Gramy Mastersa w Świnoujsciu.
Stacki
najwiekszy 40k Carter
mój 22500
blindy 300-600
Jestem na sb do mnie wszyscy pasują przebijam z AK do 1500 i mam jedno sprawdzenie od Cartera na bb
pula 3000
flop T52 tecza
Zagrywam cbet za 1500
i mam raise do 3000
Analizuje , że przebił tylko z ta myslą ze ja nie trafilem flopa. Sprawdzilem aby pokazać siłe mojej reki i zaatakować po jego becie na turn.
Obstawiam go na AQ,AJ,KQ,KJ,QJ- AK i para raczej nie ma bo by przebił przed flopem.,
Spada T532
Czekam i mam przeczekanie od Cartera!!!
Spada T5328
Pula 9000 i tu chyba mój bład , że zagrałęm tylko za 2k
Carter przebija do 10k !!!
To bardziej uświadamia mnie , że moje AK jest lepsze.
Inforuje go , że mam AK.
Przeciwnik ledwo przełyka ślinę i moje przeczucie mowi mi , że jestem lepszy.
Ale sprawdzając to i nie trafiając zostaje mi tylko 6k a w momencie spasowania 16k.
Myśle bardzo długo i mówie " kit z intuicją zagram bezpieczny fold..."
Jak sie okazało byłem lepszy.
[NL] [FR] Analiza i intuicja czy bezpieczny fold
-
Pablo Muchettii
- -#VIP

-
Oskarek
Nie rozumiem... Jeśli obstawiałeś go rzeczywiście na to że on tak myśli że Ty nic nie trafiłeś to dlaczego nie przebiłeś go na flopie np do 7600, ja bym tak na 99% zagrał
na pewno nie zagrałbym call bo nie daje mi to żadnej informacji o sile jego ręki.
Na river easy fold po jego raise ale jeśli już chciałeś grać taki BlockBet to trzeba było zagrać coś w stylu 3800
Na river easy fold po jego raise ale jeśli już chciałeś grać taki BlockBet to trzeba było zagrać coś w stylu 3800
- Soya
- LEGENDA

-
barthez
- -#zwykly

pre flop akcja wygląda w porządku. po flopie standard c-bet i do niego dostajesz minimalne przebicie. jedyne co według mnie byłoby słuszne to fold lub re-raise. tak jak już wcześniej było powiedziane nadal nie wiesz nic o sile ręki przeciwnika. jeśli w jego wykonaniu to był re-stil to spasuje, jeśli jednak ma gotowy, mocny układ przebije cie ponownie wnioskując po jego tendencjach do agresywnego rozgrywania reki.
co do sytuacji po riverze: skoro nie mami informacji(nadal) o sile jego ręki, musimy ocenić ja w tym momencie. oczywiście twój block bet dla przeciwnika był oznaką słabości, zagrywa więc za nieomal pulę.
jak dla mnie decyzja call/fold zależna tylko i wyłącznie od oceny jego linii. w moim odczuciu obstawia cie właśnie na nietrafionego asa z mocnym kickere. nieudolnie stara się ciebie wypchnąć z puli post flop, ty nie pokazujesz żadnej siły callując jego zagranie. mizerny block bet i utwierdzasz go w przekonaniu. w jego mniemaniu nie możesz sprawdzić bo zostanie ci 10 bb. nie myli się.
co do sytuacji po riverze: skoro nie mami informacji(nadal) o sile jego ręki, musimy ocenić ja w tym momencie. oczywiście twój block bet dla przeciwnika był oznaką słabości, zagrywa więc za nieomal pulę.
jak dla mnie decyzja call/fold zależna tylko i wyłącznie od oceny jego linii. w moim odczuciu obstawia cie właśnie na nietrafionego asa z mocnym kickere. nieudolnie stara się ciebie wypchnąć z puli post flop, ty nie pokazujesz żadnej siły callując jego zagranie. mizerny block bet i utwierdzasz go w przekonaniu. w jego mniemaniu nie możesz sprawdzić bo zostanie ci 10 bb. nie myli się.