[FR][<1$][NL] 10-10 na BB

Analizy rozdań poker texas holdem z gier sit'n go typu double up (czyli połowa graczy w kasie).
Awatar użytkownika
drl
-#VIP
-#VIP

[FR][<1$][NL] 10-10 na BB

Postautor: drl » 25 gru 2010, 02:52

Jak w opisie 2gie rozdanie w turnieju (w 1szy slowplayowalem seta 7-ek)

Seating Arrangement:

ramayanna is at seat 1 with 1500.
piraat007 is at seat 2 with 1420.
jorgeperdi is at seat 3 with 1500.
lepoilu55 is at seat 4 with 1490.
rosyx2 is at seat 5 with 1500.
bertoprt is at seat 6 with 1420.
Ivey85 is at seat 7 with 1490.
darknmgn is at seat 8 with 1420.
xxdrlxx is at seat 10 with 3260.

Post Blinds:

The button is at seat 7.
darknmgn posts the small blind of 5.
xxdrlxx posts the big blind of 10.

Deal Pocket Cards:

ramayanna: -- --
piraat007: -- --
jorgeperdi: -- --
lepoilu55: -- --
rosyx2: -- --
bertoprt: -- --
Ivey85: -- --
darknmgn: -- --
xxdrlxx: 10c 10h

Pre-flop:
ramayanna folds.
piraat007 calls 10.
jorgeperdi folds.
lepoilu55 folds.
rosyx2 calls 10.
bertoprt folds.
Ivey85 calls 10.
darknmgn calls 5.
xxdrlxx checks.

Flop (4c 2h 8s):
darknmgn checks.
xxdrlxx checks.
piraat007 checks.
rosyx2 raises 50.
Ivey85 folds.
darknmgn folds.
xxdrlxx calls 50.
piraat007 calls 50.

Turn (4c 2h 8s 10d):
xxdrlxx checks.
piraat007 checks.
rosyx2 raises 200.
xxdrlxx calls 200.
piraat007 folds.

River (4c 2h 8s 10d 5h):
xxdrlxx checks.
rosyx2 raises 1240.
xxdrlxx calls 1240.

Showdown:
rosyx2 shows 5s 2s.
rosyx2 has 2s 2h 5s 5h 10d: Two Pair
xxdrlxx shows 10c 10h.
xxdrlxx has 5h 8s 10c 10h 10d: Three of a Kind
rosyx2 is eliminated.

Pot Summary:
Total Pot: 3080
xxdrlxx wins 3080.
No Rake is taken for this hand.

Pytanie, zrzucili byście? Czy nie przesadziłem z tym slowplayem? Fold czy Hero call?
Zero wiedzy o przeciwniku, ale że to wpisowe jest ultra low to można się wszystkiego spodziewać.

Ps. Czy pokerhand nie przerabia rąk z Everestu? Czy tylko ja coś źle robię?
Ostatnio zmieniony 25 gru 2010, 15:00 przez drl, łącznie zmieniany 1 raz.

piotrek_nowy
-#VIP
-#VIP

Postautor: piotrek_nowy » 25 gru 2010, 11:52

Nie bardzo wiem, o co Ci chodzi, chcesz zrzucac nutsa? Jasne kareta czasem sie zdarza, ale to nice hand dla niego, bijesz tyle kombinacji full house i blefow ze nawet nie mozesz sie zastanowic czy czasem Cie cos tam nie bije :)

Cale rozdanie zagrane imo bardzo dobrze, na turn bym sie zastanawial czy raisowac, ale jednak z nutsem tez bym tylko callowal i dal mu wystrzelic na river.

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 25 gru 2010, 12:22

Piotrek, chyba coś źle odczytałeś ;) on tam nie ma nutsa tylko seta 10!

Jak dla mnie to w ogóle dziwne rozdanie! :P Zagrałbym to zupełnie inaczej:
- przed flopem raise obowiązkowo, powiedzmy do 50-60
- po flopie na jego podbicie bym lekko reraisował, fakt masz overparę, ale po limpach preflop i tylko callu na flopie kompletnie nie wiesz czego się spodziewać, a tak po reakcji na Twojego reraise na flopie byś informacje miał,
- później po trafieniu seta na turnie już możesz trapować

Co do Twojego rozegrania to dla mnie river insta call! Jakby on tam zbierał do jakiegoś strita z A3 czy 36 i na river miał go trafić to na pewno by nie bił turna, wolałby darmową kartę zobaczyć, a skoro tam nie było jakiegoś beta tylko all-in to tym bardziej mówi mi o jego słabości ("coś mam ale nie chce sprawdzenia") bo przecież wrzucił all-ina za 1200 przy blindach 5/10 i puli ok. 600, a to nie te stawki żeby imitował słabe zagranie pod monstera którego kryje ;)

Pomijając według mnie złe rozegranie preflop i flop, przy zaistniałych okolicznościach odpowiadam na pytanie: na pewno bym nie zrzucił, obowiązkowo call i w dodatku nie żaden hero call, tylko wiesz, że jesteś tutaj lepszy, bo ten jakiś koślawy strit jest według mnie niemożliwy, ze względu na sposób rozegrania przeciwnika!

Awatar użytkownika
Oziris
-#VIP
-#VIP

Postautor: Oziris » 25 gru 2010, 12:38

Spiegol, Piotrkowi chodziło chyba o to, że set dziesiątek na tak suchym boardzie jest niejako nutsem.
A co do rozdania to jest to rozdanie w stylu "jak wyciągnąć maksymalny value z monstera". Niestety nie ma co komentować - przeciwnik zrobił wszystko za nas :P

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 25 gru 2010, 12:50

piotrek_nowy pisze:Jasne kareta czasem sie zdarza, ale to nice hand dla niego, bijesz tyle kombinacji full house.

Wspomniał o karecie i kombinacjach fulli które bije więc chyba jednak nie chodziło o suchy stół :P

A co do rozdania to fakt, przeciwnik zrobił wszystko za drl i wystarczy tylko ściągnąć żetony ;)

piotrek_nowy
-#VIP
-#VIP

Postautor: piotrek_nowy » 25 gru 2010, 13:45

Spiegol pisze:Piotrek, chyba coś źle odczytałeś ;) on tam nie ma nutsa tylko seta 10!

Przeciez set T na turn jest nutsem, wiec nie wiem o co Ci chodzi :smile:

Spiegol pisze:Jak dla mnie to w ogóle dziwne rozdanie! :P Zagrałbym to zupełnie inaczej:
- przed flopem raise obowiązkowo, powiedzmy do 50-60

Raise na pewno nie jest tutaj obowiazkowy, mozemy zagrac to pasywnie i dac tylko check. Oczywiscie raise nie jest bledem i takze jest jak najbardziej ok, tyle ze budujemy pule z reka ktora w multiway pocie nie chcielibysmy grac za wszystkie nasze zetony na pierwszym lvlu sng. Do tego oop.

Z kolei raisujac na flopie izolujesz sie na lepsze rece. Chyba ze wiesz ze rywal to donk (w sumie limper to raczej nie jest dobry gracz) i chcesz juz teraz isc na stacki no to ok. Ale jesli gramy pasywnie preflop to ja wole takze rozgrywac to pasywnie postflop.

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 25 gru 2010, 14:31

piotrek_nowy pisze:Raise na pewno nie jest tutaj obowiazkowy, mozemy zagrac to pasywnie i dac tylko check. Oczywiscie raise nie jest bledem i takze jest jak najbardziej ok, tyle ze budujemy pule z reka ktora w multiway pocie nie chcielibysmy grac za wszystkie nasze zetony na pierwszym lvlu sng. Do tego oop.

Z kolei raisujac na flopie izolujesz sie na lepsze rece. Chyba ze wiesz ze rywal to donk (w sumie limper to raczej nie jest dobry gracz) i chcesz juz teraz isc na stacki no to ok. Ale jesli gramy pasywnie preflop to ja wole takze rozgrywac to pasywnie postflop.

W takim razie ja mam całkiem inną filozofię grania SNG :P

Odpowiedzcie mi w takim razie na kilka pytań, dotyczących tego rozdania:
1. Na co liczycie czekając (powiedzmy, że limpując) z TT jako piąty gracz w puli? Jaki flop chcecie zobaczyć?
2. Na co liczycie tylko callując na flopie, pozostając z 3 osobami w grze?
3. Co jeśli spadnie A czy K na turnie, a przeciwnik dalej bije? 60 żetonów wyrzuconych w pulę z dobrą rękę (TT) i odpuszczasz przez zbyt pasywne rozegranie>

Co do reszty rozdania czyli turn i river, to nie ma co komentować bo spadły idealne karty i jeszcze Ci przeciwnik dobrowolnie oddał żetony, nic tylko się cieszyć :D

W moim rozumowaniu mając TT nie chcę się znaleźć w mulitpocie, więc wolę podbić preflop i ograniczyć przeciwników do 1 max 2 i tak jak mówisz nie chcę grać za wszystkie żetony na pierwszym poziomie bez żadnych informacji więc na flopie robię reraise i ciesze się, że z TT zgarnąłem 150-200 żetonów przy blindach 5/10 bez showdownu ;)

