[NL 100][SH]bad beat?co byś zrobił?
-
marekxxx
- -#aktywny

[NL 100][SH]bad beat?co byś zrobił?
co byście zrobili w mojej sytuacji?

Ostatnio zmieniony 11 paź 2009, 14:52 przez marekxxx, łącznie zmieniany 2 razy.
-
marekxxx
- -#aktywny

-
Oskarek
tak byles na BB podbijasz o ponad 3 $ ok niech Ci bedzie nie wiem jak podbijasz ale jak on Cie reraise za 14$ to fold..... masz 2 parki ale jakie... NISKIE... to nie texas holdem ze na flopie 2 pary to bardzo dobra reka... w OMAHA 2 pary to jest gowno przeciez mogl miec 44 nawet na reku ja naprawde nie wiem jestes taki dobry w Omaha a za caly bankroll grasz?
-
marekxxx
- -#aktywny

- asape
- -#VIP

- quest
- -#VIP

-
marekxxx
- -#aktywny

- martini
- -#VIP

marekxxx pisze:najlepsze że po riverze full house.też easy fold 20$ choć włożyłem do puli 40$?liczylem na fulla caly czas.
IMO na fulla to nie mozna liczyc...
I wiesz co ? Moim zdaniem nie jest Twoim problemem to, ze wszedles na flopie, nie jest problemem to, ze grales do samego rivera. Najwiekszy problem tkwi w tym, ze dostales dzisiaj 40$ i za całą sume wszedles na stol. Od kiedy Ty grasz w pokera ? Mowiles, ze omaha daje Ci niesamowite kokosy, to ja sie pytam jak Ty to rozgrywales, skoro potrafisz w jednym rozdaniu przegrac caly bankroll. Jestem kiepskim pokerzystą, ale wiem przynajmniej to, ze bankroll powinno sie dzielic na kilka buy inow, nawet jesli bankroll managementem nie grasz tak konkretnie
Potraktuj to rozdanie jako nauczke i nigdy wiecej nie popelniaj takiego bledu. Spokojnie, cierpliwie, bez zlotych strzalow - i dorobisz sie wtedy nowego bankrolla. Zycze powodzenia, pozdrawiam.
-
Oskarek
- arek_FJ
- -#aktywny

Na twoim miejscu to ja bym sie zastanowil nas dalsza kontynuacja twojej kariery pokerowej,
Prawisz glupoty na forum jaki to z ciebie pros w omahe, a co do czego to okazuje sie, ze zwykla rybka, ktora tak naprawde nie wie o co chodzi w tych klockach.
A twoje tlumaczenie, ze liczyles na fulla caly czas, powalilo mnie. Rzadko czytam wieksze farmazony. Kyrie elejson.
Powinienes sie domyslec, ze te jego przebicie po flopie sugeruje bardzo silny uklad. Ja stawialbym go na seta w ciemno.
Moze to i dobrze, bo wreszcie zaczniesz grac z glowa i przestaniesz karmic nas kretynskimi przeswiadczeniami o twojej swietnosci w omahe.
Pozdrawiam
edit:
A i jeszcze jedna rzecz. Zacznij wreszcie prowadzic porzadnie swojego bloga i przestan nabijac posty, tworzac jednozdaniowe sekwencje.
Poswiecilem chwile i przeczytalem twoje wszystkie komentarze. Tak jak sie spodziewalem zaledwie 10 z nich jest dluzszych niz 1 linijka. Pozostale (ok50) to wlasnie ta twoja jednolinijkowa tworczosc. Nie uwazasz, ze cos jest nie tak skoro 83% twoich postow miesci sie w 1 (slownie, doslownie, jednej!)linijce?
Prawisz glupoty na forum jaki to z ciebie pros w omahe, a co do czego to okazuje sie, ze zwykla rybka, ktora tak naprawde nie wie o co chodzi w tych klockach.
A twoje tlumaczenie, ze liczyles na fulla caly czas, powalilo mnie. Rzadko czytam wieksze farmazony. Kyrie elejson.
Powinienes sie domyslec, ze te jego przebicie po flopie sugeruje bardzo silny uklad. Ja stawialbym go na seta w ciemno.
Moze to i dobrze, bo wreszcie zaczniesz grac z glowa i przestaniesz karmic nas kretynskimi przeswiadczeniami o twojej swietnosci w omahe.
Pozdrawiam
edit:
A i jeszcze jedna rzecz. Zacznij wreszcie prowadzic porzadnie swojego bloga i przestan nabijac posty, tworzac jednozdaniowe sekwencje.
Poswiecilem chwile i przeczytalem twoje wszystkie komentarze. Tak jak sie spodziewalem zaledwie 10 z nich jest dluzszych niz 1 linijka. Pozostale (ok50) to wlasnie ta twoja jednolinijkowa tworczosc. Nie uwazasz, ze cos jest nie tak skoro 83% twoich postow miesci sie w 1 (slownie, doslownie, jednej!)linijce?
- tomziolo
- -#aktywny

Nie jestem ekspertem w Omaha (gram tylko rozrywkowe freerolle), ale to co zrobiles, to naprawde trudno nazwac inaczej niz glupota. Czytajac Twoj blog mialem cicha nadzieje, ze utrzesz nosa "starym" forumowiczom, ale tym zagraniem i tlumaczeniem mnie rozwaliles. Juz mogles napisac, ze zwisala Ci kasa i musiales szybko skonczyc niz to, ze liczyles na fulla. Po tak mocnym przebiciu, liczyles ze co koles ma? Ile razy w ciagu 10min. gry Omaha masz 2pary po flopie z szansa na fulla? Nawet w Holdem Twojego zagrania z tak niskimi parami i mocnym przebiciem nie mozna wytlumaczyc. W rozny sposob udalo mi sie przegrac kaske ale za to powinienes dostac jakas nagrode (napewno nie pieniadze, bo to i tak bezsensu).
SZOK SZOK SZOK
P.S jeszcze tytul "bad beat"? raczej stupid beat. I jeszcze to wklejasz na forum, no nie no jestem tak rozwalony, ze spac mi sie odechcialo.
Pozdrawiam i za Chiny nie wierze w Twoj dopisek o 12 wygranych turniejach
SZOK SZOK SZOK
P.S jeszcze tytul "bad beat"? raczej stupid beat. I jeszcze to wklejasz na forum, no nie no jestem tak rozwalony, ze spac mi sie odechcialo.
Pozdrawiam i za Chiny nie wierze w Twoj dopisek o 12 wygranych turniejach
-
Altey
- -#VIP

O stary - Tragedia.
Lubię czasami pyknąć w Omahe na freerollku czy na małych stawkach dla zabawy i czasami wchodzę na dwie pary ale nie za taką kasę. Po twoim bet 3,50$ na flopie widząc że gościu podbija na 14$ ja byłbym pewny na 99% że ma QQ a wtedy nawet jakby doszła 4 czy 7 na turnie czy riverze to i tak on by wygrał. Według mnie idiotycznie przegrana "forumowa" kasa.
Lubię czasami pyknąć w Omahe na freerollku czy na małych stawkach dla zabawy i czasami wchodzę na dwie pary ale nie za taką kasę. Po twoim bet 3,50$ na flopie widząc że gościu podbija na 14$ ja byłbym pewny na 99% że ma QQ a wtedy nawet jakby doszła 4 czy 7 na turnie czy riverze to i tak on by wygrał. Według mnie idiotycznie przegrana "forumowa" kasa.
-
sheben11
- -#zwykly

-
sheben11
- -#zwykly