Hej
Do mnie foldy... co powinienem zrobic?
[TURBO] [NL] [SH] K4
- Sith
- LEGENDA

[TURBO] [NL] [SH] K4
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 07 paź 2009, 16:52 przez Sith, łącznie zmieniany 1 raz.
- wheeny
- -#zasłużony

-
pablo1972
- -#VIP

- Trabant
- -#VIP

Długo się zastanawiałem jak bym rozegrał, ale skłaniam się raczej ku spasowaniu.
Twój przeciwnik nie ma już na dużo czasu na czekanie, więc jest duże prawdopodobieństwo ze się all-inuje z duzym wachlarzem rąk.
Nie ma sensu go podwajać, z Twoim stackiem czekał bym na lepsze karty.
Każdy Twój bet bedzie jeszcze bardziej prowokował do odwinięcia się all-inem, nawet z marginalnymi rekoma bo poprostu bedzie się opłacało zagrać.
Twój przeciwnik nie ma już na dużo czasu na czekanie, więc jest duże prawdopodobieństwo ze się all-inuje z duzym wachlarzem rąk.
Nie ma sensu go podwajać, z Twoim stackiem czekał bym na lepsze karty.
Każdy Twój bet bedzie jeszcze bardziej prowokował do odwinięcia się all-inem, nawet z marginalnymi rekoma bo poprostu bedzie się opłacało zagrać.
- Sith
- LEGENDA

wheeny - dajac minibeta (do 400) staje sie juz pot commited - bede mial do dolozenia 395 do puli 1200 - nawet z 72o musze call robic - to juz lepiej allina
Trabant - ja juz drugi dzien sie glowie jaka byla poprawna decyzje - tak mnie to meczy ze az ICM Trainer zassalem - a SnG Wizarda jestem bliski zakupu
hmm - no wlasnie - 3 osoby - 3 odpowiedzi
Ja zdecydowalem sie na fold
ICM Trainer dla tej sytuacji PUSH z ANY2...
Zakres oplacalnego call dla BB to tylko top 10% rak...
Trabant - ja juz drugi dzien sie glowie jaka byla poprawna decyzje - tak mnie to meczy ze az ICM Trainer zassalem - a SnG Wizarda jestem bliski zakupu
hmm - no wlasnie - 3 osoby - 3 odpowiedzi
Ja zdecydowalem sie na fold
ICM Trainer dla tej sytuacji PUSH z ANY2...
Zakres oplacalnego call dla BB to tylko top 10% rak...
-
skipim
- -#pretendent

- radost21
- LEGENDA

-
Imo_80
- -#pretendent

Raczej fold masz największy stack nie koniecznie musisz eliminować ją z gry, jest shortem wiec wcześniej czy później dostanie swoją szanse żeby się pożegnać po co ryzykować z taką ręką. Dobrze było by wiedzieć ile czasu do wyższych blindów !! To nie soccer ale zagrać na czas czasem się też opłaca to nie Ty musisz gonić blindy tylko reszta stołu. Często robie tak że po prostu fold i niech się zabijają. Dołożysz do puli ona all-in i ? Fold bo jak trafi to się podwoi a ty z chipleadera możesz zostać średniakiem
-
starikof
- -#zwykly

-
SzaryPL
- -#aktywny

Dla mnie easy fold. Wiem, że ICM Trainer mówi co innego ale nie koniecznie warto tak zagrać.
Przeanalizujmy. Twój rywal ma tylko nie całe 5BB Ty masz aż 17BB. Tak jak powiedział Oskarek zakres rąk z którymi calluje jest duży ale Ty masz tylko K high z bardzo słabym kickerem. Jeśli Cię scalluje z ręką typu 76 off faktycznie jesteś z przodu ale masz jedynie około 55% szans na wygraną pre flop. Szanse, że Cię scalluje z any 2 są bardzo duże. Jedyna możliwość żeby Twój rywal był dużo słabszy jest coś w stylu 4x gdzie x jest mniejszy od K nie licząc 44. Więc jest tylko 10 rąk które są dużo gorsze od Twojej więc ja bym spasował. Jest jeszcze jeden aspekt. Image rywala. Jeśli to tak zwany murek który prędzej się zblinduje niż będzie callować z crapem all ina można również postawić go na all inie lecz tak jak napisałem wyżej ja bym odpuścił. W tego typu turniejach wolę atakować średnie stacki niż shorty ponieważ średnie stacki najbardziej boją się ryzykować.
Przeanalizujmy. Twój rywal ma tylko nie całe 5BB Ty masz aż 17BB. Tak jak powiedział Oskarek zakres rąk z którymi calluje jest duży ale Ty masz tylko K high z bardzo słabym kickerem. Jeśli Cię scalluje z ręką typu 76 off faktycznie jesteś z przodu ale masz jedynie około 55% szans na wygraną pre flop. Szanse, że Cię scalluje z any 2 są bardzo duże. Jedyna możliwość żeby Twój rywal był dużo słabszy jest coś w stylu 4x gdzie x jest mniejszy od K nie licząc 44. Więc jest tylko 10 rąk które są dużo gorsze od Twojej więc ja bym spasował. Jest jeszcze jeden aspekt. Image rywala. Jeśli to tak zwany murek który prędzej się zblinduje niż będzie callować z crapem all ina można również postawić go na all inie lecz tak jak napisałem wyżej ja bym odpuścił. W tego typu turniejach wolę atakować średnie stacki niż shorty ponieważ średnie stacki najbardziej boją się ryzykować.
- radost21
- LEGENDA

-
oszustowiec
- -#pretendent

Wróć do „Sit'n Go short handed”