Duże turnieje i wybór odpowiedniej platformy do gry.

Dział dla graczy rozpoczynających przygodę z pokerem. Tu poznasz zasady pokera oraz możesz zadać choćby najbanalniejsze pytanie.
arnie24
-#pretendent
-#pretendent

Duże turnieje i wybór odpowiedniej platformy do gry.

Postautor: arnie24 » 23 wrz 2011, 19:49

Od dłuższego czasu chce zrobić sobie malutką przerwę od Sit'n Go i pograć troszke do odmiany duże turnieje :mrgreen: Mimo,że mam jedynie doswiadczenie na dwóch platformach PokerStars-nielegalny-w-PL! i paradise-brak-polskiej-licencji! Poker mam dla was kilka pytań byscie cos doradzili. :razz:

1.Które platformy waszym zdaniem obecnie są najlepsze do grania dużych turniejów,z pulą gwarantowaną a gdzie gra mało osób.??

Ponieważ bedąc juz dłuższy czas na PokerStars-nielegalny-w-PL! dużo turniejów z gwarantowaną pulą gra od 1000 osób wzwyż więc jest co sie przebijać przez masę ludzi by dotrzeć do stołu finałowego.Zauważyłem,że na paradise-brak-polskiej-licencji! jest gwarantowana pula powiedzmy 2000$ gra np.90 osób więc jest luźniej i niema takiej masówki jesli chodzi o ludzi.

2.Więc chciałbym w drugim pytaniu zapytać wprost:grać na mniejszych platformach duże turnieje bo jest to opłacalne bardziej?Z powodu ilośći osób łatwiej byś w kasie i można wygrać nieźłe sumki??Co wy o tym sądzicie??A sit n go na swej platformie grać.

3.Czy na innych platformach mimo,że gra mniej osób z gwarantowanymi pulami to nie jest tak czasami,że gra dużo dobrych graczy jedynie?? ;)

Dziękuje z góry jeśli wyrazicie swe opinie i doradzicie :razz: Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Ezkalop
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Ezkalop » 26 wrz 2011, 22:01

teraz rzadko się zdarza tak by jakis turniej z duża pulą gwarantowaną nie przekroczył tej puli z wpisowego. Nawet jesli tak się zdarzy jest to szybko wyłapywane i popyt na ten turniej się zwiększy i tak pula przekroczy ten pułap.

Ostatni przypadek jaki pamiętam to na FTP kiedy zablokowali graczy z USA to w tym dniu wszystkie turnieje z pulą gwarantowaną były tak opłacalne.

Hiro
-#VIP
-#VIP

Postautor: Hiro » 29 wrz 2011, 18:52

Jeszcze pewnie na Hey możesz zajrzeć - ładne są gwarantowane i chyba tłoku nie ma (nie mam za mocno porównania) a i gracze nie za mocni skoro często gęsto dochodzę do płatnych :mrgreen:

Awatar użytkownika
apolinary83
-#VIP
-#VIP

Postautor: apolinary83 » 29 wrz 2011, 20:54

Siec Merge- gracze z USA a i tak nie jest tloczno w turniejach- niestety odbywaja sie w godzinach pod graczy USA

arnie24
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: arnie24 » 01 paź 2011, 14:53

Po dłuższym namyśle i przeglądzie polecanych platform chyba dołączę do Hey.Oczywiscie jak już to z forumowego linka :mrgreen: W końcu to moje jedyne i pierwsze forum.Dziękuję za pomoc.Pozdrawiam. ;)

krzys144
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: krzys144 » 02 paź 2011, 12:54

Hey spokojnie spełnia te kryteria :grin:

ssailorr
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: ssailorr » 10 paź 2011, 14:59

Ja osobiście polecam roomy Scandicpoker i RedKings , mała konkurencja a turnieje zdarzają się ciekawe

Wróć do „Podstawy pokera”