Na flopie wydaje mi się, że jednak call. Dobra okazja na blef na turnie.
Jak pojawi się kier to bet za 1/3 -1/2 puli.
Jest też szansa, że dając check na turnie (w przypadku, gdy nie ma kiera) przestraszy się i również przeczeka.
Jak chcesz blefowac na turnie skoro MP dal all in a UTG+1 spacowal?
Zostaje tylko BB wiec niewiem o czym pisales.
Ja mimo wszystko dalbym call chociaz jak napisales ze gra z duzym zakresem rak to niewiadomo czy cos tam ma czy probuje cie wygryzc.
Raczej call
w tej fazie i przy takim stacku raczej call preflop z powodu oddsow, ale po nietrafionym flopie check/fold. Raise tez jest opcja i szansa na ewentualny sqeeze i wywalenie graczy z rozdania. To, ze murek troche pomaga (latwiej spasuje), ale i utrudnia (bo ma dobre karty).
Jak chcesz blefowac na turnie skoro MP dal all in a UTG+1 spacowal?
Zostaje tylko BB wiec niewiem o czym pisales.
Ja mimo wszystko dalbym call chociaz jak napisales ze gra z duzym zakresem rak to niewiadomo czy cos tam ma czy probuje cie wygryzc.
Raczej call
przeczytaj uwaznie. Ja napisalem, że raczej call na flopie. Zamiast reraise
Zaproszone osoby: 59 Pomógł: 12 razy Dołączył: 04 Mar 2005 Posty: 8367 Skąd: Saragossa
Wysłany: Sro Wrz 30, 2009 12:00
Wahi, skończyło się tak, że wyrzuciłem oczywiście te 77. Zbyt wiele układów mnie tu biło, a przegrana skracała mnie do 12k, więc sytuacji beznadziejnej.
Generalnie zagrałem, źle na turnie bo lepsze byłyby dwie inne linie
- Call 4000. Spowolniłoby to przeciwnika na turnie (nawet jeśli trzyma T9 to musi obawiać się T u mnie plus lepszego kickera) i mogłoby doprowadzić do taniego showdown. Minus tego zagrania taki, iż daje oddsy UTG+1 do wejścia w rozdanie, a poza tym MP jest bardzo agresywnym graczem i do tego mającym już tylko 24k - nie ma pewności, że takiego wogóle da się spowolnić.
- Rise 8500. Mając naprawdę T grałbym pewnie właśnie w ten sposób (call by mnie grał ze względu na dwa kiery na board). Lepszy efekt psychologiczny bo wygląda na wciąganie, a do tego mniej inwestuje w pulę i łatwiej mi się z niej wycofać.
_________________ Jeśli Twoje PW jest w folderze "do wysłania" to znaczy, że go jeszcze nie przeczytałem. Cierpliwości.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum