyzej. Ja zdania nie zmienie, a Ty oczywiscie masz prawo do swojego.
_________________ Jeśli Twoje PW jest w folderze "do wysłania" to znaczy, że go jeszcze nie przeczytałem. Cierpliwości.
Pomógł: 16 razy Wiek: 23 Dołączył: 21 Maj 2009 Posty: 618 Skąd: Kraków
Wysłany: Pią Mar 05, 2010 13:59
barthek napisał/a:
po pierwsze pula to 70k. on zagrywajac za 30k po 1. pokazuje slabosc (bet <polowe puli) a po 2. zostawia ci tak naprawde 2 decyzje: fold badz all-in. jezeli boisz sie jego kart (uwazasz ze jestes mocno z tylu) to na drawowatym flopie, z sama top para i 3 kickerem pozwalanie na obejrzenie nastepnej karty jest bledem. poza tym po twoim callu pula wynosi 130k (przy pozostalym stacku 30k) i nie ma opcji zebys nie byl pot commited.
powiedz mi Barhek jakiego drawa sie moze Glory bac na tym flopie? Jesli bije go na flopie, to ryzykiem jest jedynie trafienie dwuoutowca przez rywala. Bo ja nie widze tutaj mozliwosci zeby murek mial flushdraw. AI na pewno na flopie poprawna decyzja nie jest i tutaj imo Glory zagral dobrze. Tyle ze jak sam pisal braklo konsekwencji - jesli decyduje na call na flopie, to gra call na turn / AI na turn.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum