[DoN] [5$] [PLO] AAT7 trudny flop

Analizy rozdań poker omaha. Wszystkie rodzaje gry poker omaha.
Oskarek

[DoN] [5$] [PLO] AAT7 trudny flop

Postautor: Oskarek » 13 sie 2009, 10:39

Obrazek

Jak gramy na flopie?
Koles 48/29 po 20 rekach :P
W tym DoNie
Mysle ze mogl miec wlasnie KK lub JJ
Ostatnio zmieniony 07 paź 2009, 00:01 przez Oskarek, łącznie zmieniany 1 raz.

GrzesVP
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: GrzesVP » 13 sie 2009, 12:09

Jesli rywal pierwszy zagral o fold, dla mnie rozgrywanie parki Asów w Omaha pre flop to tylko wtedy jesli jst mozliwosc sprowadzenia do allina drugiego gracza tak zeby juz na flopie nie podejmowac decyzji, bo przewaznie jestesmy z niczym, tak jak ty. Na takim flopie bicie sie z parka Asów nie bylo by najlepszym rozwiazaniem.
Inna sprawa jesli przy Asach mamy jeszcze np KJ, KQ
takie AAKJ w tym AK, AJ w kolorze inaczej wyglada.
Fold :grin:

Oskarek

Postautor: Oskarek » 13 sie 2009, 12:21

Czułem nad nimi ogromną przewage i wiedziałem że i tak i tak wygram to jak bede gral dobrze :) oczywiscie wygrałem potem ale tak sie zastanawiam właśnie bo już mi jedna osoba powiedziala ze to easy call jest :D

Awatar użytkownika
apolinary83
-#VIP
-#VIP

Postautor: apolinary83 » 13 sie 2009, 12:29

dla mnie to easy fold jest:)

jack
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: jack » 18 sie 2009, 18:06

Jak dla mnie call ... czemu ??

Jego call range jest szeroki dodatkowo Twoj raise z BTN nie koniecznie oznacza ze masz dobra reke a on decyduje pierwszy na flopie wiec bedzie czesciej Cie restealowal na flopie all inem nawet z TP lub jakims drawem zreszta same staty prawie 50% pre flop ... ja bym to gral ale ...

Biorac pod uwage ze to jest DoN mozna to foladnac bo nadal masz przewge nad reszta zawdonikow i nie pchasz sie w dziwne sytuacje ...

hzl-
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: hzl- » 04 lis 2009, 13:51

jack pisze:Jak dla mnie call ... czemu ??

Jego call range jest szeroki dodatkowo Twoj raise z BTN nie koniecznie oznacza ze masz dobra reke a on decyduje pierwszy na flopie wiec bedzie czesciej Cie restealowal na flopie all inem nawet z TP lub jakims drawem zreszta same staty prawie 50% pre flop ... ja bym to gral ale ...

Biorac pod uwage ze to jest DoN mozna to foladnac bo nadal masz przewge nad reszta zawdonikow i nie pchasz sie w dziwne sytuacje ...

Jak dla mnie easy fold... czemu?
Przeciwnik na takim flopie latwo mogl zlapac 2 pary i w tym momencie ratuje nas tylko sparowanie boardu. Kolejna z opcji jest hitniecie seta z jego strony i mocna obrona przed fd str8 drawem. Nawet jak nie trafil z wyzej wymienionych opcji zadnej, to rownie dobrze mogl zlapac jakas parke+fd/str8draw, co i tak stawia cie troche z tylu. Takze ja lepiej przygotowalbym sobie inna sytuacje do rozegrania. Asy w omasze to nie to co w holdemie przeciez :).

stawisz79
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: stawisz79 » 13 lut 2010, 14:54

Mysle ze mial krole, ja tez bym spasowal. Dwa-przewaga w stacku w DoNie. Poza tym szkoda ryzykowac kiedy jest draw na stole, 2 figury, a ty masz tylko pare i gutshota.
Spytaj sie tego co mowil o easy call o uzasadnienie - dopiero ucze sie omahy, gram DoNy za 5$ i chetnie czegos sie dowiem.

antonio
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: antonio » 15 lut 2010, 11:23

jak byś to sprawdził a nie siadła by Q to kończysz turniej prawdopodobnie i jeszcze zawsze mógł przeciwnik zbierać do koloru dobra decyzje easy fold

Wróć do „Omaha”