[NL10] Jaki to styl??

Analizy rozdań poker teksas holdem z gier cash, 5-6 osobowych.
Awatar użytkownika
zielony0528
-#VIP
-#VIP

[NL10] Jaki to styl??

Postautor: zielony0528 » 31 sie 2009, 16:26

Dawno juz nie bylem w tym dziale.Ale chcialbym prosic o analize tego rozdania.A szczegolnei prosze o nazwanie stylu gry jaki zaprezentowal moj przeciwnik bo owego nie znam i chcialbym poszerzyc swoja wiedze.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 07 paź 2009, 01:00 przez zielony0528, łącznie zmieniany 1 raz.

Oskarek

Postautor: Oskarek » 31 sie 2009, 16:36

Być może koleś grał ze statystykami i mial cos na Ciebie
a zagrał tzw. floating a że już trafił Cię to co innego :)
CO do Twojej gry na turnie bijesz za 1,2-1,4 a nie za 0,8 bo to nawet nie pół pota

GrzesVP
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: GrzesVP » 31 sie 2009, 16:37

Na stylach sie zabardzo nie znam ale jesli bylo juz pozno to pewnie
KPP - klikanie po pijoku
jesli inna pora to pewnie: "Jak sie uda będą cuda"
ale na river sie skapł ze cos ma :grin:
:lol:

Z drugiej strony na river takie podbicie by mnie przestraszylo i raczej bym nie callowal.

Nie wiem jak wczensiej gral przy stole, ale nie pomyslales ze na flopie np. trafil 2 parki, i cie wypuszcza? zebys otwieral gre i dal zbudowac pule..

Awatar użytkownika
zielony0528
-#VIP
-#VIP

Postautor: zielony0528 » 31 sie 2009, 16:55

Oskarek pisze:Być może koleś grał ze statystykami i mial cos na Ciebie
a zagrał tzw. floating a że już trafił Cię to co innego
CO do Twojej gry na turnie bijesz za 1,2-1,4 a nie za 0,8 bo to nawet nie pół pota

Tak mial cos na mnie .Moze 4 moje rozdanie dzisiaj a na betlick z max 50.Nawet jakbym dal i 2 euro to by callnal.Kto daje call na pre-flopie z 4J off juz nie mowie o flopie zerro draws zero pary no nic
GrzesVP pisze:Na stylach sie zabardzo nie znam ale jesli bylo juz pozno to pewnie
KPP - klikanie po pijoku
jesli inna pora to pewnie: "Jak sie uda będą cuda"
ale na river sie skapł ze cos ma

Z drugiej strony na river takie podbicie by mnie przestraszylo i raczej bym nie callowal.

Nie wiem jak wczensiej gral przy stole, ale nie pomyslales ze na flopie np. trafil 2 parki, i cie wypuszcza? zebys otwieral gre i dal zbudowac pule..

No to bylo przed chwila wiec nie w nocy.Moze po pijaku bo koles ktory ma 27 lat pieknie gra jak na swoj wiek max 7 lat jest z Bulgari.
Nie maksymalnie go obstawilem na jedna para.

Teraz znowu caly prawie buy-in. Ja 77 flop 7J2 w tym dwa wina jeden typ bet ja duzy raise drugi call i trzeci call.turn trzecie wino i typy pokazuja jeden q3 wino a drugi ak wino .No proste bo kazdmeu musi dojsc do flusha.A bylo 80-20-0 dla mnie na flopie. 20minut gry i dziekuje z 67 masz 47 .No coz nic nowego :mrgreen: ;)

hzl-
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: hzl- » 31 sie 2009, 17:12

Nazwalbym to stylem drawujacego pare donka. Czesto spotykam sie z tego typu drawerami i dosyc czesto mnie to wkurza ;>.

Awatar użytkownika
M@jkel
-#VIP
-#VIP

Postautor: M@jkel » 31 sie 2009, 19:30

Floating? W ktorym momencie, ze o pozycji juz nie wspomne : p

Taki styl to jakos 'calling station' sie chyba nazywa, albo granie na 'runner runner cokolwiek'.

