[NL][20] Źle rozegrane KK

Analizy rozdań poker teksas holdem z gier cash, 5-6 osobowych.
JenOrek
-#pretendent
-#pretendent

[NL][20] Źle rozegrane KK

Postautor: JenOrek » 29 paź 2009, 17:15

Może najpierw rogrywka:

Microgaming, $0.10/0.20 Hold'em NL Cash Games, 6 Players
Hand Converter by Pokerhand.org

Board:
Douro66 (Button): $25.06
jteblaze (SB): $4
bdx33 (UTG): $10.51
uuuwowmagic123 (BB): $21
horrace (UTG+1): $11.07
JenOrek (CO): $26.33

Dealt to JenOrek K:spade: K:club:

Pre-flop:
(1 folds), JenOrek raises to $.60, Douro66 raises to $2.30, (2 folds), JenOrek raises to $5.70, Douro66 calls $5.70

Flop: ($11.70) 2:diamond: J:club: J:diamond: [color="gray"] (3 Players)[/color]
JenOrek bets $6, Douro66 calls $6

Turn: ($23.70) A:spade: [color="gray"](3 Players)[/color]
JenOrek checks, Douro66 bets $11.80, (1 folds)

Results:
Douro66 Showed T:spade: T:heart:
Douro66 wins $34.32

A więc wiem, ze w tym rozdaniu zrobiłem conajmniej dwa błędy, ale nie chodzi o to, zeby sie biczowac czy wrecz przeciwnie, użalać sie nad soba, ale o to czy waszym zdaniem to jest takie oczywiste jak mi sie wydaje.
Gracz, z którym przyszlo mi sie zmierzyc mial ogladalnosc flopa na poziomie 18%, a więc dość solidny gracz. Caly czas mysle nad karta, na jaka moglem go obstawiac... Najgorsze jest to, ze podczas calego rozdania obstawialem go na QQ, a jednak po 2 minutach zastanawiania sie, sfoldowalem... Bo przeciez gracz tak solidny jak On nie callowal by pre flop z AT czy AJ, wiec to oczywsicie wykluczalem. Ale powinienem tez wykluczyc call po flopie z AQ czy AK(tym bardziej ze sam mialem KK). Myslalem w trakcie rozdania jeszcze nad AA z jego strony, ale gdy pojawil sie A na turnie a On zagrał prawie swojego all-ina, od razu powinienem wykluczyc ta mozliwosc... Raczej zagralby slow play... No wiec w efekcie pozostawalo mi QQ, na ktore od samego poczatku go obstawialem, a mimo to sfoldowalem... Jak sie okazalo mial TT, co wydaje sie tak samo racjonalne jak QQ.

A wiec moje pytanie brzmi, czy to jest az tak oczywiste, ze nie miał tego Asa, czy tylko mi sie tak wydaje?

EDIT: Jeszcze raz spojrzalem na te rozegranie i jednak przypomnialem sobie, dlaczego obawialem sie tego AQ... Mogl je miec suited, a na flopie spadly dwie karty tej samej farby... Choc w sumie wtedy zagralby all-in po flopie... Wiec sam juz nie wiem...
Ostatnio zmieniony 29 paź 2009, 17:18 przez JenOrek, łącznie zmieniany 1 raz.

unlucky13
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: unlucky13 » 30 paź 2009, 09:17

Witam,

W zależności od tego jak widział Cię Twój przeciwnik, jak Ty widzisz swojego przeciwnika, a także jak on sądzi że Ty go widzisz oraz jakie mieliście pozycję - jego zakres 3betowanie będzie sie minimalnie zmieniał. Przy sprawdzeniu 4beta możemy precyzyjniej określić zakres i spodziewamy się tu grać przeciw QQ+, AK, AKs + w zależności od przeciwnika JJ, AQs rzadziej TT lub nawet bluff. Na takim flopie biorąc pod uwagę jego zakres chcemy wrzucić wszystkie pieniadze do puli. Kontra najbardziej lużny zakres jakiego się tu spodziewamy jesteśmy way ahead - nawet jeśli obstawiać go na QQ+ i AKs nadal jesteśmy z przodu. Myślę, że przeciwnik może Cię tu sprawdzić z gołymi over cards na bet 1/2 puli. Osobiście cbetuje tu zdecydowanie mocniej ok 2/3 - 3/4 puli - w koncu 4betowaliśmy preflop. Na turnie masz przed sobą trudną decyzję jeśli brać pod uwagę lużniejszą wersje jego zakresu TT+,AQs+,AKo - jesteśmy z tyłu, jeśli weższą jesteśmy z przodu - wszystko jednak kręci się w okolicach 50/50, a biorąc pod uwagę jaka pula jest zbudowana i ile musimy dorzucić jesteśmy jakoby do tego zobligowani.

Reasumując tak jak rozegrane ja bym to jednak po checku na turnie spasował - dając check prosimy się o wyblefowanie - z matematycznego punktu widzenia byłaby to oczywiście decyzja błędna.

--
Pozdrawiam,
U.

Awatar użytkownika
raper111
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: raper111 » 01 lis 2009, 14:41

w tej sytuacji biły cię 3 układy dobrze koleś to rozegrał ja bym myślał że ma Ax lub samo AA
ale że już troche włożyłeś ;) mogłeś już sie bic do końca ;) bo co to jest te 10$ hehe lecz wszystko zależy od gracza jakim stylem gra tight czy agresiv - wiadomo sporo ryzykuje ale też szybko zarabia ja ten styl bardziej preferuje :mrgreen:

ransoft
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: ransoft » 21 lis 2009, 21:44

PF źle rozegrany tu powinien być zagrany mocniejszy reraise niż 3bet.Już na samym początku postawiłeś siebie w złej sytuacji -bił cię teoretycznie jeden układ .Mając overpair przy flopie gdzie masz pare, szanse na trafienie J przez przeciwnika są bardzo małe , dlatego oczywisty jest C-bet w wysokości puli nie mniejszy.Turn to jak najbardziej trudna decyzja -pojawia się układ którego się teoretycznie spodziewałeś za najmocniejszy dający tobie porażkę.Fold zasadniczo dobry wszystko zależy głównie od twojego BM - fakt że pieniądze mimo wszystko trzeba szanować ale push w tej sytuacji był jak najbardziej na miejscu !

jkurak
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: jkurak » 22 lis 2009, 14:52

ransoft pisze:.Fold zasadniczo dobry wszystko zależy głównie od twojego BM

Uzalezniasz swoje decyzje i czy sa EV+ od swojego bankrolla ?? dziwne

ransoft pisze:PF źle rozegrany tu powinien być zagrany mocniejszy reraise niż 3bet

Co to jest mocniejszy reraise niz 3bet ?? mozesz wyjasnic to sformulowanie ??

PF do 8$ na flopie c/r albo bet 13$ i sie stackujemy

ransoft
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: ransoft » 22 lis 2009, 15:00

3bet to standardowe podbicie o 3BB następnym razem odsyłam do wujka google.
PF miał być ok dobrze by było zagrać 1.50-2.40$ a nie 8.

Kantus
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Kantus » 22 lis 2009, 15:50

ransoft pisze:3bet to standardowe podbicie o 3BB następnym razem odsyłam do wujka google.
PF miał być ok dobrze by było zagrać 1.50-2.40$ a nie 8.

Ktoś tu się wymądrza a nie wie o co chodzi.
3bet to inna nazwa re-raise po prostu. Nie ma czegoś takiego jak większy czy mniejszy 3bet.

jkurak
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: jkurak » 22 lis 2009, 16:23

Wiem dlatego mnie to zdziwilo ;) jak pisalem pf 4bet do 8$ i sie stackujemy lub na flopie cbet/stack off lub c/r all in
Ostatnio zmieniony 22 lis 2009, 16:24 przez jkurak, łącznie zmieniany 1 raz.

samol
-#VIP
-#VIP

Postautor: samol » 22 lis 2009, 16:24

Wydaje się zagrane okej.
Podam alternatywną wersję jak mogłeś zagrać to na flopie. Ale tylko wtedy, jeśli przeciwnik wykazywał się agresją.
Zacząć na flopie od minbetu i zachęcić naszego przeciwnika do blefu. Jeśli dostajemy reraise - stawiamy go na all in.
Tak samo check/raise byłby spoko :)
Natomiast w razie obejrzenia darmowej karty przez przeciwnika spokojnie stać Cię na opóźniony cbet na turn ;-) W razie tego asa mogłoby być bardzo skuteczne.

Wróć do „Cash short handed”