Pokerkings
FAQ |  Rejestracja |  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
FREEROLL na pokerstars
Autor Wiadomość
Scofield557P 

Wysłany: Pon Lip 25, 2011 16:34   FREEROLL na pokerstars

Mam pytanie do osób które grają w pokera :mrgreen: i grali/grają w turniejach bez wpisowego tak zwanych freerollach. Otóż jestem ciekaw czy jak do wygrania są dla 64 najlepszych osób (zazwyczaj spośród 3-5 tysięcy grających) darmowe wejściówki do turnieju o prawdziwe pieniądze to jak dobrniemy do końca i zakwalifikujemy się do tego głównego turnieju to będziemy posiadać tyle samo żetonów co nam zostało w tym pierwszym turnieju czy już w tej głównej rozgrywce każdy zacznie znowu z taką samą liczbą??

Ogólnie to długo nie gram w pokera bo od wczoraj na pokerstars :lol: i zaliczyłem już dwa takie turnieje bez wpisowego wczoraj na jakieś 3500 ludzi skończyłem jak zostało 600osób a dzisiaj na prawie 5000 osób skończyłem na 400pozycji z hakiem. Nie wiem czy jak na początek idzie mi dobrze/źle/fatalnie ale z 1500żetonów na początku najwięcej miałem 15000 :shock: niby to była dwa razy średnia ale dwa razy mniej niż najlepsi :lol: jeszcze mam pytanie co jest lepsze hold'em czy seven card stud poker bo jak dla mnie to z tych informacji co posiadam w 7card stud można dużo łatwiej wygrywać jak się obserwuje co robią inni... przepraszam ze to tak chaotycznie napisane wszystko jakby ktos mial czas to pomóżcie moze jakies tez rady macie dla kota w tej branży :mrgreen:

Poziom: 1 HP   0%   0/18
   MP   100%   8/8
   EXP   11%   1/9
Gns 

Zaproszone osoby: 1
Wysłany: Pon Lip 25, 2011 16:46   

Turnieje, o których mówisz to satelity. Wygrywasz satelitę i zgarniasz bilet wstępu do turnieju "o prawdzie pieniądze". Ten turniej to zupełnie inny turniej, który zaczynasz od początku. Nie ma on nic wspólnego z poprzednią satelitą, a żetonów dostajesz na start tyle samo co każdy. Z tym, że żeby się do niego zapisać nie płacisz np. 11$, ale używasz ticket, który wygrałeś.

Jeśli chodzi o rodzaj gry w pokera to musisz wywnioskować sobie sam, ja jednak uważam, że:
1. być może dla Ciebie bardziej dochodowy będzie 7 Card Stud, bo to zależy od człowieka i jaka gra mu podpasuje? Ja np. gram w NL Holdem, a w Omahę już np. nie ogarniam nic.
2. w 7CS gra zdecydowanie mniej osób, do tego wydaje mi się, że Ci co grają to umieją trochę grać?
3. zdecydowanie najpopularniejszym jest NL Hold'em i tu nasuwają się proste wnioski, że być może jest bardziej dochodowy? Przez to, że gra w niego dużo osób i dużo z nich jest słabych przez co łatwiej ich ograć?

Mam nadzieję, że chociaż trochę pomogłem. Pzdr.

Poziom: 25 HP   7%   104/1490
   MP   100%   711/711
   EXP   56%   41/73
mc1908 

Wysłany: Pon Lip 25, 2011 16:58   

Każdy zaczyna z równą ilości żetonów.
Co do 7card, gra w to dużo mniej graczy, więc pewnie poziom na niskich stawkach jest słaby, a z drugiej strony w internecie jest dużo mniej artykułów szkoleniowych. Chyba musisz trochę porać, poczytać o tej odmianie i sprawdzić w co lepiej Ci idzie.

Poziom: 7 HP   1%   1/130
   MP   100%   62/62
   EXP   37%   6/16
Scofield557P 

Wysłany: Pon Lip 25, 2011 17:01   

tutaj screena jednego sobie zrobiłem w czasie gry :wink:

ogólnie to chyba łatwo wywnioskować idzie co kto może mieć w tej odmianie 7card a jak sami się nie zdradzamy to można chyba łatwiej coś ugrać niż w hold'em ale to pewnie złudzenie takie na razie mam może też farta worek :lol:
a co myślicie o tej platfromie bo sprawdziłem sobie z ciekawości najpierw William Hill no ale nie moge za dużo powiedzieć bo nawet tam nie grałem nic. a co myślisz o tym że jak ugram następnym razem załóżmy z 10000 i nie będe już agresywnie grał tylko tak żeby doczekać do końca bo zauważyłem że dużo osób ugra coś i opuszcza mase rozdań a kasy na opłate ante im pewnie starcza do końca i sie kwalifikują...

