[FR] [NL] KJ

Analizy rozdań poker texas holdem z gier sit'n go typu double up (czyli połowa graczy w kasie).
Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

[FR] [NL] KJ

Postautor: knoperss » 30 cze 2009, 14:52

mam tutaj rozdanie z duble up i pytanie czy na flopie powinienem to zrzucić??jak można inaczej rozegrać takie karty?? KJ moje wydaje mi się że ten z AQ to jeszcze gorszy fish ode mnie... wchodził z dziwnym kartami...
Obrazek
Ostatnio zmieniony 29 paź 2009, 15:39 przez knoperss, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 30 cze 2009, 15:08

Nie widać stacków początkowych. Jesli to double up i nadal się liczysz po flopie przed tym Twoim re-raisem - dla mnie do zrzucenia na flopie.

Jeśli faktycznie grał jak donk wcześniej, to pewnie zrobiłbym tak jak Ty. W końcu na flopie masz nutsy. Tylko że on ma dwa niezłe drawy i jeden siada.

Moja gra tutaj, w zależnosći od ich stacków i ich sposobu gry: fold pre flop (mniejszość), a po jego bet na flopie pewnie od razu all-in, bo z czym grać jeśli nie dwiema top parami... Na pewno trudna ręka do zrzucenia...

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 30 cze 2009, 15:17

Z racji typu rozgrywki fold pre flop masz niezly stack czeskasz az poleci short ... fold pre flop

Na flopie bija Cie tylko sety no coz koles mial monster draw siadlo i tyle :P

WeriDo
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: WeriDo » 13 lis 2010, 18:34

Moim zdaniem powinienes zrzucic ta reke przed flopem.Jest ona dosc marginalna i mozesz byc latwo zdominowany.Nalezy unikac takich spotow szczegolnie w donach

Supreme
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Supreme » 22 lis 2010, 01:35

W tej fazie turnieju zdecydowanie reka do zrzucenie preflop . Jest to typowy hand ktory łatwo jest dominowany przez A+ , KQ nie polecam grac tego preflop. A jak juz sie zobaczy takiego flopa to ciezko to zrzucic .

Bobo
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Bobo » 23 lis 2010, 01:36

Grałem w zeszłym tygodniu DON'y żeby dostać bilet na MP everesta.

Zacząłem zarabiać na nich dopiero pod koniec.

Na początku zrzucasz nawet AK jeżeli, nie jesteś pewny że wygrasz. Nie ma najmniejszego sensu przy blindach 10/20 angażować się w cokolwiek.

Jak już podbijasz to o tyle, żeby na tym zarobić. IMO 6-7 bb to minimum, Fishy Cię i tak sprawdzą, a pojedynków z dobrymi graczami chcesz unikać .

Musisz się zastanowić czy jest sens walczyć o mniejszą ilość żetonów na tym etapie. Kiedy was zostanie mniej, to za tą wygraną nie opłacisz nawet jednego BB.

Ja zawsze wychodziłem z założenia, że walczę o duże pulę a w małe się nie angażuję. Im mniej gram, tym mniejsze ryzyko, że zostanę wyeliminowany wcześniej.

Awatar użytkownika
FarseerPL
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: FarseerPL » 25 sty 2011, 21:28

Bobo Ma tutaj 100% racje dony maja to do siebie ze w nich nie zalerzy nam na zdobyciu 1 miejsca jak w zwyklym sng tylko w pelni satysfakcjonuje nas 5 miejsce i w zwyz (w donach 10 osobowych ma sie rozumiec) dlatego wchodzenie w marginalne spoty z rekami ktore moga byc lato zdominowane jest bledem do takich rak zaliczylbm wlasnie kj.

Jak juz sie mamy znalezc w rozdaniu ot pasuje zebysmy w 80-90% przypadko byli lepsi pre floop co w dłuższym czasie bedzie oczywisce na + ( nie da sie uniknac sytulacji kk na aa czy qq na kk, ale to zrozumiale) wiekszac donkow bedzie nas oplacala z all pocektami + qj a10 k10 itp rekami ktorych my nie powinnismy rozgrywac. Dlatego też otwieranie na niskich blidach (10/20) za 5-7 bb nawet bez uprzednich limpow jest jak najbardziej odpowiednie bo sporo naszych potencjalnych kilentow dolozy nam z 33 szukajac seta ktorego trafia znacznie zadzniej niz im sie to oplaca, ale to wlasnie nasz zysk. Nie wspomne juz o maniackach grajacych na donach jak na final table 3 handed ;) mialem delikwentow ktorzy potrafili odpasc 6 majac okolo 6 tysiecy w rzetonach gdy bylo grze 7 osb (stack poczatkoy 1500). Na konied dodam ze chodzi mi oczywiscie o standardowe Dony (blindy7-8 min) nie te turbo bo to juz calekiem inna bajka :grin:

Wróć do „Sit'n Go double up”