[nl] [3,3$] K8

Analizy rozdań poker texas holdem z gier sit'n go 5-6 osobowych.
Awatar użytkownika
bartekzet
-#VIP
-#VIP

[nl] [3,3$] K8

Postautor: bartekzet » 01 gru 2010, 17:36

Jaką decyzję podejmujecie po jego reraise allin na river i czy ja to w ogóle dobrze rozegrałem z high pair i średnim kickerem? Za dużo nie mogę powiedzieć, oprócz tego, że poprzednie 2-3 ręce przeciwnik był dość agresywny.

TEXAS_HOLDEM, NO_LIMIT, T5-101306928-10
played at "Table #1" for USD TC from 2010-12-01 11:28 until 2010-12-01 11:29

Seat 3: tryfwnasdk (1,580 in chips)
Seat 6: Diego1411 (2,200 in chips)
Seat 7: bartekzeeet (1,170 in chips)
Seat 9: xpriest1978x (610 in chips)
Seat 10: cardsme8 (1,940 in chips)

ANTES/BLINDS
BETTING_LEVELS_CHANGED
, tryfwnasdk posts small blind (15), Diego1411 posts big blind (30),

PRE-FLOP
bartekzeeet calls 30, xpriest1978x folds, cardsme8 calls 30, tryfwnasdk calls 30, Diego1411 checks.

FLOP [board cards: :Kh , :Th , :5h ]
tryfwnasdk checks, Diego1411 checks, bartekzeeet bets 90, cardsme8 folds, tryfwnasdk folds, Diego1411 calls 90.

TURN [board cards: :Kh , :Td , :5c , :4d ]
Diego1411 checks, bartekzeeet bets 165, Diego1411 calls 165.

RIVER [board cards: :Kh , :Td , :5c , :4d , :9c ]
Diego1411 checks, bartekzeeet bets 315, Diego1411 raises to 1,915 - ???
Ostatnio zmieniony 03 gru 2010, 07:38 przez bartekzet, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
RandomOne
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: RandomOne » 01 gru 2010, 18:19

Domniemam, że zrobiłeś limp-call z wczesnej pozycji z K8 co same w sobie jest już głupotą bo na jakikolwiek bet musisz foldować i tracisz BB.
Nie wiem jak inni ale ja nie widzę sensu grać call bo bije Cię tu praktycznie wszystko, no chyba, że koniecznie chcesz już kończyć z tym turniejem.
Popełniłeś błąd już na początku przez co straciłeś połowę stack'a :)

Awatar użytkownika
firesparrow
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: firesparrow » 02 gru 2010, 11:34

Praktycznie jak wyżej, w sitach w ogóle powinieneś wywalić z repertuaru zagranie typu limp (może za wyjątkiem niskich par).

Preflop obowiązkowy fold, tym bardziej że już masz stack jeden z mniejszych (musisz go oszczędzać).

Na flopie trafiasz Top pare z dupnym kickerem i z każdym zagraniem się coraz bardziej pogrążasz, a wszystko zaczęło się od limpu preflop

Awatar użytkownika
Ted Forester
-#VIP
-#VIP

Postautor: Ted Forester » 02 gru 2010, 12:03

Na blindach 15/30 fold preflop zawsze. Chyba, że nie wiem, np. wszyscy limpują a Ty jesteś na SB :D

Awatar użytkownika
bartekzet
-#VIP
-#VIP

Postautor: bartekzet » 02 gru 2010, 15:23

firesparrow pisze:Praktycznie jak wyżej, w sitach w ogóle powinieneś wywalić z repertuaru zagranie typu limp (może za wyjątkiem niskich par).

to prawda, nie umiem ograniczyć zakresu rąk. Sam dobrze wiem, że wystarczy grać abc pokera w sitach żeby wyjść na plus a i tak się pcham z jakimiś gównami w rozdania..No i mój błąd ewidentny.

Dzięki wszystkim za opinie :)

Awatar użytkownika
mazak
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mazak » 05 gru 2010, 09:55

Powiem tak, jeżeli dają możliwość obejrzenia flopa na niskich blindach bez podbicia to się raczej korzysta, bynajmniej ja tak robię... Jedna robię to po to by mieć możliwość złapania jakiegoś slowa... Ciężko to robić z kartą typu AX gdzie X jest słabą kartą i od początku przy czystym A na flopie możemy być w dupie... Więc zakładam by móc grać dalej trzeba ustrzelić co najmniej 2 pary na flop lub jakiś atrakcyjny wielo outsowy draw...

Jak dobrze liczę w 4 obejrzeliście flop... Trafiasz parę ze średnim kikerem - zakładam też że nie masz drawa do koloru - bet na flop jeszcze jest zrozumiały - robisz rozeznanie - jeden gracz ci wchodzi w grę - to już znak że ktoś z tej czwórki mógł się na czymś zaczepić i moim zdaniem dalsze budowanie puli jest zbyt ryzykowne w sytuacji kiedy twój układ nie ulega poprawie...

Inny sposób zagrania jeżeli już chcesz to rozgrywać - próba zagrania check/raise / w sytuacji gdy wszyscy czekają nie budujesz nikomu puli i nic nie ryzykujesz... W sytuacji gdy ktoś zagra i go podbijesz dostajesz obraz jego ręki po tym co zagra dalej...

Przy niskich blindach / tylu graczach i takim flopie ryzyko moim zdaniem jest zbyteczne... Zagrania twoje na turn i river bardzo nie dobre...

Wróć do „Sit'n Go short handed”