[NL10] Jaki to styl??
- zielony0528
- -#VIP

[NL10] Jaki to styl??
Dawno juz nie bylem w tym dziale.Ale chcialbym prosic o analize tego rozdania.A szczegolnei prosze o nazwanie stylu gry jaki zaprezentowal moj przeciwnik bo owego nie znam i chcialbym poszerzyc swoja wiedze.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 07 paź 2009, 01:00 przez zielony0528, łącznie zmieniany 1 raz.
-
GrzesVP
- LEGENDA

Na stylach sie zabardzo nie znam ale jesli bylo juz pozno to pewnie
KPP - klikanie po pijoku
jesli inna pora to pewnie: "Jak sie uda będą cuda"
ale na river sie skapł ze cos ma
Z drugiej strony na river takie podbicie by mnie przestraszylo i raczej bym nie callowal.
Nie wiem jak wczensiej gral przy stole, ale nie pomyslales ze na flopie np. trafil 2 parki, i cie wypuszcza? zebys otwieral gre i dal zbudowac pule..
KPP - klikanie po pijoku
Z drugiej strony na river takie podbicie by mnie przestraszylo i raczej bym nie callowal.
Nie wiem jak wczensiej gral przy stole, ale nie pomyslales ze na flopie np. trafil 2 parki, i cie wypuszcza? zebys otwieral gre i dal zbudowac pule..
- zielony0528
- -#VIP

Oskarek pisze:Być może koleś grał ze statystykami i mial cos na Ciebie
a zagrał tzw. floating a że już trafił Cię to co innego
CO do Twojej gry na turnie bijesz za 1,2-1,4 a nie za 0,8 bo to nawet nie pół pota
Tak mial cos na mnie .Moze 4 moje rozdanie dzisiaj a na betlick z max 50.Nawet jakbym dal i 2 euro to by callnal.Kto daje call na pre-flopie z 4J off juz nie mowie o flopie zerro draws zero pary no nic
GrzesVP pisze:Na stylach sie zabardzo nie znam ale jesli bylo juz pozno to pewnie
KPP - klikanie po pijoku
No to bylo przed chwila wiec nie w nocy.Moze po pijaku bo koles ktory ma 27 lat pieknie gra jak na swoj wiek max 7 lat jest z Bulgari.
Nie maksymalnie go obstawilem na jedna para.
Teraz znowu caly prawie buy-in. Ja 77 flop 7J2 w tym dwa wina jeden typ bet ja duzy raise drugi call i trzeci call.turn trzecie wino i typy pokazuja jeden q3 wino a drugi ak wino .No proste bo kazdmeu musi dojsc do flusha.A bylo 80-20-0 dla mnie na flopie. 20minut gry i dziekuje z 67 masz 47 .No coz nic nowego

-
hzl-
- -#pretendent

- M@jkel
- -#VIP

Floating? W ktorym momencie, ze o pozycji juz nie wspomne : p
Taki styl to jakos 'calling station' sie chyba nazywa, albo granie na 'runner runner cokolwiek'.
Ale jest na to sposob: trzeba szukac tego kolesia na stolikach i grac z nim jak najwiecej. Tylko ma on wade: trzeba sie cholernie spieszyc bo za pare dni koles juz nie bedzie mial rolla..
Taki styl to jakos 'calling station' sie chyba nazywa, albo granie na 'runner runner cokolwiek'.
Ale jest na to sposob: trzeba szukac tego kolesia na stolikach i grac z nim jak najwiecej. Tylko ma on wade: trzeba sie cholernie spieszyc bo za pare dni koles juz nie bedzie mial rolla..
-
jack
- -#aktywny

