Pokerkings
FAQ |  Rejestracja |  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
[NL HOLDEM] [5$] [85o na SB]
Autor Wiadomość
Oskarek
[Usunięty]

Wysłany: Pon Gru 28, 2009 00:27   [NL HOLDEM] [5$] [85o na SB]

Zapraszam do dyskusji

Ostatnio zmieniony przez martini Wto Gru 29, 2009 16:59, w całości zmieniany 1 raz  

Tosiak

Zaproszone osoby: 2
Wysłany: Pon Gru 28, 2009 01:15   

W sumie nie az tak zle :P
Pre flop ja bym dal swoj standardowy 2.5bb raisa, bo troche bezsensu tylko dolozyc. Ale to wszystko zalezy od stolika. Ale bralbym pod uwage jedynie fold (gdy gracz na bb to jakis calling station) / raise od 2.5 do 4 bb z przewaga, gdy to normalny gracz, ktory jest w stanie odpuscic bezproblemowo BB)
Flop - taki bet 1 BB czasem moze okazac sie dobry - ale nie przy flopie, na ktorym sa 2 karty w tym samym kolorze, wtedy trzeba dac wiecej, chociazby 3/4 pota, a skoro tam sa tylko Wasze blindy no to bet pot.
Turn - skoro na flopie nie wyszlo to CHECK nie jest jeszcze najgorsza opcja, czesto tak robie, po prostu zeby zminimalizowac straty w tym rozdaniu - szczegolnie gdy zbliza sie/jest faza bubble i zetony sa bardzo potrzebne.
River? No fkin idea co to za bet:o 400 do pota 1600. On ma juz dolozyc 400 do pota 2k. Ok mogl zbierac do flush drawa, ale to i tak glupie, jak juz probowac utrzymac tego pota to 1/2 pota MINIMUM, najlepsze tutaj byloby wg. mnie danie 1200 albo 1000. Dla Ciebie nie byloby to jeszcze takie zle gdyby stracil, bo masz sporo zetonow, a dla niego to juz 1/3 stacka wlasciwie. Wiec river fatalnie rozegrany;/ tutaj znowu wchodzi w gre tylko ten bet o ktorym mowilem, lub check(ew. fold:o) i pogodzenie sie z faktem, ze przegralo sie rozdanie.

Takie moje zdanie i bez zadnych glupich pojazdow ;p
Ostatnio zmieniony przez Tosiak Pon Gru 28, 2009 01:26, w całości zmieniany 1 raz  

Poziom: 27 HP   5%   89/1795
   MP   100%   857/857
   EXP   46%   39/83
Oskarek
[Usunięty]

Wysłany: Pon Gru 28, 2009 01:19   

Tosiak, preflop bez pozycji call z 85o? na co liczymy na flopa w postaci 674 czy 885?
co reprezentujemy betem 1bb na tym flopie?
jedynie co jest tu dobre to check turn :D
River - no comment

zielony0528

Wysłany: Pon Gru 28, 2009 01:31   

Tosiak pf nie zmienam flop tez nie tylko river mialbyc check-fold tu jest moj blad ale juz nie gram 8-9 tylko 6 stolow.Co za duzo to nie zdrowo.
Ostatnio zmieniony przez martini Wto Gru 29, 2009 16:40, w całości zmieniany 3 razy  

Poziom: 26 HP   5%   81/1637
   MP   100%   781/781
   EXP   50%   39/78
samol 

Wysłany: Pon Gru 28, 2009 11:48   

oskarek river nie bylby taki zly, gdyby bet był taki 2/3 puli :D dobra okazja na blef.
Check na turn dobry.
Flop też dobry. W 30% nasz przeciwnik coś trafia. Wiec zagranie jest oplacalne - dobra kradziez puli. Minus jest taki, ze dobry gracz moze floatowac. No i jesli jest CSem to warto sie powstrzymac przed tym zagraniem.
Zielony ty często dokladasz z SB i malo kradniesz z tej pozycji. Ten turek na CD poker co go wygrales - czesto tak robiles. Aczkolwiek nie mialem wgladu w Twoje karty.

Zapraszam na bloga :)

Poziom: 21 HP   5%   49/996
   MP   100%   475/475
   EXP   94%   53/56
Slodziak 

Zaproszone osoby: 3
Wysłany: Pon Gru 28, 2009 13:41   

samol napisał/a:
oskarek river nie bylby taki zly, gdyby bet był taki 2/3 puli :D dobra okazja na blef.

zupelnie sie nie zgodze tragiczna okazja do blefu po przeczekaniu turna. Srednio myslacy gracz sie domysli, ze to blef.

Za to bet na flopie mi sie podoba, na pewno jest EV+ wystarczyloby, ze przeciwnik nie ma tej 9 i juz oddaje pule.

Innymi slowy albo bet flop i potem check/fold do konca, albo blefujemy 3 barrels jesli trzeba, to powiniene zrzucic.

No i call preflop troche problemaczny na takim etapie turnieju. Ja bym foldowal.
Artykuły - czytaj, ucz się i komentuj w jednym miejscu

Poziom: 48 HP   35%   2966/8477
   MP   0%   0/4047
   EXP   72%   178/245
Oskarek
[Usunięty]

Wysłany: Pon Gru 28, 2009 15:37   

To jest s&g a nie turniej Wahi

To pytam was co jest dobrego w dolozeniu preflop bez pozycji z 58o?
Co reprezentujemy takim betem 1bb na flopie...
i river przeciez 5 para nas sprawdzi po takim becie na river a czesto i A high
Ostatnio zmieniony przez martini Wto Gru 29, 2009 16:43, w całości zmieniany 1 raz  

Slodziak 

Wysłany: Pon Gru 28, 2009 15:42   

A czym sie s&g od turnieju rozni?

Zanalizowalem rozdanie i uwazam, ze bet na flopie byl dobry, a reszta zagran zla. Betem za pol puli, albo za 1bb jak wolisz reprezentujemy cokolwiek, jesli przeciwnik nie trafil flopa wygrywamy pule. Musimy wygrac 1 na 3 takich betow zeby byc na zero, co jest wykonalne ;)

Jesli juz bym sie wplatal w takie rozdanie, to bym atakowal dalej na turn, gdyz check pre i call na flopie pokazuje, ze rywal krola raczej nie ma, wiec second barrel powinien mi to rozdanie wygrac.
Artykuły - czytaj, ucz się i komentuj w jednym miejscu

Poziom: 48 HP   35%   2966/8477
   MP   0%   0/4047
   EXP   72%   178/245
zielony0528

Wysłany: Pon Gru 28, 2009 17:05   

Grane jest to tak
PF call FLOP bet turn check river check/fold
Ostatnio zmieniony przez martini Wto Gru 29, 2009 16:43, w całości zmieniany 1 raz  

Poziom: 26 HP   5%   81/1637
   MP   100%   781/781
   EXP   50%   39/78
Spiegol 
Man Utd Fan!

Wysłany: Pon Gru 28, 2009 17:28   

Z tematu się zrobił śmietnik, a nie analiza... Zielony i Oskarek odpuście sobie, jeden i drugi ma własne filozofie i nigdy nie dojdziecie do porozumienia, więc po co się sprzeczać bezustannie? Jeden prowokuje, a drugi się zawsze da wciągnąć, bezsensu...

Co do rozdania to może ja się wypowiem bo większość gier w pokera spędziłem na sitkach za 5$, co prawda full ringach, ale zawsze mogę swoją opinię wyrazić, także lecimy:

1. tu do Wahiego - turniej od sitka się różni tym, że jak w turnieju dochodzi do FT czy końcówki to ludzie mają zazwyczaj tyle zebranych żetonów od kilkuset czy kilkutysięcy przeciwników, że można grać spokojnie, sitek natomiast "nie ma w sobie tylu żetonów", że tak to nazwę i końcówka rozgrywa się w bardzo szybkim tempie, albo z powodu blindów, albo z wiedzy, że zaraz te blindy cały stack będą pochłaniać i tak czy tak trzeba się spieszyć ;) taka dygresja mnie złapała, odnoście pytania czym się różną :P
2. Ja wiadomo, bym to PF wyrzucił, oddałbym tego SB, ale wszyscy tam mają jeszcze sporo w żetonach wiec bez agresji BB można było na coś tam liczyć jak ktoś gra luźno.
3. Flop - zagrania o jeden BB, czyli o pół puli!! Według mnie jak najbardziej poprawne, zwykły cbet. Oskarek czyżbyś nigdy nie stosował cbetu za pół puli, że tak to krytykujesz? Rozumiem bezsensowność grania betu za 1BB jak pula stanowi ich 6, ale w tym przypadku nie widzę nic złego...
4. A teraz faza turn i river, tutaj mam dwie teorie:
- jak już się zdecydował na cbet za pół puli na flopie to na turnie powinien iść second barrel za 1/2 bądź 3/4 puli w celu przejęcia puli i najprawdopodobniej by się rozdanie skończyło, a jak nie no to problem na river.
- jak nie chciał już ryzykować i turn przeczekał to przeczekałbym także river żeby nie marnować żetonów albo jeśli przeciwnik pokazał słabość na turn i river to uderzył mocniej za powiedzmy pulę, bo tak to wyszło z tego dziwne second barrel na riverze (nie wiem czy jest dla czegoś takiego nazwa więc stworzyłem taką koślawą :P) za za niską stawkę, więc efekt nie mógł być dobry.

Podsumowując ja tutaj widzę po prostu nie konsekwencję, jak był check na turn to powinien być na river, a jak się chciało przejąć pulę z niczym to poza cbetem na flopie potrzebny jest mocniejszy sec barrel na turnie. Chociaż w pełni rozumiem brak czasu na takie rodzaje zagrań przy kilku stołach na raz, także nie ma co rozwodzić się na ten temat bo każdy z nas ma swoją logikę gry i czasem robi różne rzeczy przy stoliku i kartach, ale to indywidualna sprawa, indywidualny styl gry, za to właśnie pokera kochamy ;)

Poziom: 36 HP   12%   450/3758
   MP   100%   1794/1794
   EXP   32%   45/138
Fanatyk 

Wysłany: Wto Gru 29, 2009 11:41   

Nie zgadzam się z przedmówcami ..
Co to za gra z 85o ...
Albo gramy pozycją , kartami , lub inicjatywa (agresja ) ...
Blindy są wysokie i nie można sobie pozwalac na fantazyjne gry , chyba że mam jakieś info ,staty na gracza ...Jak nie ni trafimy wymrzonego flopa to zazwyczaj jestesmy bardzo
z tyłu , a przeciwnik dołoży niemal z każda parką , spada blank na turnie i gramy check
jedyna karta której moze sie tu obawiać gracz na bb jest draw , lubjakas patologiczna sytuacja w stylu set 444 grany tricky ale po turnie on jest niemal pewien że ma lepiej ...
Bet na river beznadziejny , jak cos ma to sprawdzi ..jak zagramy chcek to gosc zagra bet i przynajmniej zachowamy image przy stoliku foldujac , a tak to wszyscy widzą ze potrafisz zagarc z kupa więc mogą Cie szerzej sprawdzać .. co prowadzi do kolejnych wpisów na Twoim blogu ....w dziale badbet ...
Ostatnio zmieniony przez martini Wto Gru 29, 2009 16:44, w całości zmieniany 1 raz  

Poziom: 23 HP   5%   61/1225
   MP   100%   585/585
   EXP   83%   54/65
martini 

Zaproszone osoby: 4
Wysłany: Wto Gru 29, 2009 16:34   

Zrobiłem w temacie porządek i ostrzegam - kolejne posty nie na temat(bez analizy) będą usuwane i zaczną się chyba ostrzeżenia. Bo ta dyskusja naprawdę do niczego nie prowadzi, a ten burdel trzeba potem sprzątać.

Poziom: 35 HP   13%   452/3484
   MP   100%   1663/1663
   EXP   74%   97/130
Odpowiedz do tematu