Również zagrałbym all in. Decyzja słuszna. Izolującego zz UTG+2 obstawiałbym tak od A10s po AKo maksymalnie, ewentualnie 99/1010. UTG musiał grać all in z marginalnym układem ze względu na swój stack, więc nawet informacje o grze UTG+2 dużo nie pomogą, bo w takich sutuacjaciach warto wchodzić ze słabyszym delikatnie zakresem rąk typowym dla danej pozycji i rodzaju zawodnika zakładając, że był to myślący zawodnik, a pewnie nim był.
Nawet obstawiając UTG+2 na zakres AK i TT+ wychodzi Ci około 50% , a moim zdaniem przy swoim stacku mógł to zrobić z szerszym zakresem , więc też bym tak zagrał.
Zaproszone osoby: 2 Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Lut 2008 Posty: 878 Skąd: mam wziac $$$
Wysłany: Wto Wrz 01, 2009 19:06
nie musze sie zastanawiac co bym zrobil w takiej sytuacji, bo sam w takiej bylem (tyle ze w fazie rebuy). bylem chipliderem, siedzialem na cut-offie, short z utg rzucil allin, 1xcall, 2gi w turnieju allin, ja z ciezkim sercem call z QQ, caller fold.
short pokazuje 77, 2gi chiplider AT -> wiec decyzja i sytuacja bardzo dobra (trafilem 2x 3-outowcow) - troche inaczej jak u ciebie, gdzie byles w dupie.. ale co z tego skoro A wyszedl juz na flopie..
reasumujac: ciezko postawic kolesia na AA, KK (tylko z tym jestes w dupie 80/20) bo powinno mu zalezec zeby z taka karta ktos jeszcze wszedl.. ja na jego miejscu z asami albo tylko flat call, badz mini-raise 7k.. a wiec jak najbardziej mogels zalozyc ze masz przewage..
Jak dla mnie decyzja nie jest taka oczywista. Była spora szansa na to, że UTG+2 gra coś w stylu ATs-AK i chce zostać w rozdaniu z samym shortem. W tym momencie obstawiając shorta na ręke typu KJ-AK lub niski pocket, Twoje QQ ma znaczącą przewagę z racji tego, że oponenci odbierają sobie outy(w przypadku dwóch overów). Z drugiej strony short mógł mieć równie dobrze KK lub AA i nie miał wyjścia - zagrałby tak samo, więc na podstawie jego pusha UTG trudno jednoznacznie stwierdzić, jaką ma rękę. Jeśli chodzi o gracza UTG+2 - nie widzę przeszkód, żeby izolować w tym rozdaniu z KK/AA, tak jak to zrobił. Miał za sobą kilku bigstacków w tym Ciebie (chiplidera). Wyszedł z założenia, że lepsze żetony od shorta, niż przegrane AA w przypadku, gdy w rozdanie wejdzie więcej osób i dodatkowo będzie grał bez pozycji. Myślę, że w dużej mierze Twój call podyktowany był stackiem UTG+2, bo gdyby miał ~20k, pewnie miałbyś spory zgryz, czy sprawdzić z QQ. Twój trzeci all-in w tym rozdaniu raczej jednoznacznie tłumaczy bigstackom za Tobą, że jedynymi rękami, z którymi mogą dać call są wyłącznie KK i AA, także ich decyzji bym się nie obawiał, bo przecież tylu Asów i Króli nie ma w talii, żeby UTG miał AK, UTG+2 jakies Ax i ktoś za Tobą jeszcze wyższy pocket.
Jak dla mnie, to każda decyzja w tym rozdaniu będzie pozostawiała sporo wątpliwości.
Mimo wszystko osobiście zagrałbym push, jak to miało miejsce .
_________________ Poker nie jest darowizną ani jednodniową lokatą. Poker to długoterminowa obligacja w banku własnych umiejętności.
Zaproszone osoby: 59 Pomógł: 13 razy Dołączył: 04 Mar 2005 Posty: 8499 Skąd: Saragossa
Wysłany: Sro Wrz 02, 2009 02:34
drynk, osobicie sadze ze ciezko zakladac ze short z utg ma asy. Ile razy w zyciu taka sytuacje widziales? Bo ja raczej widze desperackie all in z anytwo tylko po to by all inowac sie przed swoim BB.
Osobiscie sadze ze decyzja dobra - przede wszystkim podyktowana moim stackiem. Przy nizszym mialbym dylemat.
Spojrzmy jednak na inna opcje - nie moj all in ale tylko flat call. Z jednej strony bym mial problem przy duzym przebiciu all in przez kogos kolejnego (wszystko powyzej 20k wlasciwie musze zrzucic). Ale w tym jednym przypadku bym na tym zarobil - bo koles z 18k chcial grac all in z JJ. Ale jak zobaczyl ze ja juz tez jestem w grze all-in to odpuscil.
_________________ Jeśli Twoje PW jest w folderze "do wysłania" to znaczy, że go jeszcze nie przeczytałem. Cierpliwości.
W teorii istniala szansa, ze gostek ktory izolowal shora gra z AA/KK - ale warto bylo zaryzykowac - bo rownie dobrze, mogl go izolowac z mniejszymi pokcetami, AK, czy AQs.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum