[NL 2] takie jedno rozdanie ;P

Analizy rozdań poker teksas holdem z gier cash, 9-10 osobowych
Awatar użytkownika
dviper
-#VIP
-#VIP

[NL 2] takie jedno rozdanie ;P

Postautor: dviper » 24 mar 2008, 21:06

Jak byście rozegrali to rozdanie ? Według mnie na turnie jakbym wyżej podbił, to i tak by mnie sprawdził bo miał wysoką parę i draw do koloru. No ale czekam na wasze opinie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 21 paź 2009, 19:34 przez dviper, łącznie zmieniany 1 raz.

pawlak73
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: pawlak73 » 24 mar 2008, 22:16

No tutaj można zobaczyć że to river rządzi w pokerze ;) . Wyraznie widać, już na turnie otrzymałeś karte do strita więc przecież każdy pomyśli że ma wygraną prawie, powtarzam prawie w kieszeni. A tu kolega sprawdza no i jak się okazuje sprawdzenie to dało mu wygraną. Taki jest poker i nic na to nie poradzimy ;) . Ale wg. mnie każdy już na flopie by podbił a na turnie na 99%. Pozdrawiam!!!

dedoel
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: dedoel » 24 mar 2008, 23:52

dziwnie bardzo rozegral on to ze nie podbil po flopie, przeciez mial top pair i powinien sprawdzic sobie tym przebiciem co ty akurat masz...ciezko byloby ci wtedy wejsc i by wtedy chyba zgarnal zetony i to moim zdaniem byloby jego dobre rozwiazanie..po turnie jak sprawdzil ten twoj bet to juz mozna go stawiac na 1000% na draw no i niestety doszlo na river..

applee
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: applee » 13 kwie 2008, 18:58

Dobrze ze stawki byly male, po flopie musial wejsc bo najwyasza para, po turnie szansa na kolo a river to juz sprawa tylko jak wyciagnac od Ciebie kaske. Nie wiem czy tam byly limity czy nie ale slabo podbicia poszly ze stritem a pozniej z kolorem wiec tutaj nie bylo mowy aby nie sprawdzil a to ze kolor mu akurat doszedl to zadnejw yjatkowy fart, caly urok tej gry. Bledu na pewno nie popelniles a po fakcie mozna sie tylko cieszyc ze po turnie wiecej od niego nie wyciagneles gdy Ci doszla Q do strita.

Awatar użytkownika
rzepa
-#VIP
-#VIP

Postautor: rzepa » 13 kwie 2008, 19:07

co z tego ze mial najwyzszą pare , ale z jakim kickerem , pozatym w grze bylo 5 osób.
nie wiem czy zauwazyles ale po flopie to kazda Q i 8 dawały ci strita.
na flopie bylo 10 centow a ty rozpoczynasz licytacje za 2 , bezsensu.
na turne 18 centow w póli , a ty zaczynasz za 4 , przy 4 osobach w grze , znowu zle , bet za conajmniej 12 , a jesli gracze są very loose to i więcej.
river jest najmniej istotny , doszło mu , ale zagrałeś słabo. delikatnie mówiąc.

ckhontee
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: ckhontee » 14 kwie 2008, 09:14

tez mysle, ze najwiekszy blad to za niskie podbicia, zwlaszcza na turnie. gdybys podbil wiecej na turnie:
- jest szansa, ze by spasowal i juz zgarniasz pule
- a jesli sprawdzi, to pula jest duza, a ty masz duzo wieksze szanse na wygrana

a stawiajac malo - praktycznie zafundowales mu tego pika, bo ewidentnie oplacalo mu sie sprawdzic.

Awatar użytkownika
barthek
-#VIP
-#VIP

Postautor: barthek » 14 kwie 2008, 09:48

gra bledow.. pierw on blad, ze dal reszcze zobaczyc karty na turnie.. pozniej ty ze w ogole doprowadziles do rivera.. dobra - betnalbys wysoko, on by callnal i bys przegral, ale na dluzsza mete takie zagrania zawsze przyniosqa ci zysk.. pomimo takich bad betow..

ale na 90% przy duzym podbiciu na turnie koles by spasowal.. oczywiscie po odpowiedniej twojej grze wczesniej.. sam siebie zapytaj czy dokladalbys do puli kiedy masz 6% na trafienie out'a.. (z tymi 6% to strzelam mneij wiecej - nigdy nie lubilem liczyc pot odds i tych drugich odds :P)

Awatar użytkownika
dviper
-#VIP
-#VIP

Postautor: dviper » 14 kwie 2008, 10:30

Widzę że ktoś wyciągnął moje rozdanie i się tu dyskusja rozwinęła ;P Teraz jak sobie to przypomniałem to sam widzę jakie to rozegranie było fatalne :P To jest czasem mój częsty błąd, że za nisko podbijam. I przez to właśnie w taki sposób przegrywam. Na szczęście już mi się udaję ten błąd wyeliminować ze swojej gry i przynosi to efekty ;P

rzepa pisze:na flopie bylo 10 centow a ty rozpoczynasz licytacje za 2 , bezsensu.
na turne 18 centow w póli , a ty zaczynasz za 4 , przy 4 osobach w grze , znowu zle , bet za conajmniej 12 , a jesli gracze są very loose to i więcej.

Tutaj rzepa bardzo dobrze powiedział. Przy puli 10centów po flopie postawienie za 2 to jest po prostu dorzucenie kilku żetonów, a nie walka o pulę. A później jeszcze gorzej. No ale może początkujący gracze sobie trochę wywnioskują z tego zagrania, jak nie powinno się grać ;P

Wróć do „Cash full ring”