Nie wiem czy ten temat był poruszany na forum. Mianowicie oglądam sobie teraz WSOP 2010 Main Event na youtube.com i zaskoczył mnie pewien moment. Konkretnie ta część:
WSOP 2010 Main Event
Minuta 9:00 - 10:00. Moon poczekał swojego nutsa i dostał karę zakazu uczestniczenia w następnym rozdaniu. Czy ktoś kiedykolwiek słyszał o tej zasadzie ? Kiedy została ona wprowadzona ? Bardzo mnie ta sytuacja zaciekawiła.
_________________ "Bywają okazje, gdy zwyczajnie nie można się nie napić." - A. Sapkowski.
Zaproszone osoby: 2 Pomógł: 6 razy Wiek: 21 Dołączył: 21 Maj 2008 Posty: 470 Skąd: ldz / rtk
Wysłany: Wto Wrz 07, 2010 18:30
Tu chodzi o to ze nie zabetowal owego nutsa, skoro wiekszosc osob o tym przy stole wiedziala to znaczy iz nie jest ona nowoscia. Zreszta to ameryka oni przeto musza odstawac od reszty swoja droga jestem ciekaw czy ta i inne zasady sa traktowane tak samo np na EPT, USOP-ach czy innych wiekszych turkach bo na regionalnych lub tego podobnych ligach sadze ze nikt nie zwrocil by na to uwagi. Rownie dobrze mozna przejrzec zasady innych kasyn w stanach przeto tam kazdy room ma swoje reguly. Ale to juz trzeba sie zapytac kogos kto tam byl
Zaproszone osoby: 1 Pomógł: 9 razy Wiek: 25 Dołączył: 03 Maj 2009 Posty: 729 Skąd: Węgorzewo/Gdańsk
Wysłany: Sro Wrz 08, 2010 11:37
Kurde. W szoku jestem pierwszy raz o tym słyszę, zresztą nie tylko ja, bo i Moon się ostro zdziwił:D Dziwna trochę zasada.. Ciekawe czy w na necie też działa. Wie ktoś? Bo ja na bank nigdy nie zostawiłem nutsa na riverze bez betu
Poziom: 24 HP
7%
94/1353
MP
100%
646/646
EXP
45%
31/68
Oskarek [Usunięty]
Wysłany: Sro Wrz 08, 2010 11:53
Chciał zobaczyć co ma i tyle
Ale z drugiej strony nie można tak grać bo to jest friendly play czy jak to tam sie nazywa tak samo jak w DoNach na bubble powiedzmy bigstack majacy 9000 zetonow nie dorzuci 10 zetonow by wyeliminowac mega shorta tak samo tu nie zabetowanie nutsa też nie jest fair i kara jest odpowiednia ale ja z tym jeszcze sie nie spotkalem
Zaproszone osoby: 59 Pomógł: 12 razy Dołączył: 04 Mar 2005 Posty: 8367 Skąd: Saragossa
Wysłany: Czw Wrz 09, 2010 23:38
Nutsa mozesz sobie przeczekac na river wylacznie jesli jestes pierwszy - bo to element strategii ze przeciwnik moze sam zabetuje. Ale jesli odzywasz sie ostatni to czekanie jest idiotyzmem - dlatego jest posadzenie o nieuczciwa gre.
W sumie to mozna sie wybronic, trzeba tylko pokazac pismo od lekarza ze jest sie slepym lub idiota .
_________________ Jeśli Twoje PW jest w folderze "do wysłania" to znaczy, że go jeszcze nie przeczytałem. Cierpliwości.
Hehe ale online chyba nie ma kar? Szczerze mówiąc nigdy nie probowałem przeczekac nutsa online , chyba najwyższy czas przekonać się jaka kara mnie spotka:)
Zaproszone osoby: 1 Pomógł: 9 razy Wiek: 25 Dołączył: 03 Maj 2009 Posty: 729 Skąd: Węgorzewo/Gdańsk
Wysłany: Pią Wrz 10, 2010 11:20
marek3555 napisał/a:
Hehe ale online chyba nie ma kar? Szczerze mówiąc nigdy nie probowałem przeczekac nutsa online , chyba najwyższy czas przekonać się jaka kara mnie spotka:)
Wysłany: Pią Wrz 10, 2010 18:49
Wahi napisał/a:
online nie moze byc kar, bo nie da sie udowodnic czy ktos se sitout nei poszedl, np do kibla i mial akurat nutsa.
A live jak Cie nei ma przy stole, to nie mzoesz wygrac rozdania
Swoja droga jest wiele zasad, o ktorych wiekszosc z Was nie slyszala podczas gry live, np. na cashu nie mozna prosic o przeliczenie puli
To można by stworzyć oddzielny temat z takowymi zasadami, o których pewnie nie wielu wie. Jako, że ja takowych nie znam to nie założę:P Ale bym bardzo chętnie go czytał:)
Wahi napisał/a:
Swoja droga jest wiele zasad, o ktorych wiekszosc z Was nie slyszala podczas gry live, np. na cashu nie mozna prosic o przeliczenie puli
a jak się poprosi to co ? dealer zabierze nam karty ?
no dobra mozesz prosic
chodzilo o to, ze diler Ci jej nie przeliczy
Swoją drogą takie przeczekanie nie jest idiotyzmem, glory. Akurat na tym filmiku widać, że jakby Moon zabetował to by nie dostał calla na bank. A tak zobaczył sobie z czym przeciwnik grał - tak jak on to na filmiku tłumaczył. Co nie zmienia faktu, że ja i napewno większość graczy nigdy by tak nie zagrała z nutsem (można slowplayować no ale bez przesady ). Idiotyzm ? Niee, to za mocne słowo, nazwałbym to niemądrym i nieopłacalnym zagraniem
_________________ "Bywają okazje, gdy zwyczajnie nie można się nie napić." - A. Sapkowski.
Zaproszone osoby: 59 Pomógł: 12 razy Dołączył: 04 Mar 2005 Posty: 8367 Skąd: Saragossa
Wysłany: Nie Wrz 12, 2010 22:52
Jednak dla mnie mimo wszystko idiotyzm. Nigdy nie wiadomo co przeciwnik zrobi, jak mu zagrasz minimalny bet. To ze nie ma kart o niczym przeciez nie swiadczy. Betujac zawsze mu dajesz szanse na odbicie blefem.
Jak spasuje, to i tak dostajesz dosc spora informacje o tym co mial (bo jak nie da 1/10 puli to musi miec zupelnie nic).
_________________ Jeśli Twoje PW jest w folderze "do wysłania" to znaczy, że go jeszcze nie przeczytałem. Cierpliwości.
Jasne że jest taka zasada ja o niej słyszałem jak tylko zaczynałem grać. Czekając nuts na river mając ostatni ruch oszukujemy tak naprawdę... Bo nie ma ani jednego argumentu który pozwala nam to przeczekać myśląc logicznie co za sens jest czekać nuts?
_________________ Trzeba się nauczyć ponosić porażki. Nie można stworzyć nic nowego, jeżeli nie potrafi się akceptować pomyłek.
Zauważyłeś błąd bądź potrzebujesz pomocy? Napisz tutaj
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum