Wysłany: Czw Cze 03, 2010 14:24 [NL] [FR] Sprawdzam bo w puli jest 80 tys?
Turnie live Białogardzka liga Pokera.
Blindy 500/100 Pablo z utg+1 otwiera 3200 dostaje call z dilera i od bb.
Flop spadają trzy trefle, bb otwiera za 5500 pablo robi call diler wyrzuca. Na turn spada blotka osobiście wiem że pablo na bank ciągnie do asa treflowego bb czeka Pablo również na river nie spada czwarty trefl. BB zagrywa za 11 tys na co Pablo wykonuje rerais do 25000 a bb wrzuca allina Pablo musi dopłacić 18 tys żeby zobaczyć karty przeciwnika. Wykonuje call żeby zobaczyć KJ trefl.
Pablo twierdzi że to ekstra zagranie bo zostaje mu jeszcze 50 tys a zrobił call z A high za 18 tys bo w puli było 80 tys.
Nie wiem może się mylę ale dla mnie to jest totalnie idiotyczne przeciwnik nam tyle razy pokazał że na pewno coś ma choćby najmniejszą parę na riverze zagrał allina gdzie po raise pablo spokojnie mógł spasować bo zostawało mu 43 tys czyli bardzo dobry stack. Jednak Pablo tłumaczy to że to trzeba sprawdzić bo w puli jest 80 tys a my musimy dołożyć 18 Nie wiem dla mnie to jest bezsensowne stracenie 18 tys bo nie ma najmniejszej szansy że jesteśmy lepsi z tym A high gdzie przeciwnik zagrywa allina.
Co wy na to?
_________________ Trzeba się nauczyć ponosić porażki. Nie można stworzyć nic nowego, jeżeli nie potrafi się akceptować pomyłek.
Zauważyłeś błąd bądź potrzebujesz pomocy? Napisz tutaj
Pomógł: 16 razy Wiek: 23 Dołączył: 21 Maj 2009 Posty: 618 Skąd: Kraków
Wysłany: Czw Cze 03, 2010 14:51
Snap fold, przeciwnik nidgy nie bedzie nas tutaj blefowac i takie liczenie ile musze dolozyc do jakiej puli jest bez sensu, bo nawet w 1% przypadkow nie wygramy tej puli. A tylko wtedy taki call z A high bylby oplacalny.
Zaproszone osoby: 1 Pomógł: 3 razy Dołączył: 03 Mar 2010 Posty: 548
Wysłany: Pią Cze 04, 2010 10:03
Co do decyzji na river pablo kierował sie pod odds, które właściwie sztucznie zrobił sam. Co ciekawe próba blefu doprowadziła do tego, że myślał że jego decyzja jest prawidłowa, a czy była zależy od procentowej możliwości blefu-ale czy ona wynosi tu 25% lub wiecej?Wątpie.
Wyszedł raczej brak chęci rozstania się z "dobrą" ręką, która dobrze wygląda na pre flop.
BTW Tam ci chyba zera brakło w blindach, ale pewnie i tak każdy wie o co chodzi.
Dla mnie to jest beznadziejny call, to jest easy fold i zaoszczedzam przy tym 43k. Przy takiej rece przeciwnika udaje mi sie zobaczyc dosyc tanio river, ktory upewnia mnie ze nic nie trafilem, na riverze przeciwnik pokazuje ponownie agresje, jeszcze raz patrze w moje karty i robie easy fold... A jesli juz pokusilem sie o blef, i przeciwnik stawia AI to na 100% jestem z tylu z tym A high. Wiec beznadziejnie tracic jeszcze wiecej zetonow w tym rozdaniu.
Siedziałem od początku na stole z Czarnym i wykonał o kilka grubych blefów.
Grzechu wez pod uwage jeszcze zamroczenie alkoholowe
Na szczęście po 5 minutach wyrzucam 2 graczy i buduje sie na 100k.
Gdy zostało nas 3 mam 250k a Carter i Gofi po 100k.
Mega pech i odpadam na 3 miejscu.
Gofi raise przy blindach 5-10k do 20k ja all in z AK on call z QT spada AQxxQ
Kolejne rozdanie Gofi rasie do 20k ja all in z QQ on call z A3s spada xxxxA i niestety niedosyt po 3 miejscu.
Siedziałem od początku na stole z Czarnym i wykonał o kilka grubych blefów.
Grzechu wez pod uwage jeszcze zamroczenie alkoholowe
Na szczęście po 5 minutach wyrzucam 2 graczy i buduje sie na 100k.
Gdy zostało nas 3 mam 250k a Carter i Gofi po 100k.
Mega pech i odpadam na 3 miejscu.
Gofi raise przy blindach 5-10k do 20k ja all in z AK on call z QT spada AQxxQ
Kolejne rozdanie Gofi rasie do 20k ja all in z QQ on call z A3s spada xxxxA i niestety niedosyt po 3 miejscu.
Pablo ale tutaj nie chodzi o to co było później. Nie chodzi też o to co zrobił czarny jeszcze bardziej świadczy o tym że w końcu będzie chciał Cię złapać a złapał Cię pięknie. Do tego tutaj po prostu nie mógł blefować zrozum to
_________________ Trzeba się nauczyć ponosić porażki. Nie można stworzyć nic nowego, jeżeli nie potrafi się akceptować pomyłek.
Zauważyłeś błąd bądź potrzebujesz pomocy? Napisz tutaj
Dobra dobra przyznaje się to było głupie Chyba trochę przesadziłem z kozaczeniem i 43k poszło bez sensu.
Jak ty byś to zagrał jeśli na flopie leża trzy trefle a ty masz Asa trefl?
Doyle Brunson w jednej ze swoich ksiazek napisal ze pieniadze w puli nie sa juz Twoje tylko naleza do Puli tak wiec nie ma sensu popelniac bledow ze wzgledu na wielkosc puli.
Zaproszone osoby: 59 Pomógł: 12 razy Dołączył: 04 Mar 2005 Posty: 8367 Skąd: Saragossa
Wysłany: Sro Wrz 29, 2010 17:38
Ktos odkopal rozdanie, wiec i ja sie wypowiem
Pablo Muchettii, wbrew pozorom grales poprawie, na kazdym etapie licytacji. Mozna to zagrac aresywniej (przebicie juz na flopie), mozna tez zagrac pasywniej (check/call i jak nie spadnie to odpuscic na river). Przebicie na river samo z siebie tez nie jest zle - on rowniez mogl zbierac, zawsze mozna sprowbowac.
Ale juz sam call po przebiciu na river jest szalenstwem - oddajesz 18bb. Bez wzgledu jaki masz stack i jaka jest pula - ten call jest tak maryginalny ze po prostu tu zetonow szkoda.
---
Ale z drugiej strony, pamietam jak rok temu na moim pierwszym usopie (luty 2009 w poznaniu), w pierwszej godzinie gry bylem swiadkiem identycznego rozdanie pomiedzy Karellim i Sejo. I tam rowniez Sejo z A high sprawdzil i wygral (!). Ba, Karelli zmuckowal wygrywajaca reke, bo jak uslyszal call to byl pewny ze mu blef sie nie udal (a mial przez przypadek jakas czwarta pare).
Mozecie sobie wyobrazic moje zdziwienie - nie dosc ze mialem treme to po takiej nierealnej akcji i readzie mialem totalnego stracha by chocby pomyslec o blefie .
_________________ Jeśli Twoje PW jest w folderze "do wysłania" to znaczy, że go jeszcze nie przeczytałem. Cierpliwości.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum