[NL10] T7s
- Ted Forester
- -#VIP

[NL10] T7s
rozdnaie
Ostatnio zmieniony 20 maja 2011, 12:28 przez Ted Forester, łącznie zmieniany 1 raz.
-
samol
- -#VIP

Na grze preflop koleś według statystyk bardzo często 3betuje. Mógłbyś zastosować smallball podbijając 2,5BB (Ferguson w akademii FTP wypowiadał się, że to nowy trend w grach cashowych na wysokich stawkach - właśnie ze względu częstego 3betowania przez przeciwników). W razie jego 3betu, a już na pewno niższego niż teraz możesz uzyskać infomacje 4btem, a przy takich jego statach możliwe, że już wygrasz rękę. Stacki macie duże.
Co do flopu uważam, że wrzucenie stacka na jego check/raise jest ok. Do tyłu jesteś jeśli przeciwnik trzyma seta, 2 pary lub lepsze FD.
Nie głupim zagraniem byłby check behind. Dostajesz darmową kartę, a na takim boardzie bardzo dużo jest scary hands dla przeciwnika. Do tego zazwyczaj jak piszesz byłeś agresywny - slowplay byłby dla niego na pewno podejrzany
Jeśli on zaczeka na turn prawdopobnie zgarniasz pulę. Jeśli podbije w zależności od wielkości przy jego agresji spokojnie można potraktować jako steal i możesz go przebić i zobaczyć co się stanie. Przy królu akurat, bym się powstrzymał od przebijania. I w zależności od tego jakie masz pot odds, bym rozważył call lub próbę floatingu. Każdy QJT9876 oraz trefl to są dla Ciebie korzystnymi kartami. Jedne dają Ci super okazje do blefu inne bardzo dobry układ
Jeśli gracz jest dobry przy takim obrocie sprawy na pewno, by uwierzył w jakieś 2 pary, bądź strita.
Oczywiście piszę to ogólnie jakbym nie wiedział, że trzyma AA
Patrząc na zakres rąk jakimi on gra.
Co do flopu uważam, że wrzucenie stacka na jego check/raise jest ok. Do tyłu jesteś jeśli przeciwnik trzyma seta, 2 pary lub lepsze FD.
Nie głupim zagraniem byłby check behind. Dostajesz darmową kartę, a na takim boardzie bardzo dużo jest scary hands dla przeciwnika. Do tego zazwyczaj jak piszesz byłeś agresywny - slowplay byłby dla niego na pewno podejrzany
Oczywiście piszę to ogólnie jakbym nie wiedział, że trzyma AA
- encepence
- -#VIP

-
samol
- -#VIP

47enioN pisze:T7s jest praktycznie niegrywalne postflop w 3b puli, dlatego tutaj po jego 3becie na flopie odpuszczam, nie stackujesz sie z drawami, dotego tak slabymi drawami.
Przecierz ma 50% szans na to, że jego układ polepszy się do co najmniej 2 par - do tego na tak agreswnego gracza duże FE
Ja osobiście rozgrywam to identycznie jak Le Chifre. Aczkolwiek staram się na takich graczy robić 4bet. I niższe podbicia PF. Więcej miejsca na gre na flopie i preflopie, jeśli jest jakiś opór.
Miałem podobne rozdanie też na NL 10 SH, byłem na buttonie. Koleś agresywny często 3betował. Ale niższe przebicia niż ten przeciwnik. 4betowałem z 67s (często się zrzucał, ale wkońcu zauwazył, że robię to za często) . On na SB lub BB sprawdził z jakimś KT, czy QJ coś takiego. Na flopie on dostał top parę, a ja 2 pary lub jakiś inny mocny układ (możliwe, że jakaś para + FD albo OESD) - zdobyłem wszystkie jego pieniądze
Osobiście uważam, że na tych stawkach będąc graczem agresywnym lepiej szukać graczy pasywnych. Gracz agresywny po lewej stronie łatwo może obniżyć nasze szanse na pozytywny wynik przy stole. I błędu raczej tutaj bym się doszukiwał
- encepence
- -#VIP

