IVA0707 sprawdził za 40
został przebity przez psr614... do 180
ja sprawdziłem
po czym zostałem przebity do ALL INEM Iva0707
a nastepnie ALL INEM za 2k psr614...
Turniej trwał jakieś 10 min więc cięzko było coś powiedzieć o zawodnikach. Co zrobilibyście na moim miejscu call czy pas? Oczywiście nie widzieliście flopa. To wszystko działo się przed.
A co to za call z KK po podbiciu do 180 przez psr614? Robisz raise do okolo 500 minimum. Wtedy bylaby szansa ze bedziesz mial tylko jednego przeciwnika w grze. No ale jak tylko sprawdziles to trudno. W odpowiedzi dostales dwa alliny. Co zrobilbym na twoim miejscu? Patrzac na buyin - call.
_________________ "Bywają okazje, gdy zwyczajnie nie można się nie napić." - A. Sapkowski.
Poziom: 22 HP
5%
55/1106
MP
100%
528/528
EXP
5%
3/59
Oskarek [Usunięty]
Wysłany: Pią Lut 05, 2010 21:31
po 1 nie zamazales wyzej ze zainwestowales tylko 180 zetonow co oznacza ze spasowales
po 2 oczywiscie ze 3betujesz to!!!!!!!!
Na co go obstawiales po zwyklym podbiciu ? na AA!
To moze wygladac tak:
on podbija Ty sprawdzasz po czym short sie allinuje wiec 2 koles nie chce grac z 2 osobami wiec tez izoluje Allinem easy call dla mnie
Dokładnie tak jak mówi Oskarek, grasz 3 beta, jedyne karty ktore cię biją to AA , więc jest to mało prawdopodobne że ktoś z nich je ma. Tamten gracz napewno chciał cię izolować więc dlatego zagrał Allin. Easy Call
stary, jakim cudem chciałbyś spasować KK przed flopem? Nie możesz zakładać, że któryś z nich siedzi z AA, bo jest to jedyny układ mocniejszy od Twojego, tak więc pas byłby ewidentnym błędem i to niezależnie od buyina.
KK trzeba umiec pasowac , lecz bardzo bardzo znikoma szansa ze ktos ma AA , ew KK i dojdzie 4 karty do jego koloru , nigdy bym w tym przypadku nie spasowal
w turnieju za $1,1 w początkowej fazie nie ma opcji zrzucenia KK preflop
w takim turnieju w pierwszych 20-30min range przeciwników będzie często obejmował nawet wszystkie suited connectory i wcale nie zawahają się All-inować
w turnieju za $1,1 w początkowej fazie nie ma opcji zrzucenia KK preflop
w takim turnieju w pierwszych 20-30min range przeciwników będzie często obejmował nawet wszystkie suited connectory i wcale nie zawahają się All-inować
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum