Tilt

Dział dla graczy rozpoczynających przygodę z pokerem. Tu poznasz zasady pokera oraz możesz zadać choćby najbanalniejsze pytanie.
Awatar użytkownika
dadzio10
-#VIP
-#VIP

Tilt

Postautor: dadzio10 » 21 wrz 2011, 18:53

Jak sobie radzicie z tiltem , wkurw*$#iem mi wystarczy ,że przegram AK vs AQ i od razu sie tak tiltuje ,że cala sesja idzie w pizdu.

Jakie macie na to sposoby ?

Może ktoś poleci jakieś artykuły ??

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 21 wrz 2011, 19:10

a mindset czytałeś? jak nie to mogę Ci przesłać. Kup sobie jakąś tą "dmuchankę" antystresową do ręki :)

ogólnie nie ma przecież jednej sprawdzonej metody dla wszystkich, jedni muszą wyjść na powietrze na parę chwil, inni muszą "pobawić" się z myszką albo klawiaturą, nawyzywać i napluć na monitor etc etc, a inni po prostu mają to w dupie i to jest ich przewaga :)

titanum
-#VIP
-#VIP

Postautor: titanum » 21 wrz 2011, 20:49

nie wiem czego grasz najwięcej ale ja uważam tak że skoro teraz przegrałem rozdanie/BI/Dużą pule z AA,KK,AK czy cokolwiek innego bo nikt nie powiedział że sprawa dotyczy tylko Texas Holdem to staram sie nie myśleć o tym i uświadomić sobie że to nie pierwsze takie rozdanie nie ostanie a zaraz i tak dostane kolejne monstery które będe mógł rozegrać inaczej albo tym razem nie dopadnie mnie wariacja bo to przecież ona nam w głowach miesza :p
słowem powodzenia w walce z tiltem niech nie bedzie naszym wrogiem tylko sprzymierzeńcem dopadając naszych przeciwników xD

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Re: Tilt

Postautor: tommko » 21 wrz 2011, 20:55

dadzio10 pisze:Jak sobie radzicie z tiltem ?

jest prosty sposób :)

zrozumienie pewnej prostej rzeczy, ale opisze to moze w weekend bo zbieram sie do tego od tygodnia :D

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 21 wrz 2011, 21:04

dadzio10 pisze:Jak sobie radzicie z tiltem , wkurw*$#iem mi wystarczy ,że przegram AK vs AQ i od razu sie tak tiltuje ,że cala sesja idzie w pizdu

Hmmm, dobre pytanie, na ktore nie ma odpowiedzi... rozwiazan na tilt jest kilka:

1. Dla gracza SnG rozegranie potezej ilosci SnG, dla gracza cash - ogromnej ilosci rozdan. Jak masz sensowne ROI w veeeery loooooong runie, to przestajesz patrzec na pojedyncze sesje, bo jestes bardziej pewny swojej decyzji, ze byla poprawna

2. Jeżeli pomimo wszystko masz problemy - PRZERWA - chociaz na moment - prysznic, spacer, fajka, kolacja, cokolwiek, co spowoduje ze zamkniesz mentalnie tamtą sesję i rozpoczniesz nowa.

3. Wyobraz sobie, ile warte byłyby Twoje umiejetnoci pokerowe, gdyby nie tak duzy element szczescia - ja Ci powiem - NIC!!!. Poczytaj blog Rado - to szachista i pokerzysta - mowi ze najlepszy szachista w Polsce nie wyzyje z szachow, mistrzostwa Polski mają pule po 5000 zł na nagrody - nasze forum ma lepsze freerolle! A dlaczego tak jest - bo w szachach nie ma badbeatow, wiec donk nie ogra arcymistrza!. Rozegraj 100 HU z Iveyem - spokojnie wygrasz 30-40, przy Turbo mozesz spokojnie wyjsc 50/50, a nawet wygrac, przy SuperTurbo - mozesz to roztrzepac na drobne. A tera rozegraj sobie 1000 pojedynkow szachowych z Kasparowem - dostaniesz w dupe DOKŁADNIE 1000 razy. I wlasnie TYLKO DZIEKI BADBEATOM, COOLEROM, COINFLIPOM, LUCKY RIVEROM i INNYM WKURWIAJACYM ELEMENTOM - gracz ktorzy jest w pokera w plecy, nieustannie ODDAJE SWOJE PIENIĄDZE.

Tak wiec - jezeli nie byloby badbeatow, nie daloby sie na pokerze zarabiac!!!

Kochajmy Badbeaty - one są po prostu NIEZBĘDNE, zeby ta gra miala sesn!

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 21 wrz 2011, 21:24

SithJarr pisze:Hmmm, dobre pytanie, na ktore nie ma odpowiedzi... rozwiazan na tilt jest kilka:

1. Dla gracza SnG rozegranie potezej ilosci SnG, dla gracza cash - ogromnej ilosci rozdan. Jak masz sensowne ROI w veeeery loooooong runie, to przestajesz patrzec na pojedyncze sesje, bo jestes bardziej pewny swojej decyzji, ze byla poprawna

2. Jeżeli pomimo wszystko masz problemy - PRZERWA - chociaz na moment - prysznic, spacer, fajka, kolacja, cokolwiek, co spowoduje ze zamkniesz mentalnie tamtą sesję i rozpoczniesz nowa.

dobre rady, ale nie rozwiązują problemu :)

Awatar użytkownika
gama
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: gama » 21 wrz 2011, 21:53

Jako, że muzyka łagodzi obyczaje, to na każdy tilt, pokerowy i życiowy polecam ten kawałek :) Pozytywne myślenie Panowie :D

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=fVMCqSUKkmY&feature=player_embedded[/youtube]

Hiro
-#VIP
-#VIP

Postautor: Hiro » 22 wrz 2011, 00:00

Ja do nie tak dawna miałem dość niezły chodź kontrowersyjny sposób odreagowania: wchodziłem na wyższe stawki i wtapiałem całą resztę kasy. Hmmm. Oczywiście - tak jak wspomniał Szfecu - każdy ma inną metodę - także nie musicie z tego korzystać.
Obecnie unikam takich rozdań; np. jak mam fula a ktoś wchodzi all-in to myślę sobie że pewnie ma większego i pasuję..
:mrgreen:
ok, ale poważnie - to ja akurat potrzebuje dość długiej przerwy (podstawa to poznać siebie) więc przy jakimś większym badbecie - jako że gram tylko wieczorami - wychodzę z roomu i gram coś dopiero na drugi dzień, dobranoc..
Ostatnio zmieniony 22 wrz 2011, 11:31 przez Hiro, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Soya
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Soya » 22 wrz 2011, 08:54

Jesli chodzi o gre online to moj pokoj zmienia sie w rynsztok, nagadam sie i cisnienie opada, zaznaczam rozdanie by po sesji sprawdzic czy decyzja byla prawidlowa i gram dalej.
Jesli chodzi o gre life, wychodze zapalic i analizuje poprawnosc, rzuce pod nosem dwa slowa jaki wredny river spadl a potem ide do baru i saczac spokojnie patrze co inni robia z moimi zetonami ;)

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 23 wrz 2011, 16:33

tommko pisze:
dadzio10 pisze:Jak sobie radzicie z tiltem ?

jest prosty sposób :)

zrozumienie pewnej prostej rzeczy,

może skorzystasz z tego co napisałem na swoim blogu.

Awatar użytkownika
dadzio10
-#VIP
-#VIP

Postautor: dadzio10 » 24 wrz 2011, 10:37

Dzięki wszystkim za wypowiedzenie się :)

Awatar użytkownika
dadzio10
-#VIP
-#VIP

Postautor: dadzio10 » 25 wrz 2011, 10:56

Nie miałem czasu odpisać więc teraz się odniosę trochę do waszych postów

Szfiecu, Dzięki ,że mi przypomniałeś książkę mam tyle ,że ostatnio przeczytałem 3 książki Bukowskiego zamiast pokerowe :D

Wszystkie inne rady są dobre dzięki ! Muzyka wiadomo lubię coś spokojnego jak się wkurzam ; p

tommko, Dzięki "Akceptacja pokerowej rozgrywki" fajny art :)

krzys144
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: krzys144 » 02 paź 2011, 12:49

"The Poker Mindset" świetne polecam !!!

ssailorr
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: ssailorr » 18 paź 2011, 08:30

Moim zdaniem należy się zdystansować do samej rozgrywki, grać jak najlepiej ale z góry założyć, że coś takiego predzej czy poźniej się wydarzy, jednocześnie pamiętając ile razy to myśmy wygrywali lucki riverem albo kosztem cudzego bad beata.

Wróć do „Podstawy pokera”