Bo gdyby na turnie nie spadła T to drl z dobrą ręką, wyrzuciłby 60 żetonów do puli, nie miał kompletnie żadnych informacji o ręce przeciwnika i wtedy robi się problematyczna ręka, a ja chcę zarobić z jak najmniejszą liczbą problemów :P

piotrek_nowy
-#VIP
-#VIP

Postautor: piotrek_nowy » 25 gru 2010, 14:45

Spiegol pisze:1. Na co liczycie czekając (powiedzmy, że limpując) z TT jako piąty gracz w puli? Jaki flop chcecie zobaczyć?
2. Na co liczycie tylko callując na flopie, pozostając z 3 osobami w grze?
3. Co jeśli spadnie A czy K na turnie, a przeciwnik dalej bije? 60 żetonów wyrzuconych w pulę z dobrą rękę (TT) i odpuszczasz przez zbyt pasywne rozegranie>

W moim rozumowaniu mając TT nie chcę się znaleźć w mulitpocie, więc wolę podbić preflop i ograniczyć przeciwników do 1 max 2 i tak jak mówisz nie chcę grać za wszystkie żetony na pierwszym poziomie bez żadnych informacji więc na flopie robię reraise i ciesze się, że z TT zgarnąłem 150-200 żetonów przy blindach 5/10 bez showdownu ;)

Bo gdyby na turnie nie spadła T to drl z dobrą ręką, wyrzuciłby 60 żetonów do puli, nie miał kompletnie żadnych informacji o ręce przeciwnika i wtedy robi się problematyczna ręka, a ja chcę zarobić z jak najmniejszą liczbą problemów :P

1. T na flopie byloby calkiem ok ;) Na innym flopie check/fold w multiway pocie jest ok.
2. Jako drugi, nie mogl przewidziec ze ostatni rywal za nim tez sprawdzi. A call dlatego ze bardzo czesto ciagle mamy najlepsza reke.
3. Myslisz ze jak spadnie as i rywal ma reke w stylu x8, czy nawet nizsza pocket para zamieni swoja reke w blef i zacznie Cie barelowac bo mysli ze oceni Twoj zakres na pare ktora zrzucisz? Nie, wezmie po prostu check behind i dojdziesz do showdownu, ze swoja najlepsza reka.

Ja to widze tak, podbijesz do 60, dostaniesz 4 calle i grasz dalej multiwaya i nawet na niskim flopie nigdy to nie bedzie sytuacja komfortowa, bo rywale maja tam multum low pp. Po prostu nie warto na pierwszych lvlach donow pchac sie w takie spoty.

Na pewno raisowalbym to w wielostolowych sitach preflop, w donach nie.

GrzesVP
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: GrzesVP » 25 gru 2010, 15:26

Jeśli takie rozdanie trafia do analizy... to nie wiem ile będziesz główkować nad innym rozdaniami...
easy easy easy!!! call

Awatar użytkownika
drl
-#VIP
-#VIP

Postautor: drl » 25 gru 2010, 18:02

Spiegol, piotrek_nowy, dzięki za opinie, zgadzam się i z jedną jak i drugą.

GrzesVP, tu nie chodzi tylko o to czy call czy fold, bardziej interesuje mnie opinia rozegrania tego rozdanie w wcześniejszych fazach. Zawsze dobrze jest usłyszeć czyjąś opinię, aby w przyszłości mogło to owocować, wszak po to jest ten dział :)

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 26 gru 2010, 22:30

drl a mnożesz zamieszczać rozdania zgodnie z zasadami działu ?
byłbym ja i wielu innych userów za to bardzo wdzięczni

Awatar użytkownika
Ted Forester
-#VIP
-#VIP

Postautor: Ted Forester » 04 sty 2011, 14:47

Jeśli miałbym raisować preflop to tylko allinem. Często dostanę wtedy call od niższej parki. Problem z raisem do 50-60 jest taki jak napisał piotrek_nowy, wszyscy gracze scallują a my jesteśmy bez pozycji i na flopie najpewniej wyjdzie overkarta. Pamiętajmy, że to stawki <1$.

Co flopa, to ja bym rozegrał agresywniej na flopie, ponieważ jest za dużo kart, których nie chcemy zobaczyć na turnie. A wiele gorszych rąk się tam nam wypłaci.

Jeśli zagrałeś tak jak zagrałeś to masz insta call na river.

Wróć do „Sit'n Go double up”