Analizy rozdań z turniejów wielostolikowych MTT poker online. Zarówno full ring poker online jak i mniej popularnych short handed poker online.
-
Mlody
- -#zasłużony

Postautor: Mlody » 27 cze 2011, 15:31
Witam,
mam dzisiaj pytanie innego typu. Otoz mialem ciekawa sytuacje w jednym z turniejow. Zostalo 13 graczy, 5 platnych, ja mam 10bb i siedze na D.
W poprzednim rozdaniu jeden z graczy przegral caly swoj stack i zostalo mu na ante blindy 100/200 ante 25.
Po tym jak shortowi pobralo ante i postawilo go auomatycznie na all inie po raz kolejny jeden z graczy zlimpowal a za nim jeszcze jeden. Ja na D dostalem 27 off czyli najgorsza reke jaka moglem dostac w tym momencie.
Pytanie moje takie: czy w tym momencie patrze w ogole na swoje karty chcac "ukrasc pule" grajac all ina i izolujac shorta i nawet w sytuacji kiedy on wygra to biore lwia czesc puli i czy takie zagranie jest poprawne czy mimo wszystko powinienem sobie wybic z glowy jakies cudowanie, squezzy itp.?
Limperzy to jakies donki grajace 30/0 itp.

-
Oskarek
Postautor: Oskarek » 27 cze 2011, 15:34
zależy ile mają bb
ja w donach po takim limpie w takiej sytuacji prawie zawsze gram allin
-
piotrek_nowy
- -#VIP

Postautor: piotrek_nowy » 27 cze 2011, 23:01
Jesli widzisz tam fold equity to jest to moze i nienajgorsze, ale jednak z taka reka ja gram easy fold. Zbyt czesto dostaniesz tam call od broadway/low pocket pairs czy nawet sc zeby to bylo oplacalne i ktore maja Cie crushed. Zbyt maly mamy stack i fishe beda Cie tam callowac.
Wróć do „Turnieje wielostolikowe MTT”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości
Kopiowanie calosci lub fragmentow bez pisemnej zgody zabronione. Strona jest kierowana do uzytkownikow polskojezycznych zamieszkalych w krajach, w ktorych korzystanie z Serwisu jest zgodne z prawem. Wiadomosci prezentowane w serwisie sa dozwolone wylacznie dla osob podlegajacych jurysdykcjom prawnym, w ktorych uczestnictwo w grach pokerowych online jest legalne. Korzystajac z serwisu, uzytkownik deklaruje wobec administratora, ze uczestnictwo w grach pokerowych online jest w jego jurysdykcji dozwolona i ponosi pelna odpowiedzialnosc za prawdziwosc zlozonego przez siebie oswiadczenia.
Na terytorium Polski poker online moga oferowac jedynie te podmioty, ktore posiadaja zezwolenie Ministra Finansow.
Gra w pokera u operatorow, ktorzy nie posiadaja licencji Ministerstwa Finansow jest zabroniona i grozi konsekwencjami prawnymi. Serwis jest przeznaczony tylko dla osob, ktore ukonczyly 18 lat. Korzystajac z serwisu, uzytkownik potwierdza, ze ma ukonczone 18 lat.