Ale jest na to sposob: trzeba szukac tego kolesia na stolikach i grac z nim jak najwiecej. Tylko ma on wade: trzeba sie cholernie spieszyc bo za pare dni koles juz nie bedzie mial rolla..

jack
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: jack » 31 sie 2009, 22:35

M@jkel pisze:Floating? W ktorym momencie, ze o pozycji juz nie wspomne : p

A o flatingu bez pozycji nie slyszal ?? Tylko ze to z 10x limitow wyzej ;P

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 06 wrz 2009, 01:44

Technika o której tutaj piszesz to pasywne rozgrywanie drawów

Na flopie miał draw do pary (6 outów) oraz dwa runner runner do tripsa
Na turnie sytuacja się zmieniła bo miał już combodraw - do dwóch par (3 outs) oraz do tripsa (2 outs)

I akurat mu doszło :-)

Nie wiem czy byłbyś w stanie się z tego rozdania wyplątać - ja bym stawiał gościa na 53 drzewka i nietrafiony draw do strita :-)

A styl o który pytasz to GWHM (God Will Help Me), ewentualnie ten o którym pisał GrześVP

denamrk666
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: denamrk666 » 06 wrz 2009, 10:23

tak samo gra moj kumpel, typowy callinstation wkurwie mnie to niemilosiernie, bo gra kazda reke i zwykle jak mu nie siada to check pozniej call mojego beta, i raz na 4 razy siadaja mu te dwie pary i lipa, jedyna opcja zrzucenia to bet pula lub niekiedy ponad pule, no ale bet pula to bardzo duzo niekiedy.

Ogolnie odradzam gry z takimi ludzmi, bo to totalne donki i fishe, z nimi albo wygrywa sie duzo keszu albo przegrywa sie duzo,

osoby tak grajace zwykle nie licza sie z kasa bo maja jej nadmiar chyba i graja dla zabawy z nadzieja " a moze cos na riverze siadzie jeszcze".

Awatar użytkownika
nowy233
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: nowy233 » 06 wrz 2009, 10:33

Wszystko zależy od statystyk jeśli oczywiście używasz odpowiednich programów i masz odpowiednią ilość rozdań na niego.

Po jednym rozdaniu niestety zwykle nic nie stwierdzisz

jesli powiedzmy mial vpip na poziomie ok50% to oczywiście typowy fishy
jesli vpip na poziomie 30-35% no to typowy loose

więc w obu tych przypadkach zakres rąk takich graczy jest bardzo szeroki i mogli miec wszystko.

vanitas
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: vanitas » 06 wrz 2009, 16:14

Podoba mi się nazwanie tego stylu "stylem drawujacego pare donka" bo tak własnie było. Bez sensu dobieranie. Mogłeś jedynie wyżej obstawiać od samego początku, ale w przypadku "dpd" ile byś nie postawił, on i tak by Cię sprawdził z czymkolwiek jak w tej właśnie sytuacji. Aczkolwiek ciekawe jak grałeś wcześniej i ciekawe czy on nie wiedział czegoś o czym my nie wiemy odnośnie Twojej gry przy tym samym stole.

konieczny
-#VIP
-#VIP

Postautor: konieczny » 06 wrz 2009, 17:26

To jest styl jakim sie gra po przeczytaniu ksiazki "optymizmu mozna sie nauczyc", ktora chyba tez miales w swoich rekach callujac ten bet na river. Wiem, ze korci, ale sposob w jaki on to rozegral jednoznacznie wskazywalo, ze cos mial (mysle, ze od damy dostalbys tylko call) choc podobnie jak Ty, nigdy nie spodziewalbym sie J4.

Toluvel
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Toluvel » 06 wrz 2009, 20:55

temat powinien być chyba w sekcji bad beatów ;/

anyway za mały trochę bet na turn, tak 2/3 puli bym uderzył.

Jacono
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Jacono » 14 wrz 2009, 02:35

Koles to donk, nie ma o czym pisac, trafil raz na sto, runner runner 2 pary :mrgreen: Chociaz jak dla mnie mogles bic mocno po flopie, lezalo tam pare nieprzyjemnych opcji, i do strita i do koloru. I na sam koniec po river - brave call po tym przebiciu, znaczy wiedzialbym ze juz jestem raczej w dupie, ale na zupelnie inne karty bym obstawial. Coz z idiotami tak jest - raz na jakis czas mu sie trafi, ale ty czekasz spokojnie - nawet majac 1/3 tego co on spokojnie go wystackujesz.

Grzegorz14
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Grzegorz14 » 12 lut 2010, 03:03

call na riverze jest dosyc śmeszny... koleś gra call call i BIG raise nie wiem na co go tutaj stawiales, ale big raise na riverze rzadko kiedy jest blefem, szczegolnie w tej lini betowania.

Koles mógł miec sety itp. a z waletem zagralby poprostu call na riverze...

legfe
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: legfe » 13 lut 2010, 15:38

Wg mnie źle to rozegrałeś. Co prawda koleś nie powinien callować na flopie. Myślę, że jakbyś grał większe bety to byś go wyrzucił z rozdania. Na turnie leży draw do koloru, a Ty grasz za miej niż 1/2 puli. Coś jest chyba nie tak...

Wróć do „Cash short handed”