[FR] [NL] SOPOT ---> GrzechuTG vs mX ---> TT vs xx

Analizy rozdań poker teksas holdem z turniejów wielostolikowych live.
Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

[FR] [NL] SOPOT ---> GrzechuTG vs mX ---> TT vs xx

Postautor: mx » 11 cze 2009, 04:13

Analiza

Jak w temacie chciałbym aby choć niektórzy ocenili rękę i mam nadzieje że Grzechu odpowiesz mi na pytanie i falkor81 również

GrzechuTG - solidny gracz raczej TAG , tricky itd :) w stacku ok 28k raczej nie blefował chociaż potrafił squeezować etc

mX - LAG jednak grał umiarkowaną ilość potów większość wygranych bez showdownu w stacku ok 29k zazwyczaj pokazywał jakąś rękę , strit , 2 pary ( connectory o/s) range nieznany :) raz pokazał blef z 63o , ani razu nie 3betował pre flop . Podkreślam raz tylko pokazał blef , umiarkowana ilość potów i pokazywał sensowne ręce . Zapomniałem dodać :? kiedy byl w pocie mial jakąś rękę zawsze ostro betował/raisował .

falkor81 - TAG ze słabą pozycją , pasywny nie pamiętam niestety zbyt wiele rozdań ;) 8~10k

Zauważmy że mX i Grzechu są bardzo deep mają około 100BB i M>20

Ręka po ponad 3h gry po przerwie .
mX był na sit oucie około 25 minut przed przerwą jeszcze .

Blindy 150/300 ante 25

Ręka

falkor81 UTG
mX UTG+1
Marcin Hey Poker UTG+2
xxx
MP GrzechuTG (TT)
MP+1 fforest
xxx
SB
BB

Pot 675

falkor81 bet 1k
mX raise 3050
GrzechuTG call
falkor81 call

Pot 9825

FLOP: 8s5c4c

falkor81 check
mX bet 7825
GrzechuTG fold
falkor81 fold ????

Proszę o analizę sensowną brać pod uwagę to co na górze napisałem o graczach .

Teraz rozważania

GrzechuTG po tej ręcę powiedział że powninie 4betować moje pytanie do ilu bys podbił ?? Bo wątpię byś pchał się z middle pocket na all in pre flop .

Co myślałeś kiedy akcja doszła do Ciebie na flopie , jakie ruchy myślałeś ( podejrzewam że push/fold z większą szansą na fold gdyż rozdanie nie kosztowało Cię aż tak dużo a jadnak push w możliwy strit / 2 pary / set / overpara / flush draw + 2 overcards do Twojego TT / blef w tej fazie ryzykowny )

Na oko oceniam coś koło 6/7k

Pytanie do falkora81, jakbyś się zachował po 4becie ?? Push czy fold ??

I moje pytanie do GrzechaTG ( powinnieneś wiedzieć że byłbym wstanie to zagrać )

1)
Robisz raise do 7k

falkor81 fold
mX raise 12.5k
GrzechuTG ???

2)
Robisz raise do 7k

falkor81 fold
mX all in
GrzechuTG ??

3)
Robisz raise do 10k

falkor81 fold
mX all in
GrzechuTG ??
Ostatnio zmieniony 09 paź 2009, 12:17 przez mx, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
falkor81
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: falkor81 » 11 cze 2009, 17:16

Ehh... przyznaje że grałem tam jak d... z uszami (mam jedynie na swoje usprawiedliwienie to że karta kompletnie mi nie szła a i pozycja nie była zachęcająca bo siedziałeś zaraz za mną ze stackiem który mnie 3-krotnie pokrywał) :mrgreen:

Teraz z perspektywy czasu uważam że powinienem zagrać allin preflop bo jeśli mnie pamięć nie myli to miałem wtedy wysokiego asa w kolorze a ja jak ostatni donk próbowałem wejść w rozdanie bez pozycji licząc że złapie coś na flopie i wtedy zagram za wszystko (chyba za długo gram na necie z baranami bo wtedy byłem pewny że ktoś na tym stole sprawdziłby to uważając że nic nie trafiłem i kradnę)...

Niestety rozdanie rozwinęło się tak jak to opisałeś i nie byłoby jeszcze tak źle gdyby GrzechuTG nie dołączył do zabawy (gdyby nie sprawdził twojego podbicia to pewnie bym zagrał allin obstawiając że przypuszczalnie masz jakąś mid-parkę lub konektor i mimo wszystko zrzucisz na tak duży re-raise) bo znając GrzechaTG to byłem w głębokim guano
przeciwko wyższemu asowi lub bardzo wysokiej parce i mój allin byłby kompletnie bez sensu (stwierdziłem że już nic więcej w tym rozdaniu nie ugram i jedynie kolor na flopie mnie może uratować niestety miałem spore pot oddsy aby zrobić idiotyczny call). Następnie flop spadł jaki spadł i tyle mnie było w rozdaniu...

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 13 cze 2009, 01:57

Widze ze nikt nie chce nawet tego analizowac :?

Ehhh :?

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 13 cze 2009, 02:41

mxlambert, bo prawda jest taka, że tu nie bardzo jest co analizować :).

Po Twoim bet pot wyniósł 18k, więc tylko sety i gotowy strit mogły się w to rozdanie jeszcze pchać. Ja nawet z asami bałbym się tu Cię rerisować. A call z żadną ręką nie wchodzi w grę.

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 13 cze 2009, 20:00

Nie chce bo ja dopiero teraz to zauważyłem :)

A więc tak rozważałem tylko dwie możliwości push albo fold przebijanie nie miało sensu w tym momencie gdyż biło mnie mnóstwo układów mogłeś mieć strita bo takie podbicie z 67 w Twoim wykonaniu by mnie nie zdziwiło pre-flop ale bardziej prawdopodobne było to że masz seta ja osobiście myślałem że masz AK.

Jeśli chodzi o zagranie allin z Twojej strony pre-flop od razu to zrzucam nie pcham się już z TT w alliny pre-flop mam jedną nauczkę i mi wystarczy. Nie przebiłem Cie pre-flop też dlatego że za mną ruch wykonywał jeszcze falkor chociaż praktycznie byłem pewien że pre-flop jestem najlepszy. Jednak tak jak mówisz miałem ogromny stack nie potrzebowałem nie pewnych rozdań. Do tego wiedziałem też to że będziesz miał do mnie respekt większy jak będę miał stack taki jak w tym momencie niż jak się skrócę ofc potem mi się to opłaciło bo na mojego squeeza spasowałeś i to było pozytywne :)

Wróć do „Turnieje LIVE”