[NL 10] KQo ten sam koleś, ta sama historia

Analizy rozdań poker teksas holdem z gier cash, 5-6 osobowych.
kwapek
-#aktywny
-#aktywny

[NL 10] KQo ten sam koleś, ta sama historia

Postautor: kwapek » 11 maja 2010, 23:13

Boss Media, $0.05/0.10 No Limit Hold'em Cash Games, 6 Players
Hand Converter by Pokerhand.org

Board:
Lilfishyy (BB): $9.90
gallon25 (UTG): $1.54
lexander73 (UTG+1): $13.38
CCT64500 (CO): $24.23
Crostrumpf (Button): $33.31
HERO (SB): $10.06

Dealt to HERO K:heart: Q:club:

Pre-flop:
(3 folds), Crostrumpf calls $.10, HERO raises to $.40, (1 folds), Crostrumpf calls $.40

Flop: ($.95) Q:diamond: 7:club: T:heart: (2 Players)
HERO bets $.90, Crostrumpf calls $.90

Turn: ($2.75) 3:club: (2 Players)
HERO bets $2.10, Crostrumpf calls $2.10

River: ($6.95) 8:heart: (2 Players)
HERO all-in $6.66, Crostrumpf calls $6.66

Results:
Crostrumpf showed T:diamond: T:spade: wins $19.21
HERO Showed K:heart: Q:club:

Te limpy pre flop ma koleś zabójcze ;/// Gralibyście tu inaczej?

vogla1
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: vogla1 » 12 maja 2010, 03:00

Według mnie allin na river bez sensu, sprawdzą Cie tylko lepsze ręce.

JenOr
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: JenOr » 12 maja 2010, 08:35

Coż, ja tu bym chyba gral calkiem inaczej. Po pierwsze nie raisuje pre-flop bez pozycji takich kart. Wole raisowac 67s, niz KQo. O ile bym betowal flop, to turn wystarczajaco bardzo by mnie wystraszyl. Mogl spokoljnie ta karta skompletowac strita do openenda czy dostac druga pare. Do czegos musial callowac, dltaego bylbym bardzo podejzliwy juz na turnie. Musialbym miec jakies ready, ze gosc calluje flopa nawet jak nic nie trafi, zeby tak odwaznie grac. Masz tylko jedna pare, to nie powod zeby sie stackowac... ;/

kwapek
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: kwapek » 12 maja 2010, 09:51

vogla1 pisze:Według mnie allin na river bez sensu, sprawdzą Cie tylko lepsze ręce.

Racja mogłem zagrać ewentualnie ch/call na river, albo gdyby zagrał AI rozważyć nawet fold

JenOr pisze:Coż, ja tu bym chyba gral calkiem inaczej. Po pierwsze nie raisuje pre-flop bez pozycji takich kart. Wole raisowac 67s, niz KQo. O ile bym betowal flop, to turn wystarczajaco bardzo by mnie wystraszyl. Mogl spokoljnie ta karta skompletowac strita do openenda czy dostac druga pare. Do czegos musial callowac, dltaego bylbym bardzo podejzliwy juz na turnie.

JenOr jak tą 3 na turnie mógł skompletować OESD ??? Kolejna kwestia, nie mogę do lipmpu buttona callnac tylko KQo w 2osobowym pocie, gdyby przede mną był jakiś raise i call jeszcze to wtedy na pewno bym tego nie raisował, choć też nie zawsze. Zależało by od oponenta. Mógł mnie przecież floatowac na flopie a na tuenie dostac flush draw'a i dobierac - niestety trafil seta

JenOr
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: JenOr » 12 maja 2010, 10:48

Sry, myslalem ze 8 spadla na turnie, zle zobaczylem. Tak wiec modyfikuje co napisalem. Nie betuje na river, co najwyzej check/call ale to zalezy od mojego przeczucia w danej sytacji. trzeba po prostu rozgrywac ta reke na zywo, zeby to cos czuc ;]

Wróć do „Cash short handed”