[TURBO] [NL] [SH] K4

Analizy rozdań poker texas holdem z gier sit'n go 5-6 osobowych.
Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

[TURBO] [NL] [SH] K4

Postautor: Sith » 31 lip 2009, 10:55

Hej

Do mnie foldy... co powinienem zrobic?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 07 paź 2009, 16:52 przez Sith, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 31 lip 2009, 11:00

Ja bym zrobił mini beta tylko po to żeby sprawdzić, czy blondyna nie ma autofolda już zaznaczonego. Jej 3bet = mój fold.

pablo1972
-#VIP
-#VIP

Postautor: pablo1972 » 31 lip 2009, 11:34

Ja bym zagrał agresywnie.
Istnieje spora szansa na wyeliminowanie tego gracza.
Na jego miejscu tylko z silną kartą bym wszedł.

Awatar użytkownika
Trabant
-#VIP
-#VIP

Postautor: Trabant » 31 lip 2009, 11:46

Długo się zastanawiałem jak bym rozegrał, ale skłaniam się raczej ku spasowaniu.

Twój przeciwnik nie ma już na dużo czasu na czekanie, więc jest duże prawdopodobieństwo ze się all-inuje z duzym wachlarzem rąk.

Nie ma sensu go podwajać, z Twoim stackiem czekał bym na lepsze karty.

Każdy Twój bet bedzie jeszcze bardziej prowokował do odwinięcia się all-inem, nawet z marginalnymi rekoma bo poprostu bedzie się opłacało zagrać.

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 31 lip 2009, 11:57

wheeny - dajac minibeta (do 400) staje sie juz pot commited - bede mial do dolozenia 395 do puli 1200 - nawet z 72o musze call robic - to juz lepiej allina

Trabant - ja juz drugi dzien sie glowie jaka byla poprawna decyzje - tak mnie to meczy ze az ICM Trainer zassalem - a SnG Wizarda jestem bliski zakupu

hmm - no wlasnie - 3 osoby - 3 odpowiedzi

Ja zdecydowalem sie na fold

ICM Trainer dla tej sytuacji PUSH z ANY2...

Zakres oplacalnego call dla BB to tylko top 10% rak...

skipim
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: skipim » 31 lip 2009, 12:34

Ja bym jednak podbił. Nawet po przegranym rozdaniu nadal masz najwyższy stack (nie z taką dużą przewagą ale jednak), a z drugiej strony na niektórych softach mam wrażenie, że w pojedynkach bs i ss jakoś board woli bs i "pomaga" wyeliminować short stacka.

Oskarek

Postautor: Oskarek » 31 lip 2009, 14:04

Gram allin mamy K high on bedzie musial tu sprawdzac z szerokim zakresem Byc moze sprawdzi z jakims 67s itp gdzie jestesmy z przodu
W razie porazki dalej jestesmy liderem

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 31 lip 2009, 14:17

folduje >> stówki mi nie zal ale król to tylko król :mrgreen:

lider nie znaczy zwyciezca >> depnąc na gaz wystarczy gdy zostanie trzech

Imo_80
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Imo_80 » 31 lip 2009, 14:18

Raczej fold masz największy stack nie koniecznie musisz eliminować ją z gry, jest shortem wiec wcześniej czy później dostanie swoją szanse żeby się pożegnać po co ryzykować z taką ręką. Dobrze było by wiedzieć ile czasu do wyższych blindów !! To nie soccer ale zagrać na czas czasem się też opłaca to nie Ty musisz gonić blindy tylko reszta stołu. Często robie tak że po prostu fold i niech się zabijają. Dołożysz do puli ona all-in i ? Fold bo jak trafi to się podwoi a ty z chipleadera możesz zostać średniakiem

starikof
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: starikof » 31 lip 2009, 14:38

ja w takich sytuacjach gram all in, blindy sa juz wysokie a z karta typu Ax czy Kx to izzi all in

SzaryPL
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: SzaryPL » 31 lip 2009, 14:51

Dla mnie easy fold. Wiem, że ICM Trainer mówi co innego ale nie koniecznie warto tak zagrać.

Przeanalizujmy. Twój rywal ma tylko nie całe 5BB Ty masz aż 17BB. Tak jak powiedział Oskarek zakres rąk z którymi calluje jest duży ale Ty masz tylko K high z bardzo słabym kickerem. Jeśli Cię scalluje z ręką typu 76 off faktycznie jesteś z przodu ale masz jedynie około 55% szans na wygraną pre flop. Szanse, że Cię scalluje z any 2 są bardzo duże. Jedyna możliwość żeby Twój rywal był dużo słabszy jest coś w stylu 4x gdzie x jest mniejszy od K nie licząc 44. Więc jest tylko 10 rąk które są dużo gorsze od Twojej więc ja bym spasował. Jest jeszcze jeden aspekt. Image rywala. Jeśli to tak zwany murek który prędzej się zblinduje niż będzie callować z crapem all ina można również postawić go na all inie lecz tak jak napisałem wyżej ja bym odpuścił. W tego typu turniejach wolę atakować średnie stacki niż shorty ponieważ średnie stacki najbardziej boją się ryzykować.

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 31 lip 2009, 14:54

SzaryPL pisze:W tego typu turniejach wolę atakować średnie stacki niż shorty ponieważ średnie stacki najbardziej boją się ryzykować.
swiete słowa
mali niech sie bija z małymi >> a my w tym czasie stedniakom wyjedziemy z all inem :mrgreen:

kerek
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: kerek » 01 sie 2009, 15:57

ja wciskam easy allin

oszustowiec
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: oszustowiec » 01 sie 2009, 21:56

Ja bym dal fold z takim stackiem o 100 mniej to nie zbiedniejesz, a zyskać 200 też dużej różnicy nie robi - w SnG w takich sytuacjach przeważnie pozwalam niech shortstacki się wybija nawzajem. ty masz czas i stack na oglądanie kolejnych kart :D - zwłaszcza ze to turbo

Wróć do „Sit'n Go short handed”