[NL] [2,20$] 99

Analizy rozdań poker texas holdem z gier sit'n go 9-10 osobowych.

Awatar użytkownika
Porcupin
-#VIP
-#VIP

[NL] [2,20$] 99

Postautor: Porcupin » 13 sie 2010, 15:48

fulltilt-brak-polskiej-licencji! Poker Game #23051551351: $2 + $0.25 Sit & Go (178127234), Table 1 - 120/240 - No Limit Hold'em - 10:33:57 ET - 2010/08/13
Seat 1: progtilldeath (18,040)
Seat 2: tellur3 (3,350)
Seat 9: kanadian (5,610)
tellur3 posts the small blind of 120
kanadian posts the big blind of 240
The button is in seat #1
*** HOLE CARDS ***
Dealt to progtilldeath [9d 9s]
progtilldeath raises to 720
tellur3 folds
kanadian raises to 2,280
progtilldeath raises to 6,960
kanadian calls 3,330, and is all in
progtilldeath shows [9d 9s]
kanadian shows [Kd Kh]
Uncalled bet of 1,350 returned to progtilldeath
*** FLOP *** [4h 9h 6h]
*** TURN *** [4h 9h 6h] [8h]
*** RIVER *** [4h 9h 6h 8h] [6s]
progtilldeath shows a full house, Nines full of Sixes
kanadian shows a flush, King high
progtilldeath wins the pot (11,340) with a full house, Nines full of Sixes
*** SUMMARY ***
Total pot 11,340 | Rake 0
Board: [4h 9h 6h 8h 6s]
Seat 1: progtilldeath (button) showed [9d 9s] and won (11,340) with a full house, Nines full of Sixes
Seat 2: tellur3 (small blind) folded before the Flop
Seat 9: kanadian (big blind) showed [Kd Kh] and lost with a flush, King high

...Po czym koleś zaczął mnie wyzywać, że zagrałem do dupy i w ogóle jestem masakryczny. Cały czas mam problem co robić z tego typu niższymi parami, toteż nabrałem wątpliwości, czy słusznie postąpiłem. Z drugiej strony z taką parą zawsze jest ryzyko, bo trzeba mieć niezłego read'a czy przypadkiem nie mamy do czynienia z wyższą parą, a z tym kolesiem grałem jakieś 15 min i specjalnych charakterystycznych zagrań nie miał, toteż readów brak. Stwierdziłem, że zaryzykuję, a przegrana aż tak by nie bolała. Czy nie...? PS. Farta tam miałem niesamowitego :D

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 13 sie 2010, 17:05

Ja bym zrobił tak samo.

W sitkach gramy o zwycięstwo, a nie o dobrnięcie do kasy by były naprawdę opłacalne.

W tym wypadku zostało Was tylko 3, a więc jesteś już w kasie. W dodatku jesteś bigstackiem i masz prawie 70% wszystkich żetonów na stole, w takim wypadku nawet jak przegrasz i tak będziesz prowadził (na styk z tym gościem od KK). Jeśli masz taką przewagę w żetonach i jesteś w kasie to zalecałbym agresywne rozgrywanie wszelkich par i atakowanie, nękanie shortów ;)

Można się czepić ewentualnie, że blindy były jeszcze niskie i nie warto ryzykować i odpuścić 99 po oporze ze strony przeciwnika, ale tak jak napisałem wyżej nie ma co się zastanawiać tym bardziej, że nie miałeś żadnych readów na tego gracza.

Także według mnie dobry all-in, wiadomo, że dużo coin flipów w końcówce się gra, a parki mają przewagę, pech, że trafiłeś na KK nadrobiło szczęście na flopie (no i na river) ;)

Dodam jeszcze, że według ICM jak zostaje 3-4 graczy i blindy są wysokie w stosunku do stacków (akurat nie w tym przypadku) to powinno się atakować z każdą parką (nawet 22) i kartami typu Kx, Qx dla przykładu, także agresja, agresja, agresja ;)

pablo1972
-#VIP
-#VIP

Postautor: pablo1972 » 13 sie 2010, 18:14

Spiegol ma rację, też bym tak zagrał.
Pretensje może mieć ten koleś tylko do siebie, bo gdyby od razu zagrał all-in to wtedy dało by to sporo do myślenia.
Wtedy raczej spasowałbym tym bardziej że piszesz że charakterystycznych zagrań nie miał, to znaczy że donkiem raczej nie był.
Miałeś farta, a zwycięzca ma zawsze rację.

Awatar użytkownika
Porcupin
-#VIP
-#VIP

Postautor: Porcupin » 13 sie 2010, 22:34

OK, dzięki bardzo za pomoc i fachowe uwagi, wszystko już jasne :)

Wróć do „Sit'n Go full ring”