Trochę pechowe fakt, ale ja na flopie widząc 3 trefle i trzymając 4 w ręce + AS który prawdopodobnie także dałby Ci wygraną zagrałbym probing bet w wysokości 30-50 % puli. Prawdopodobne jest, że sprawdziłbym moje zagranie również z drawem do koloru, ale to Twoje czekanie po flopie jest raczej nie na miejscu.
_________________ Gramy o wysokie pule. na małe stawki. i dla szansy, by powiedzieć "mam lepsze karty"...
a ja nie zgodzę się z JimBeam.
Dla mnie check na flopie jest OK, dlaczego ?
przy tym boardzie jest szeroki zakres rąk które mnie biją i nie ma sensu dokładać żetonów do puli mając tylko draw z jedną kartą na ręku i over kartą.
Możliwe są strity, dwie pary, kolor u przeciwnika, nie ma sensu budować puli.
Błędu w grze po flopie nie widzę - miałeś pecha bo biła Cię jedna karta talii. Mówi się trudno i chociaż ten bet przeciwnika to ostre donkowe zagranie, ale gościa można zrozumieć jak zobaczył pokera u siebie
dla mnie największym błędem było brak raise prze flopem.
Nie dokładam nigdy z SB grając przeciwko BB - zawsze rasie, nieważne czy masz mocną rękę, czy kradniesz blindy. Raise pozwala wyrzucić z puli ręce tego typu jaka Cię pokonała.
Call byłby usprawiedliwiony przy kilku limperach w puli, chociaż mimo wszystko A6 to nie jest karta do gry na multipocie. Także brak betu pre flop - tu był największy błąd.
_________________ Gość jeśli mój post Ci pomógł, kliknij opcję "pomógł"
Moim zdaniem miales czysty nie fart przy kolorze z asem zawsze sie wygrywa miales 97 procent szans na zwyciestwo po river ale to jest poker i jak niema 100 prcent nigdy nie mozna byc pewnym
Never fold, jedna jedyna karta która cię biła na flopie to walsnie ta fartowna dziesiątka trefl. Co do samego rozegrania tego rozdania, moim zdnaiem popełniłeś błąd już przed flopem, jesteś na SB i tylko sprawdzasz czyli godzisz się na gre bez pozycji, trzeba było atakować pf jak widzisz miał on gówniane karty zapewne by je zrzucił i grał byś dalej w turnieju.
ja bym walnął rais przed flopem z tą kartą generalnie na sb skoro nikt nie wszedł do rozdania przede mną, a gość z 510of pasuje i zgarniasz blindy, ale skoro call, to na flopie check jest spoko opcją, aczkolwiek ja wolę tę agresywniejszą drogę i bym uderzył za pół puli, on z drawem do tego pokera na bank by sprawdził, więc tu by się nic nie zmieniło, check na turnie spoko, skoro obrałeś drogę check na flopie, ja bym ponownie wypalił z drawem do nutsowego koloru zakład za pół puli, aczkolwiek nie wiem czy byłoby to dobre zagranie gdyby odwinąłby się mocnym re-raisem, na turnie byłeś ugotowany, biła Cię jedna karta, ostry allin do tak małej puli może i powinien dać Ci do myślenia, ale ja bym rozkminiał jakiegoś niskiego trefla, ale nie pokera, pech
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum