Microgaming, $0.10/0.20 Hold'em NL Cash Games, 6 Players
Hand Converter by Pokerhand.org
Board:
Douro66 (Button): $25.06
jteblaze (SB): $4
bdx33 (UTG): $10.51
uuuwowmagic123 (BB): $21
horrace (UTG+1): $11.07
JenOrek (CO): $26.33
Dealt to JenOrek
Pre-flop:
(1 folds), JenOrek raises to $.60, Douro66 raises to $2.30, (2 folds), JenOrek raises to $5.70, Douro66 calls $5.70
Flop: ($11.70)
[color="gray"] (3 Players)[/color]
JenOrek bets $6, Douro66 calls $6
Turn: ($23.70)
[color="gray"](3 Players)[/color]
JenOrek checks, Douro66 bets $11.80, (1 folds)
Results:
Douro66 Showed
Douro66 wins $34.32
A więc wiem, ze w tym rozdaniu zrobiłem conajmniej dwa błędy, ale nie chodzi o to, zeby sie biczowac czy wrecz przeciwnie, użalać sie nad soba, ale o to czy waszym zdaniem to jest takie oczywiste jak mi sie wydaje.
Gracz, z którym przyszlo mi sie zmierzyc mial ogladalnosc flopa na poziomie 18%, a więc dość solidny gracz. Caly czas mysle nad karta, na jaka moglem go obstawiac... Najgorsze jest to, ze podczas calego rozdania obstawialem go na QQ, a jednak po 2 minutach zastanawiania sie, sfoldowalem... Bo przeciez gracz tak solidny jak On nie callowal by pre flop z AT czy AJ, wiec to oczywsicie wykluczalem. Ale powinienem tez wykluczyc call po flopie z AQ czy AK(tym bardziej ze sam mialem KK). Myslalem w trakcie rozdania jeszcze nad AA z jego strony, ale gdy pojawil sie A na turnie a On zagrał prawie swojego all-ina, od razu powinienem wykluczyc ta mozliwosc... Raczej zagralby slow play... No wiec w efekcie pozostawalo mi QQ, na ktore od samego poczatku go obstawialem, a mimo to sfoldowalem... Jak sie okazalo mial TT, co wydaje sie tak samo racjonalne jak QQ.
A wiec moje pytanie brzmi, czy to jest az tak oczywiste, ze nie miał tego Asa, czy tylko mi sie tak wydaje?
EDIT: Jeszcze raz spojrzalem na te rozegranie i jednak przypomnialem sobie, dlaczego obawialem sie tego AQ... Mogl je miec suited, a na flopie spadly dwie karty tej samej farby... Choc w sumie wtedy zagralby all-in po flopie... Wiec sam juz nie wiem...

mogłeś już sie bic do końca