- encepence
- -#VIP

wedlug kalkulatora flop tutaj jest bardzo przyjazny, lecz zauwaz ze T7s to jest tutaj flod preflop na jego 3bet. to nie sa stawki zeby 3bowac light z blindow.
jak juz sprawdziles jego 3bet i na flopie przeciwnik check'a, to powinno ci sie zapalic swiatelko, dlaczego przeciwnik nie cbetuje?
na tym limicie jest to oznaka tego ze trzyma on swoj premium range, dlatego powninienes obrac tutaj linie nie agresywna lecz pasywna (choc rozni gracze rozne opinie, w moim przekonaniu na tych stawkach tak wyjdziesz lepiej)
na flopie po dostaniu checka, takze tutaj czekam i patrze co przyniesie turn.
tutaj przeciwnik przewanie powinien betnac i jezeli podbicie nie jest duze sprawdzamy.
na river jezeli kompletujemy flusha, gramy push, jezeli nie foldujemy.
na tym limicie taka linia wydaje sie dla mnie najbardziej optymalna
jak juz sprawdziles jego 3bet i na flopie przeciwnik check'a, to powinno ci sie zapalic swiatelko, dlaczego przeciwnik nie cbetuje?
na tym limicie jest to oznaka tego ze trzyma on swoj premium range, dlatego powninienes obrac tutaj linie nie agresywna lecz pasywna (choc rozni gracze rozne opinie, w moim przekonaniu na tych stawkach tak wyjdziesz lepiej)
na flopie po dostaniu checka, takze tutaj czekam i patrze co przyniesie turn.
tutaj przeciwnik przewanie powinien betnac i jezeli podbicie nie jest duze sprawdzamy.
na river jezeli kompletujemy flusha, gramy push, jezeli nie foldujemy.
na tym limicie taka linia wydaje sie dla mnie najbardziej optymalna
-
mudzin85
- -#aktywny

jak dla mnie to po pierwsze ważne jest jak ty go postrzegałeś na co go oceniłeś.
Jeżli nie masz pomysłu co może mieć, a sądzę że wiedziałeś tylko tyle że ma dwie karty o bardzo szerokim zakresie to jak dla mnie fold preflop.
Bo jeżeli to regulars i wiesz że 3 betuje z wąskim zakresem takim jak podał wahi to call pre flop ok. Ale jeżeli nie trafiasz bardzo dobrze flopa to fold. przy takim flopie jak dla mnie z murem masz tą pewność że jeżli ma overpare to na twój push jest ją w stanie zrzucić a jak nie to i tak masz koło 40%.
Ale z tym graczem - konkretnie o takich statach sądzę że nie ma to sensu bo on mając nawet QJ Q10 wyższy draw też tak zagra. Dlaczego starasz się z nim stackować na flopie skoro możesz dostać turn za darmo a jeżeli trafisz to i tak zapłaci.
Moim zdaniem fold preflop a jeżeli już call to i tak rozgrywam to spokojnie.
Na pewno się nie stackuje.
Jeżli nie masz pomysłu co może mieć, a sądzę że wiedziałeś tylko tyle że ma dwie karty o bardzo szerokim zakresie to jak dla mnie fold preflop.
Bo jeżeli to regulars i wiesz że 3 betuje z wąskim zakresem takim jak podał wahi to call pre flop ok. Ale jeżeli nie trafiasz bardzo dobrze flopa to fold. przy takim flopie jak dla mnie z murem masz tą pewność że jeżli ma overpare to na twój push jest ją w stanie zrzucić a jak nie to i tak masz koło 40%.
Ale z tym graczem - konkretnie o takich statach sądzę że nie ma to sensu bo on mając nawet QJ Q10 wyższy draw też tak zagra. Dlaczego starasz się z nim stackować na flopie skoro możesz dostać turn za darmo a jeżeli trafisz to i tak zapłaci.
Moim zdaniem fold preflop a jeżeli już call to i tak rozgrywam to spokojnie.
Na pewno się nie stackuje.