EDIT. nie chce na razie wpłacać swojej kasy bo bym grał pewnie dużo ostrożniej w ogóle bym pewnie nie blefował i przy okazji musiałbym panować nad zwieraczem bo swoja kasa :mrgreen: :mrgreen:
a załóżmy że uda mi sie dostać do głównego turnieju to wiecie może ile można wygrać za jakieś miejsca ile tych miejsc jest nagradzanych czy raczej sie w ten sposób na takich turniejach nie dorobie :mrgreen:

Poziom: 1 HP   0%   0/18
   MP   100%   8/8
   EXP   11%   1/9
dviper 

Wysłany: Pon Lip 25, 2011 21:42   

Jest jeszcze jedna bardzo ważna sprawa, dotycząca tego, w którą odmianę uważasz za łatwiejszą do wygrania. Po screenie, który umieściłeś widać, że na razie grasz na play money. Skoro zaczynasz grać to jest oczywiście zrozumiałe. Niestety muszę Cię zmartwić, że play money, a real money to dwa zupełnie różne światy.

Poziom: 27 HP   6%   107/1795
   MP   100%   857/857
   EXP   59%   49/83
69cuzo69 

Wysłany: Pon Lip 25, 2011 23:49   

Scofield557P napisał/a:
a załóżmy że uda mi sie dostać do głównego turnieju to wiecie może ile można wygrać za jakieś miejsca ile tych miejsc jest nagradzanych czy raczej sie w ten sposób na takich turniejach nie dorobie :mrgreen:

Zależy jak duży to jest turniej...

Np na ps - bo widzę że tam grasz możesz praktycznie do każdego turnieju za free się dostać ale musisz dużo się ugrać np aby wejść do dużego turnieju musisz być w 10 na 10 000... potem dostajesz ticket do kolejnego turnieju i w tym drugim musisz być tez 10 ale z 1000 i powiedzmy ze ta 10 po tych dwóch turniejach wchodzi do dużego lub jakiegoś tam turnieju o kasę...
Ale też tam na ps masz opisane jakie są satelitki do danego turnieju, ilu graczy, ile płatnych miejsc i jakie miejsce ile płatne...
Życzę powodzenia ;)

Cytat:
Jest jeszcze jedna bardzo ważna sprawa, dotycząca tego, w którą odmianę uważasz za łatwiejszą do wygrania. Po screenie, który umieściłeś widać, że na razie grasz na play money. Skoro zaczynasz grać to jest oczywiście zrozumiałe. Niestety muszę Cię zmartwić, że play money, a real money to dwa zupełnie różne światy.

Tak... niestety to jest prawda ;p Na play money jest dużo łatwiej... gdzieś czytałem (nie wiem czy nie na forum) że na ps można mieć tylko 2 000 000 wirtualnej gotówki dlatego ponieważ to jest do nauki ;) (dla tego pewnie takie małe stawki) a nie do handlowania bo w sumie można przesyłać innym graczom i wirtualne jak i prawdziwe pieniądze :P

Poziom: 5 HP   0%   0/81
   MP   100%   38/38
   EXP   15%   2/13
daVsoN666 

Wysłany: Pon Lis 14, 2011 19:46   

freerolle na pokerstars są takie sobie , znam lepsze turnieje gdzie są dużo większe nagrody ;]

Poziom: 2 HP   0%   0/30
   MP   100%   14/14
   EXP   100%   8/8
Pyskaty8

Wysłany: Pon Lis 14, 2011 21:28   

Co do Freerolli na PokerStars nie jestem zadowolony :/ konkretne Freerolle to z tego co pamiętam były na F* :mrgreen: szkoda że dalej nie działa FT bo na prawdę dobrze mi się tam grało , szczególnie podobała mi się oprawa graficzna :D no i oczywiście freerolle.Jeśli ponownie uruchomią na pewno tam powróce.

Jeśli chodzi o odmiany Pokera to tylko N'Holdem gram reszty jakoś nie potrafie ogarnąć ;/

Poziom: 4 HP   1%   0/61
   MP   100%   29/29
   EXP   18%   2/11
trochetrawki

Wysłany: Nie Gru 11, 2011 20:37   

Freerolle na PokersStars O_o Jak tam za dużo ludzi gra, spróbuj na jakimś mniejszym roomie

Poziom: 3 HP   0%   0/44
   MP   100%   21/21
   EXP   22%   2/9
Odpowiedz do tematu