[NL] [FR] AKs

Analizy rozdań poker teksas holdem z turniejów wielostolikowych live.
Awatar użytkownika
Porcupin
-#VIP
-#VIP

[NL] [FR] AKs

Postautor: Porcupin » 27 paź 2010, 10:52

Tradycyjnie, jak co tydzień zamieszczam kolejne rozdanie z ligi, które przysporzyło mi sporo problemów.

blindy 400/800 ante 50
na SB dostaję AKs, w stacku mam coś koło 35k
Gracz #1 (stack ponad 40k) ze środkowej pozycji raise do 3000. Coś o nim - bardzo dobry gracz, który często podbijał jednak preflop, bardzo agresywny. Od pewnego czasu jednak nieco zwolnił swoją grę i rozgrywał mało rąk.
Pozycja zaraz po nim, gracz #2 (stack koło 22-23k) reraise do 8000. Raczej solidny gracz z tego co z nim wcześniej grałem, do stolika dosiadł się jakieś 30 min temu, dotychczas rozegrał tylko 2 albo 3 ręce, w tym KK. I właśnie dosiadł się w momencie, gdy gracz #1 zwolnił swoje tempo gry. Wiem, że wcześniej z nim nie grał, tak więc nie miał o nim opinii agresora.

Same foldy i do mnie decyzja. I jakże trudna. AKs, premium hand no ale... Oczywiście call nie wchodzi tutaj w grę, all in albo fold. Mam przeciwko sobie gracza agresora, który w moim mniemaniu złożyłby się na mojego all ina. Pozostaje gracz #2, który widać, że był zdeterminowany. Co byście tutaj zrobili? Stackujecie się czy fold? Potem napiszę jak się rozdanie dalej potoczyło.

Tomi99
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tomi99 » 27 paź 2010, 15:16

Fold.
Wg mnie gracz #2 mimo że nie wiesz czy grał z tym #1, moze go opisać na bardziej tight, mówiłeś że zwolnił i w drugą stronę tak samo. #2 z KK grała + +/- 2 ręce wiec tez tight. Ten raise do 3000 to blef i wyrzucenie tight #2 z rozdania. Reraise juz mówi, że coś ma (AA ale równie dobrze KK lub QQ, wg mnie nic nizej).
W przypadku foldu #2 co Ty byś zrobił, pewnie to samo co #2.

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 27 paź 2010, 15:55

Insta-fold. Z tymi stackami z tej pozycji przy takich blindach... Pushuję tylko AA chyba przy raise i re-raise. Nie ma po co z M=30 (ok nie wliczyłem ante nie chce mi się).

Awatar użytkownika
Porcupin
-#VIP
-#VIP

Postautor: Porcupin » 29 paź 2010, 22:01

No i tak jak piszecie dałem tutaj fold. Już myślałem, że coś ze mną jest nie tak, bo po pokazaniu kart zostałem nieco wygwizdany, typu "Co to za fold z AKs?" "Jak mogłeś tu nie pushować?" itp itd ;p Dzięki za odpowiedzi ;)

Tomi99
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tomi99 » 30 paź 2010, 07:36

no a jak sie dalej rozdanie potoczyło? Gracz 1# zrzucił czy nie

Awatar użytkownika
Porcupin
-#VIP
-#VIP

Postautor: Porcupin » 30 paź 2010, 08:41

A właśnie, zapomniałem :D Gracz #1 dał call, na flopie checki (Jc 8h 5s), na turnie (wpada Qc) gracz #1 dał all ina i gracz #2 fold. I tak jak piszesz, gdyby gracz #2 zrobił fold, to ja robię tutaj solidnego reraisa preflop i cisnę dalej na flopie.

blok1122
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: blok1122 » 31 paź 2010, 15:13

Jasne, że fold, za dobra to ręka, żeby ją w blef zamieniać, poza tym masz dość sporo gry przed sobą jeszcze.

Wróć do „Turnieje LIVE”