Chodzi w nim o to, że komentator stołu finałowego WSOP uważał, że Phil rozegrał źle pewne rozdanie, o którym za chwilkę. Phill się nie zgodził z tą decyzją. I pytanie do was czy też tak uważacie.
A teraz samo rozdanie o którym mowa.
Blindy 15000/30000 ante 4000
Phil Hellmuth - 1 500 000
Rick Fuller - 1 600 000
Phil -
Rick
Phil rozpoczął za 90 000, Rick sprawdził, reszta spasowała.
Flop
Obaj czekają
Turn
Phil zagrywa za 50 000, Rick przebija do 150 000, Phil sprawdza.
River
Phil stawia 200 000, Rick pasuje.
Komentator Robert Williamson stwierdził, że sprawdzenie Phila na turnie było złe.
Żeby zacząć jakąś dyskusję, sam zacznę od tego jak ja widzę to rozdanie.
Phil: Jest na wczesnej pozycji. AJo, niby nie najlepsze karty na rozgrywanie z tej pozycji, ale Phil jest bardzo dobrym graczem i wie jak rozgrywać późniejsze fazy licytacji. Podbicie 3xBB jak najbardziej dobre zagranie w tym przypadku.
Rick: Wie, że Phil ma szeroki zakres rąk z którymi rozgrywa rozdania. Jego K8s może nadawać się do zmierzenia się z Philem. Nie napisali w artykule ile jeszcze osób grało po Ricku. No ale nieważne. Za nim wszyscy spasowali.
Flop
Phil: dostaje najwyższą parę. Możliwy jest draw do flusha. Tutaj ja bym widział chyba mały błąd przy jego sprawdzeniu. Wypadałoby zagrać i zobaczyć na czym stoi. Zdecydował się na check.
Rick: w tej chwili ma tylko draw do najwyższego flusha. Phil zrobił check, więc dostanie darmową kartę na turnie. Check w jego wypadku oczywisty.
Turn:
Phil: Dostaje drugą parę, nie pojawił się trzeci pik. Zagrywa za 50 000, przy puli około 260 000. Niskie zagranie aby wciągnąć do gry przeciwnika.
Rick: przebija do 150 000. Ja bym tu pewnie też tylko sprawdził, żeby tanio obejrzeć river i zobaczyć co będzie. Nie trafię flusha, to zrzucam karty. Phil podbijał przed flopem i jest duże prawdopodobieństwo, że ma jakiś układ. Najszybciej właśnie z asem. Raczej nie blefuje.
Phil: Sprawdzenie tego podbicia jak dla mnie wydaje się rozsądne. Gdyby Rick faktycznie podbijał z mocnym układem i Phil by go przebił, Rick mógłby wejść allin. Philowi ciężko wtedy byłoby zrzucić ten układ. Robi więc call i czeka na river.
River
Phil: zagrywa za 200 000. Niski zakład w stosunku do puli, nadal zostawia sobie drogę odwrotu w razie przebicia Ricka.
Rick: nie dobrał do swojego flusha i słusznie uważa, że został pokonany. Zrzuca karty
Nie mam raczej nic do zarzucenia grze Phila. Co do Ricka myślę że tylko to przebicie na turnie było zbyt agresywne.
Czekam na wasze opinie.

Hellmuth zagrał to dość dziwnie. Check na flopie po swoim przebiciu, gdy spada as i call raisa na turnie, po tym jak okazał wyjątkową słabość betując 50 do 180 oznacza wielką siłę. Czasem nawet może to być nawet slow play seta z flopa. Z taką grą często można spotkać się w grach cash na mikro limitach, jest to ulubione zagranie początkujących.