Zebys sie Oskarek nie obrazal za tytul tematu zartuje oczywiscie o tym fishu
Zagranie niby nic takiego - ale jak najbardziej pasujace do naszego Oskarka , a gracz o nicku 58Oskar. Blindy 10/20, pierwsze rozdanie. Kompletnie nie trafiony flop, pot 300 - 2 graczy w grze i co robi "oskar" PUSH IT HARD z AK no i oczywiscie dostaje asa
Hmm, a moze to Ty byles Oskarek?:>
58oskar.JPG
Plik ściągnięto 123 raz(y) 56,53 KB
_________________ Zeby wygrywac
-
trzeba nauczyc sie przegrywac.
Ostatnio zmieniony przez Slodziak Czw Paź 08, 2009 17:21, w całości zmieniany 1 raz
Zaproszone osoby: 2 Pomógł: 10 razy Dołączył: 04 Maj 2008 Posty: 2575 Skąd: Łódź
Wysłany: Pią Cze 19, 2009 00:35
alekspolak1 napisał/a:
po pierwsze powiedz mi gdzie w tym rozdaniu widzisz JTs.... a po drugie JTs jest karta z potencjalem i idealnie pasuje wlasnie w takich sytuacjach....
Na cash games tak - ryzykujesz 5 BB - jak zlapiesz uklad to czesto mocny i niewidoczny. Ale w poczatkowej fazie SnG na raise 5xBB zrzucilbym ja nawet na BB - nie trafisz flopa 5 razy i nie masz juz stacka. Trafisz kontakt z flopem - a nie pomoze turn/river - jestes w czarnej dupie - a tutaj nie zrobisz sobie rebuya o te 5 BB
po pierwsze powiedz mi gdzie w tym rozdaniu widzisz JTs.... a po drugie JTs jest karta z potencjalem i idealnie pasuje wlasnie w takich sytuacjach....
Miało byc oczywiście 109s (mój błąd), co oczywiście nie zmienia sensu wypowiedzi. Powtórzę tylko, że sprawdzanie takiego podbicia z "kartą z potencjałem" nie jest poprawnym zagraniem według mnie. Ma ono więcej wspólnego z hazardem niż dobrym pokerem. SithJarr bardzo wyraźnie napisał dlaczego.
heh, to ja nie wiem, gralbys tylko i wylacznie z premium hands? popatrz na gre mlodych pokerzystow, ktorzy teraz dominuja wszedzie, np. Dwan czy Zigimund.. spojrz na ich gre, i stwierdzisz ze t9s to karta, ktora mozna podbic swiat
_________________ Sic vis pac um para bellum..
You think, you can bluff me?!
Zaproszone osoby: 2 Pomógł: 10 razy Dołączył: 04 Maj 2008 Posty: 2575 Skąd: Łódź
Wysłany: Sob Cze 20, 2009 23:09
decksik napisał/a:
heh, to ja nie wiem, gralbys tylko i wylacznie z premium hands? popatrz na gre mlodych pokerzystow, ktorzy teraz dominuja wszedzie, np. Dwan czy Zigimund.. spojrz na ich gre, i stwierdzisz ze t9s to karta, ktora mozna podbic swiat
Problem w tym ze nie za bardzo masz mozliwosc ogladania jak naprawde graja - wez pod uwage ze sotoly telewizyjne z MTT nie maja nic wspolnego z grinowaniem w necie.
Druga sprawa - wszystkie nasze wypowiedzi dotycza smiesznie niskich stawek - gdzie sprawdza sie w zasadzie prosta zasada:
1. na niskich blidnach graj TAIGHT
2. nie dawaj latwo krasc swoich zetonow
3. Jak nie musisz - nie sprawdzaj allinow bez premium hand od duzych stackow
4. Kradnij z rekami z potencjalem (fold equity na SnG za 10$ nie jest tak duze jak przy turkach live czy highrollerach - trzeba zawsze o tym pamietac)
I tutaj grajac z JTs po raise 5xBB jestes statystycznie wdupie - poniewac przytrafi Ci sie pewnie jedna z sytuacji (w kolejnsco od najbardziej prawdopodobnej)
1. z reguly nie trafisz flopa i zrzucisz sie na cbeta
2. Jak trafisz kontakt z flopem - sprawdzisz cbeta na flopie i river i nic Ci nie dojdzie - zostanie Ci wtedy 700 zetonow i zacznie sie gamblowanie
3. Trafisz dobra reke na river na ktorej nie zarobisz za duzo
4. Trafisz dobra reke ale rywal bedzie mial lepiej i wtopisz caly stack
5. Trafisz nutsa a przeciwnik inna dobra reke i zyskasz jego stack
Przy grze cash szczegolnie na krotkim stole - karta z potencjalem - przy grze HU - bardzo rozwojowa - ale podaczas wczesnej fazy SnG czy podczas fr cash raczej izicall (chyba ze mamy jakies supre ready i potezne implied odds)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum