początkowa faza turnieju 3-4 lvl 75/150
1. 4000
2. 3800
3. 1700
4. 5400
5. 3300
6. 4500 sb
7. 6700 (hero) bb (K7os)
1. limp
2. fold
3. fold
4. fold
5. limp
6. call
7. check
flop:
Ks;7d;5s
1. check
5. check
6. check
7. raise 500 (hero)
1. fold
5. re-raise 1100
6. fold
7. call (hero) myślałem nad allkiem ale stwierdziłem ze przypalił się na K z kickerem chciałem po turnie go zabić ale.....
turn:
Ad
7. all-in
hero po 2min fold pokazałem K7os.
stwierdziłem ze na 100% ma AK proszę o opinie jak bardzo źle to zagrałem
pod koniec napisze co miał
[BI 25 zł ] K7 na BB
-
dorgon1984
- -#pretendent

[BI 25 zł ] K7 na BB
Ostatnio zmieniony 07 paź 2009, 00:29 przez dorgon1984, łącznie zmieniany 2 razy.
- Zawisza
- -#aktywny

-
Goshti
- -#aktywny

Tak jak napisał przedmówca zależy od turnieju, bo jeśli to był jakiś free albo 1$ buy-in + rebuy to koleś mogł to zagrać z Ax(teraz zależy czy miał ten odpowiedni X), skoro limpował tylko to raczej nie stawiał bym go na AJ wzwyż. I teraz dużo zależy od kolesia, z którym grałeś jeśli gracz mega tight to postawiłbym go na set, ale jeśli koleś który grał większość rąk to bym go postawił na króle same lub na flash draw, najpierw podbił nie doszło mu to próbował all-in ukraść pulę lub miał króle doszedł as i się przestraszył to walnął all in. Dodatkowo jeśli to był turniej o niskim wpisowym to dla wielu graczy bet o 1/3 stacka jest już pot commited. Dużo zależy od turnieju i gracza. Gdybym ja stał w takiej sytuacji to albo fold na flopie albo odwinąłbym się all-inem szczególnie, że all-in nie eliminował Cię z gry.
-
sir_spider
- -#aktywny

jesli grasz przeciwko komus dobremu to ma 2 rece z ktorymi tak zagra 55 i 77 (albo kk, ale Ci zwykle to raisuja) te rece Cie bija;
przeciwnik gra check raise ale nie all in wiec jesli jest dobry na drawa do koloru raczej nie warto go obstawiac; jesli jest dobry nie moze miec tec ak bo by tego nie limpowal;
moj strzal to 55 bo na 77 jest mniejsze prawdopodobienstwo
czekam na rozwiazanie
P.S. jesli nie byl za dobrym graczem to daje all in na turnie zeby bronic reke przed runner runner
jak ma kq to tez dolozy jesli jest slaby
ops. pomylka; zrozumialem ze to Ty dales fold
przeciwnik gra check raise ale nie all in wiec jesli jest dobry na drawa do koloru raczej nie warto go obstawiac; jesli jest dobry nie moze miec tec ak bo by tego nie limpowal;
moj strzal to 55 bo na 77 jest mniejsze prawdopodobienstwo
czekam na rozwiazanie
P.S. jesli nie byl za dobrym graczem to daje all in na turnie zeby bronic reke przed runner runner
jak ma kq to tez dolozy jesli jest slaby ops. pomylka; zrozumialem ze to Ty dales fold
Ostatnio zmieniony 28 wrz 2009, 17:35 przez sir_spider, łącznie zmieniany 1 raz.
- m509716
- -#aktywny

rozumiem ze ten hero to jesteś Ty, więc tak, dobrze że dałeś tylko call na reraise przeciwnika, tylko nie rozumiem co źle zagrałeś, dałeś all in, przeciwnik fold, więc nie widzę błędu, i za bardzo nie wiem co analizować, skoro zrzucił to widocznie uważał że ma słabszą ręke, a co miał to za bardzo nie wiem, ale jak by miał tak jak ty uważasz AK lub trójkę to bankowo by nie zrzucił i grał do końca, więc może K9?
-
vanitas
- -#aktywny

zagranie na flopie prawidłowe, sprawdzenie raise'a również. skoro na turnie czekał co najprawdopodobniej oznaczało słabość czemu zagrałeś all ina zamiast wyciągnąć jeszcze kilka żetonów, albo przynajmniej zablokować zagraniem za pulę, all in był ostro agresywny, czy konieczny? poprzednicy twierdzą, że mógł mieć seta, uważacie, że zrzuciłby seta, nie wydaje mi się
-
Kantus
- -#aktywny

-
dorgon1984
- -#pretendent

-
dorgon1984
- -#pretendent