- Sith
- LEGENDA

Technika o której tutaj piszesz to pasywne rozgrywanie drawów
Na flopie miał draw do pary (6 outów) oraz dwa runner runner do tripsa
Na turnie sytuacja się zmieniła bo miał już combodraw - do dwóch par (3 outs) oraz do tripsa (2 outs)
I akurat mu doszło
Nie wiem czy byłbyś w stanie się z tego rozdania wyplątać - ja bym stawiał gościa na 53 drzewka i nietrafiony draw do strita
A styl o który pytasz to GWHM (God Will Help Me), ewentualnie ten o którym pisał GrześVP
Na flopie miał draw do pary (6 outów) oraz dwa runner runner do tripsa
Na turnie sytuacja się zmieniła bo miał już combodraw - do dwóch par (3 outs) oraz do tripsa (2 outs)
I akurat mu doszło
Nie wiem czy byłbyś w stanie się z tego rozdania wyplątać - ja bym stawiał gościa na 53 drzewka i nietrafiony draw do strita
A styl o który pytasz to GWHM (God Will Help Me), ewentualnie ten o którym pisał GrześVP
-
denamrk666
- -#aktywny

tak samo gra moj kumpel, typowy callinstation wkurwie mnie to niemilosiernie, bo gra kazda reke i zwykle jak mu nie siada to check pozniej call mojego beta, i raz na 4 razy siadaja mu te dwie pary i lipa, jedyna opcja zrzucenia to bet pula lub niekiedy ponad pule, no ale bet pula to bardzo duzo niekiedy.
Ogolnie odradzam gry z takimi ludzmi, bo to totalne donki i fishe, z nimi albo wygrywa sie duzo keszu albo przegrywa sie duzo,
osoby tak grajace zwykle nie licza sie z kasa bo maja jej nadmiar chyba i graja dla zabawy z nadzieja " a moze cos na riverze siadzie jeszcze".
Ogolnie odradzam gry z takimi ludzmi, bo to totalne donki i fishe, z nimi albo wygrywa sie duzo keszu albo przegrywa sie duzo,
osoby tak grajace zwykle nie licza sie z kasa bo maja jej nadmiar chyba i graja dla zabawy z nadzieja " a moze cos na riverze siadzie jeszcze".
- nowy233
- -#aktywny

Wszystko zależy od statystyk jeśli oczywiście używasz odpowiednich programów i masz odpowiednią ilość rozdań na niego.
Po jednym rozdaniu niestety zwykle nic nie stwierdzisz
jesli powiedzmy mial vpip na poziomie ok50% to oczywiście typowy fishy
jesli vpip na poziomie 30-35% no to typowy loose
więc w obu tych przypadkach zakres rąk takich graczy jest bardzo szeroki i mogli miec wszystko.
Po jednym rozdaniu niestety zwykle nic nie stwierdzisz
jesli powiedzmy mial vpip na poziomie ok50% to oczywiście typowy fishy
jesli vpip na poziomie 30-35% no to typowy loose
więc w obu tych przypadkach zakres rąk takich graczy jest bardzo szeroki i mogli miec wszystko.
-
vanitas
- -#aktywny

Podoba mi się nazwanie tego stylu "stylem drawujacego pare donka" bo tak własnie było. Bez sensu dobieranie. Mogłeś jedynie wyżej obstawiać od samego początku, ale w przypadku "dpd" ile byś nie postawił, on i tak by Cię sprawdził z czymkolwiek jak w tej właśnie sytuacji. Aczkolwiek ciekawe jak grałeś wcześniej i ciekawe czy on nie wiedział czegoś o czym my nie wiemy odnośnie Twojej gry przy tym samym stole.
-
konieczny
- -#VIP

To jest styl jakim sie gra po przeczytaniu ksiazki "optymizmu mozna sie nauczyc", ktora chyba tez miales w swoich rekach callujac ten bet na river. Wiem, ze korci, ale sposob w jaki on to rozegral jednoznacznie wskazywalo, ze cos mial (mysle, ze od damy dostalbys tylko call) choc podobnie jak Ty, nigdy nie spodziewalbym sie J4.
-
Toluvel
- -#pretendent

-
Jacono
- -#pretendent

Koles to donk, nie ma o czym pisac, trafil raz na sto, runner runner 2 pary
Chociaz jak dla mnie mogles bic mocno po flopie, lezalo tam pare nieprzyjemnych opcji, i do strita i do koloru. I na sam koniec po river - brave call po tym przebiciu, znaczy wiedzialbym ze juz jestem raczej w dupie, ale na zupelnie inne karty bym obstawial. Coz z idiotami tak jest - raz na jakis czas mu sie trafi, ale ty czekasz spokojnie - nawet majac 1/3 tego co on spokojnie go wystackujesz.
-
Grzegorz14
- -#pretendent

-
legfe
- -#aktywny