[NL 50 ] 99

Analizy rozdań poker teksas holdem z gier cash, 5-6 osobowych.
Awatar użytkownika
Fanatyk
-#VIP
-#VIP

[NL 50 ] 99

Postautor: Fanatyk » 24 kwie 2011, 17:32

No-Limit Hold'em, $0.50 BB (6 handed) - Hold'em Manager Converter Tool from FlopTurnRiver.com

saw flop | saw showdown

CO ($24.83)
Button ($28.25)
SB ($105.86)
BB ($59.53)
UTG ($63.87)
Hero (MP) ($40.75)

Preflop: Hero is MP with 9Obrazek, 9Obrazek
1 fold, Hero bets $1.50, CO calls $1.50, 2 folds, BB calls $1

Flop: ($4.75) 6Obrazek, 2Obrazek, 8Obrazek (3 players)
BB checks, Hero bets $2.50, CO raises $5.50, 1 fold, Hero calls $3

Turn: ($15.75) 10Obrazek (2 players)
Hero checks, CO bets $7.87, Hero raises $15.74, 1 fold

Total pot: $31.49

Results below:
Hero had 9Obrazek, 9Obrazek.
Outcome: Hero won $37.79

CO grał 70/20 z 3bet 15 , fcbet 57% (180h) // BB 30/12 ....3bet9 , fcebt 60%
Zagrałem taki 50% cbet żeby zobaczyć na czym stoje , foloduje do 3betu 2 gracza natomiast na akcje od donka ..................
Ten call mi się nie podoba , powinienem foldowac lub wrzucac stacka na gościa ....
Na turnie nie chciałem sie poddac , na over karty i seta go nie obstawiałem , gosc mial tendencje do stackowanie sie z top/second para z boardu i dobrym kickerem...Ale ta linia nie wydaje mi się zbyt dochodowa w long runie.
Jak sobie to teraz przeglądam to mógł spokojnie mieć tam seta .....
Jak to rozegrac po flopie ...

Awatar użytkownika
Porcupin
-#VIP
-#VIP

Postautor: Porcupin » 24 kwie 2011, 17:56

No to masz na kolesia idealne ready do takiej sytuacji ;) Na flopie mając do czynienia z tym typem biłbym dalej. Tym bardziej, że mniej kłopotliwy zawodnik uciekł z rozdania. Mógł mieć tam seta, mógł slowplayować asy, ale z takim zawodnikiem (który chyba jak na SH "dosyć" dużo calluje? ;p) częściej czuję się z przodu i bez spiny stawiam 3beta. Bardziej mi to wygląda na próbę przejęcia puli, kiedy podejrzewa Ciebie o dwie over, nietrafiony flop.

piotrek_nowy
-#VIP
-#VIP

Postautor: piotrek_nowy » 24 kwie 2011, 21:54

Jesli gosc gra 70/20 z takim 3betem to jego flatting range najczesciej bedzie slaby + czasem slowplayowane monstery z naciskiem na slaby range. Czyli rece w stylu od K8 (w sumie top range) do 64 itd, ktore na takiego gracza stackuje very happy na flopie. Twoj call nie jest tragiczny, ale jednak wole raise z prostego wzgledu - w jego range jest masa air ktore ma na Ciebie mnostwo equity, np rece w stylu JT, na ktore nie chcesz dawac darmowej karty. Dlatego duzo lepszy bylby tutaj call z AA/KK czy nawet QQ niz wlasnie z 99. As played raise turn jest ok ze wzgledu na to ze jego range dostal poprawe na roznego rodzaju one pair + draw type of hands, czyli rece z ktorych najczesciej nie ucieknie (problem ze ta karta czesto trafia w jego range, no ale i tak raise i stack off bedzie na niego pewnie oplacalny).

btw. czemu grasz z niepelnym stackiem?

Awatar użytkownika
Fanatyk
-#VIP
-#VIP

Postautor: Fanatyk » 26 kwie 2011, 17:14

Straciłęm częsc i nie dokupiłem , gram pełnym stackiem.

maji
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: maji » 28 kwie 2011, 13:18

ustaw sobie auto rebuy, pomaga.

Wróć do „Cash short handed”