[NL][200pln][K7s]

Analizy rozdań poker teksas holdem z turniejów wielostolikowych live.
Awatar użytkownika
M@jkel
-#VIP
-#VIP

[NL][200pln][K7s]

Postautor: M@jkel » 17 lut 2011, 17:27

Blindy 300/600 ante 50, 10-osobowy stol. Moj stack 16600, stack utg+1 ok. 40k

Nie zagralem 2 kolka z rzedu i mam bardzo tight image. Przeciwnik (utg+1) ostatnio jest bardzo aktywny i otwiera 3 reke z rzedu.

UTG+1 otwiera za 1,5k, ja z buttona decyduje sie na 3bet do 3,6k z K7s, przeciwnik chwile mysli i doklada.

Flop Q92 tęcza, UTG+1 check, ja robie cbet za 3,5k, utg+1 call

Turn Q, drugi trefl, check-check

River K, trzeci trefl, UTG+1 instant stawia mnie na allin'ie, mam z tylu 9450.

Jaka decyzja na river i co myslicie o tym rozegraniu, betsizingu itd.

piotrek_nowy
-#VIP
-#VIP

Postautor: piotrek_nowy » 17 lut 2011, 18:43

Na 10-osobowym stole dobry, agresywny gracz jesli otwiera trzeci raz z rzedu, to najczesciej bedzie to jego value range, wiec ja tutaj daje mu (wbrew pozorom) wiekszy kredyt na reke i folduje to preflop.

Jesli decydowalbym sie na 3bet to sizing wyglada standardowo, gralbym podobnie, na flopie tez. Na river folduje, ciezko znalezc wiele rak ktore bijemy, jedynie cos w stylu JJ/TT moze i nizsze pary ktore zamienil w blef, ogolnie jednak jestesmy daleko w plecy przeciwko jego zakresowi.

masaker
-#VIP
-#VIP

Postautor: masaker » 17 lut 2011, 21:06

Ja osobiście bardzo nie lubię, kombinować nie dość że ze wczesnych pozycji to do tego z dość krótkim stackiem.

Ja znowu chętniej zagrałbym na river call ze względu na to, że bardzo się zaangażowałeś w rozdnie. Nie wiem czy przeciwnik jest zdolny do blefu, ale jeśli nie to oczywisty fold bo mała szansa na lepszą rękę.

Call lub raczej uzależniony od readów jeśli random to raczej call przez to że za bardzo się zaangażowaliśmy w pulę.

Awatar użytkownika
M@jkel
-#VIP
-#VIP

Postautor: M@jkel » 18 lut 2011, 02:18

jeszcze jedna wskazowka,

przeciwnik lubi floatowac nawet oop z wszelkiego rodzaju showdown value,

W sumie chodzi mi o to czy moja linia biorac pod uwage image jest wiarygodna i wystarczajaca mocna zeby wyrzucic z rozdania cos w stylu 77-JJ. Wydaje mi sie ze stack 26-28bb jest bardzo dobry do 3bet blefa ale juz troche gorzej z cbetem. Tak naprawde na river bije nas tylko Qx, ale jakie Qx dobry lag ma w range'u bo takim rozegraniu? Chyba tylko KQs, AQs, sety wykluczam bo brak implied oddsow raczej nie pozwala na call preflop.

piotrek_nowy
-#VIP
-#VIP

Postautor: piotrek_nowy » 18 lut 2011, 11:10

"W sumie chodzi mi o to czy moja linia biorac pod uwage image jest wiarygodna i wystarczajaca mocna zeby wyrzucic z rozdania cos w stylu 77-JJ."

Jak siedziales z tym lagiem na stoliku dluzej, to pewnie masz jakies informacje jak sie zachowuje w 3betowanych pulach, jakis showdown? Chyba ze to jeden z graczy, ktorzy mysla na poziomie: "o koles przebil mnie o 2k jak juz 1,5k wrzucilem, to doloze", zamiast: "o koles nie gral dwoch kolek z rzedu, pewnie ma mega grubo". Jak to ten pierwszy typ gracza, to wiadomo - lepiej sobie dac spokoj preflop z 3betowaniem. a moze uwaza Cie za dobrego rywala i mysli sobie: "o, koles widzi ze otwieram trzecia reke z rzedu, ma tight image, to pewnie chce to wykorzystac"? ;)

Piszesz ze sety wykluczasz ze wzgledu na brak implied oddsow, 99 myslisz ze tez muckuje tutaj? W takim razie 3bet na tego gracza jest oplacalny, bo on Cie calluje bardzo wasko TT/AQ+, moze czasem cos w stylu AJs, KQs, ogolnie niewiele tego. Bijesz TT/JJ (zamienia takie rece w blef? Moim zdaniem czesciej bedzie na river dalej check gral niz nagle obracal w blefa), reszta jestes w plecy: AK jesli flatowal oop to najprawdopodobniej muckuje (chociaz jak piszesz ze to floater, to moze niekoniecznie?), AA/KK pewnie na Ciebie bedzie 4betowal, QQ malo prawdopodobne, czyli bije Cie AQ i czasem KQ.

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 26 lut 2011, 23:29

A mi się to rozdanie podoba. I gram tu easy call na river, bo:

3bet pre flop. A czemu nie? Przeciwnik agresywny, będzie się miało nad nim pozycję na flopie. Ma pełne prawo nam wierzyć.

Flop. On tu moim zdaniem może sprawdzić z kompletnym air. Board na tyle suchy, że jak nie miałeś AQ, AA, KK to go nie trafiłeś i nie masz szans na rozwój. Więc on w te 3 ręce po prostu Ci nie wierzy i calluje.

Turn. Twój check to woda na jego mlyn.

River. Tu ma już z górki - wie że nie masz AQ, AA, KK bo byś bił turn. Zostaje więc JJ- co przy dwóch overkartach na board w życiu nie zagra call. Na dwa trefle też Cię nie obstawi, bo wtedy biłbyś turn. Jedyna karta jaka może więc go sprawdzić to AK- -małe ryzyko patrząc na wielkość puli. O blef all-in aż się prosi.

Twój król musi być lepszy.

koczwi
-#VIP
-#VIP

Postautor: koczwi » 28 lut 2011, 17:26

Czytany tylko pierwszy post, więc może się powtarzać - dla mnie jest to easy fold pre. Wiadomo, chcemy go ukarać, ale poczekajmy na lepszy spot!
Cbet moim zdaniem większy powinien być bo takie 40% pot wygląda słabo (chyba że takie grasz)
Na turn odpuszczam rękę
Na river easy fold, JT właśnie doszło, nie mówiąc o Q czy flushu, 9 nie value betuje raczej, a nie ma raczej niższych króli w zasięgu. Tylko bluf catchera masz.

Wróć do „Turnieje LIVE”