takie moje spostrzeżenie co do punktacji,że kto kiepsko zagrał lub nie grał we freerolu ma nikłe szanse w generalce,bo wygrana we freerolu daje tyle pkt. co zwycięstwa w 3 turkach z BI.
_________________ FC Barcelona, campió per sempre
Ostatnio zmieniony przez Pugalos Sro Mar 10, 2010 23:52, w całości zmieniany 2 razy
To jest bez sensu jak dla mnie turnieje z wpisowym np za 2$ powinny być liczone w takim razie podwójnie a za 3$ potrójnie.
Ja rozumie że są robione promocje dla nowych graczy ale co taki koleś który zaczyna grać dopiero w pokerka i przeważnie freelor wygra u nas wejściówkę do turnieju z 300K$ i szanse ma marne.
Z tą punktacją trzeba coś zrobić.
Ja bym proponował stała punktację do wszystkich turnieji które będą się zaczynać punktować tylko 1-wszą 10-ke,bo kto gra systematycznie i wchodzi do FT wiadomo że zasłużenie zdobywa pkt i liczy się w klasyfikacji.
A ja chcę po raz kolejny zwrócić uwagę na to, że freerolowcy mają gdzieś klasyfikację, rywalizację w lidze. Zobaczcie miejsca od 1-20. Zaledwie 10 osób zagrało w turku z BI z tej dwudziestki. Niektórzy wygrali kasę we freerollu i nawet nie mieli tyle szacunku żeby wydać ją na nasz turek z BI. Jak dla mnie punkty z turka z BI powinny być liczone x2 bo to nie ma sensu.
Pugalos niby wszystko oki, ale jest różnica między zajęciem 11. miejsca, a np. ostatniego (70. któregoś). I to też powinno być jakoś uwidocznione.
nie zgadzam sie, co Ci da 11. miejsce, ktore najczesciej nie jest platne? Nie roznicy i tak odpadles.
zglaszalem juz to przy okazji turniejow na Chili i popieram, ze powinno byc punktowane tylko TOP10 (dodalbym troche wieksze rozpietosci punktow, np. tak jak w SN - 30, 20, 10, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1) i juz.
A jak nie to jakis mnoznik dla turniejow z BI. Niby Glory mowi, ze trudniej wygrac freerolla i sie zgadzam, ale forum powinno jakos premiowac lojalnych graczy, ktorzy mu pomagaja czyli graja w turniejac hz BI.
Mozna by tez zrobic obowiazek zagrania we wszystkich turniejach by sie liczyc do generalki i zostawic punktacje, ale to chyba sie czasowo nie wyrobimy
Freeroll przez 30 min to jest konkurs alinów i połowa sitoutów po tym czasie zostaje ok.30 osób za co te sitouty dostają pkt ? za rejestrację do turka ???
Ograniczyć liczbę punktujących.W turkach z BI jest ok.20 max 40 osób
Zaproszone osoby: 22 Pomógł: 18 razy Wiek: 23 Dołączył: 09 Mar 2009 Posty: 1884 Skąd: Sulechów 52'04'19
Wysłany: Czw Lut 25, 2010 20:32
też uważam że top 10 byłby najlepszy do klasyfikacji...
chyba że jest wyścig pkt + free+ bi to inaczej ale na przykładzie Unibetu Klasyfikacja jest najlepsza a nie raz ft a później na sitoucie dostajesz pkt i wygrywasz
_________________ Flote Pozdrawiamy!!
O Falubazie klubie ty nasz!! <3
Nawet jak będę jeszcze 2 razy I to i tak raczej nie mam szans na zwycięstwo w generalce.A to jest faktycznie trochę śmieszne żeby przykładowo wygrać 3 turnieje z 4 i nie być w czołówce generalki bo w pierwszym za free zagrało dużo osób.
Na bank trzeba to zmienić bo inaczej takie generalki to istny bezsens.
Zdaje sie, ze juz gdzies ten temat byl poruszony
(i Glory stwierdzil, ze tak jest dobrze, bo free jest trudniej wygrac itp)
Powiem tak: z dobrych wzorcow nalezy korzystać...
Gralem w wielu ligach organizowanych przez rozne fora i jedno z nich
wypracowalo optymalny sposob punktacji, ktory sie doskonale sprawdzal,
ale kiedys nawet gdzies, komus to podawalem i jakos niczego to nie zmienilo,
wiec jesli Prezes jest do czegos przekonany, to tak zostanie...Szkoda
Żeby nie było, podam poniżej sposób punktowania, który w/g mnie jest optymalny:
Turnieje Freeroll:
Lliczba graczy - (minus) pozycja w turnieju = punkty + 3 za udział w turnieju +
1 miejsce 10 +3 pkt.
2 miejsce 9 +2 pkt.
3 miejsce 8 +1 pkt.
4 miejsce 7 pkt.
5 miejsce 6 pkt.
6 miejsce 5 pkt.
7 miejsce 4 pkt.
8 miejsce 3 pkt.
9 miejsce 2 pkt.
10 miejsce 1 pkt.
Turnieje Wpisowe:
Liczba graczy - (minus) pozycja w turnieju = punkty x 3 + 8 za udział w turnieju +
1 miejsce 10 + 3 pkt.
2 miejsce 9 + 2 pkt.
3 miejsce 8 + 1 pkt.
4 miejsce 7 pkt.
5 miejsce 6 pkt.
6 miejsce 5 pkt.
7 miejsce 4 pkt.
8 miejsce 3 pkt.
9 miejsce 2 pkt.
10 miejsce 1 pkt.
Przypominamy, że punkty z turniejów wpisowych za zajęte miejsce będą mnożone x 3
A ja chcę po raz kolejny zwrócić uwagę na to, że freerolowcy mają gdzieś klasyfikację, rywalizację w lidze. Zobaczcie miejsca od 1-20. Zaledwie 10 osób zagrało w turku z BI z tej dwudziestki. Niektórzy wygrali kasę we freerollu i nawet nie mieli tyle szacunku żeby wydać ją na nasz turek z BI. Jak dla mnie punkty z turka z BI powinny być liczone x2 bo to nie ma sensu.
I tutaj też jest taki mały sposób na tych freerolowców:
Punkt w regulaminie mówiący o tym, że jak wygrasz kasę we freerollu,
to masz obowiązek zagrać w BI, bo jeśli nie, to nie będziesz mógł zagrać
w kolejnym free i/lub nie będziesz brany pod uwagę w klasyfikacji generalnej.
Wysłany: Sro Mar 03, 2010 21:44
to po co był robiony freeroll? chyba o to chodziło, większą frekwencję w turniejach z BI, zmienianie punktacji po prawie 3 turniejach nie będzie dobrym rozwiązaniem
_________________ mogę zagrać o to życie w kości bo nie mam nic do stracenia oprócz niepewności ...
Zaproszone osoby: 2 Pomógł: 3 razy Dołączył: 24 Mar 2007 Posty: 700 Skąd: Zawiercie
Wysłany: Czw Mar 11, 2010 08:45
Pugalos, masz moje poparcie w 100%. Grasz we freerollu i zdobywasz mało punktów to w turnieju z Bi masz małe szanse dogonić liderów klasyfikacji generalnej bo ilość graczy jest kilkakrotnie mniejsza. Punkty tylko dla Top 10 i już !!!
_________________ Najważniejszy w każdym działaniu jest początek.
Platon
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum