Zaproszone osoby: 59 Pomógł: 12 razy Dołączył: 04 Mar 2005 Posty: 8367 Skąd: Saragossa
Wysłany: Sob Kwi 03, 2010 11:48 Chilipoker East of Europe Cup- CEEC
Wszystkich forumowiczów zapraszamy do udziału w Chilipoker East of Europe Cup- CEEC, pucharu czterech narodów w którym Polskę reprezentuje Pokerkings.pl !
W rywalizacji wezmą udział:
Polska
Węgry
Rumunia
Litwa
Rywalizacja potrwa 9 tygodni, w czasie których zostanie zagranych 9 turniejów:
Terminarz turniejowy wygląda następująco:
14th April - Freeroll - 100$
21st April - $2.2 buy-in - 200$ added
28th April - Freeroll - 100$
5th May - $2.2 buy-in - 200$ added
12th May - Freeroll - 100$
19th May - $2.2 buy-in - 200$ added
26th May - Freeroll - 100$
2nd June- $2.2 buy-in - 200$ added
9th June- $2.2 buy-in - 200$ added
Czyli każda środa o godzinie 21:00. Łącznie do pul zostanie dodanych 1400$. Wszystkie turnieje freezout.
Dostęp do turniejów jest na listę. Polskę mogę reprezentować wyłącznie gracze którzy zarejestrowali się w Chili Poker z naszego bannera/linku.
W rywalizacji zostały postawione dwa cele:
1. Polska musi zostać najlepszym krajem
Z każdego turnieju będzie robiona klasyfikacja, zgodnie z zasadami:
Nie ma limitu graczy na forum - im więcej naszych zagra, tym szanse będą większe!
Po 9 turnieju gdy będzie już gotowa klasyfikacja końcowa, zostaną podliczone wyniki wszystkich Państw. Liczone do niej będą punkty tylko NAJLEPSZYCH 10 graczy z danego kraju.
Nagrody:
- Najlepszy kraj - 800$
- 2 miejsce - 400 $
- 3 miejsce - 200 $
2. Sukces indywidualny:
Jeśli zajmiemy jedno z 3 miejsc, otrzymamy przypisaną jej pulę nagród. I nie będziemy jej dzielić, ale o nią zagramy w wewnątrz forumowym finale.
Uczestnicy:
+ 10 naszych najlepszych graczy z klasyfikacji generalnej
+ 3 naszych graczy którzy między 14/04 - 15/06 zdobędą najwięcej punktów FPP (mini rake race).
Finał będzie więc 13-osobowy. Podział nagród - ustalimy wspólnie gdy już będzie wiadomo o ile gramy.
Do boju Poooooolskooooooo !
Banner promocyjny - rejestracja z niego w ChiliPoker pozwala wziąć udział w wyścigu i turniejach:
Pora mi pasuje, dzień też. Także mam nadzieję, że wreszcie uda mi się zagrać jakiś cały cykl turniejów forumowych, bo jak na razie to tylko pojedyncze mi się zdarzają. A zapowiada się fajna zabawa
Zaproszone osoby: 2 Pomógł: 3 razy Dołączył: 24 Mar 2007 Posty: 700 Skąd: Zawiercie
Wysłany: Nie Kwi 04, 2010 06:23
To trzeba udowodnić że Polacy nie gęsi i swoich prosów mają.
Mam tylko nadzieje, że nie będzie problemów z rejestracją.
A co z nagrodami za indywidualną klasyfikację generalną? Czy to tylko prestiż i $$$ dla forum???
_________________ Najważniejszy w każdym działaniu jest początek.
Platon
Zaproszone osoby: 59 Pomógł: 12 razy Dołączył: 04 Mar 2005 Posty: 8367 Skąd: Saragossa
Wysłany: Nie Kwi 04, 2010 19:09
Niestety nic mi nie wiadomo o nagrodach indywidualnych. I w sumie dobrze ze ich nie ma, bo to turniej druzynowy i musimy tu grac jako druzyna!
Osobiscie mam troche watpliwosci co do systemu puktacji generalnej (ze liczy sie top10 wynikow z generalki z forum). Bo po np. 7 turniejach bedzie dokladnie wiadomo ktorzy nasi gracze maja najlepsze wyniki i bedzie warto ich nabudowac w turnieju 8 i 9 by wynik jeszcze podkrecili....
_________________ Jeśli Twoje PW jest w folderze "do wysłania" to znaczy, że go jeszcze nie przeczytałem. Cierpliwości.
Wysłany: Pon Kwi 05, 2010 13:42
W pierwszych turniejach gra zespolowa nie bedzie miala wiekszego znaczenia, ale pod koniec, gdy nasze TOP10 bedzie w miare widoczne - juz tak. Do gry nie fair (oddawania zetonow, odpuszczania blindow) namawiac was nie zamierzam, ale sa inne sposoby by pomagac swoim
1. Nie wciagac ich w pulapki. Mam asy, a czlonek mojej druzyny gra rise pre flop? Od razu pokazuje sile mojej reki stawiajac go na all-in.
2. W gre sa 3 osoby - ja, czlonek mojej druzyny (na all-in) i ktos obcy. Zamiast grac check na flop, turn i river (bo tak zazwyczaj sie gra chcac wywalic shorta) - atakujemy w kazdej fazie chcac wywalic tego obcego z rozdania, zwiekszajac szanse naszemu graczowi.
_________________ Jeśli Twoje PW jest w folderze "do wysłania" to znaczy, że go jeszcze nie przeczytałem. Cierpliwości.
Zaproszone osoby: 22 Pomógł: 18 razy Wiek: 23 Dołączył: 09 Mar 2009 Posty: 1884 Skąd: Sulechów 52'04'19
Wysłany: Pon Kwi 05, 2010 17:15
albo zrobimy konferencje na gg i każdy będzie pisać co ma co??
bez przesady....
jeżeli ustawisz sobie skąd jesteś klikając raz na danego gracza masz podane skąd jest albo N/A
_________________ Flote Pozdrawiamy!!
O Falubazie klubie ty nasz!! <3
Jeżeli mamy być najlepsi, to po prostu dajmy z siebie maks i dobrze grajmy. Wiadomo, że nikt chamsko nie będzie "swojego" ogrywał, ale nie przesadzałabym z wymyślaniem sposobów na współpracę. Pokażmy im, że naprawdę jesteśmy najlepsi i wygrajmy samą świetną grą. Ja wiem, że damy radę i możemy im pokazać kto tu rządzi bez konszachtów. Nie bez powodu PokerKings się nazywamy.
albo zrobimy konferencje na gg i każdy będzie pisać co ma co??
bez przesady....
gama napisał/a:
Jeżeli mamy być najlepsi, to po prostu dajmy z siebie maks i dobrze grajmy. Wiadomo, że nikt chamsko nie będzie "swojego" ogrywał, ale nie przesadzałabym z wymyślaniem sposobów na współpracę. Pokażmy im, że naprawdę jesteśmy najlepsi i wygrajmy samą świetną grą. Ja wiem, że damy radę i możemy im pokazać kto tu rządzi bez konszachtów. Nie bez powodu PokerKings się nazywamy.
Dokładnie tak.
Pamiętacie sprawę jednego z pracowników pokerroomu, który miał wgląd w ręce przeciwników? Wpadł idiotycznie - fold KK preflop bo widział, że jego oponent ma AA.
Nietrudno jest wykryć zmowę, zwłaszcza że to drużynowy event. Myślę też, że radary obsługi CEEC też będą wyostrzone na takie próby.
Mamy nowy interesujący cykl turniejów na Chilipoker - kwota do zainwestowania naprawdę niewielka, nawet dla graczy micro takich jak ja. Pule dodane przyjemne, do tego bądź co bądź to właśnie MY będziemy reprezentować nasz kraj w tym cyklu. Ktoś nas obdarzył zaufaniem, ktoś zauważył że właśnie NAM opłaca się dać taki bonus, jakim jest udział w CEEC - naszym zadaniem jest pokazać, że można nam ufać, że potrafimy godnie reprezentować nasz kraj, i że opłaca się w nas inwestować.
A co do dopuszczalnej strategii w cyklu, to myślę że Glory wskazał najsensowniejszą:
glory glory man united napisał/a:
W pierwszych turniejach gra zespolowa nie bedzie miala wiekszego znaczenia, ale pod koniec, gdy nasze TOP10 bedzie w miare widoczne - juz tak. Do gry nie fair (oddawania zetonow, odpuszczania blindow) namawiac was nie zamierzam, ale sa inne sposoby by pomagac swoim
1. Nie wciagac ich w pulapki. Mam asy, a czlonek mojej druzyny gra rise pre flop? Od razu pokazuje sile mojej reki stawiajac go na all-in.
2. W gre sa 3 osoby - ja, czlonek mojej druzyny (na all-in) i ktos obcy. Zamiast grac check na flop, turn i river (bo tak zazwyczaj sie gra chcac wywalic shorta) - atakujemy w kazdej fazie chcac wywalic tego obcego z rozdania, zwiekszajac szanse naszemu graczowi.
I to na pewno można zrobić w ramach walki o zwycięstwo drużynowe. I na pewno w żaden sposób nie można tego uznać za grę nie fair.
Właśnie dlatego chciałbym listę ludzi od nas, żeby wiedzieć że to ich mam nie wciągać w pułapki itd ;] bądźmy poważni, przecież nie o wymiane info o kartach chodzi.
_________________ "Some players are weak tight as shit and cannot help themselves."
Zaproszone osoby: 22 Pomógł: 18 razy Wiek: 23 Dołączył: 09 Mar 2009 Posty: 1884 Skąd: Sulechów 52'04'19
Wysłany: Wto Kwi 06, 2010 17:23
adicegla napisał/a:
Ale chyba można sobie ustawić w profilu... (zdaje się, że właśnie sobie ostatnio zmieniałem, ale nie jestem pewien)
dam rękę uciąć że można sprawdzić kto skąd jest (jeżeli wpisał) ja mam Sulechów więc chyba wiadomo że z Polski Można na czacie napsisać siema czy coś i jak ktoś odp to też wiadomo
dam1anov napisał/a:
Dokładnie tak.
Pamiętacie sprawę jednego z pracowników pokerroomu, który miał wgląd w ręce przeciwników? Wpadł idiotycznie - fold KK preflop bo widział, że jego oponent ma AA.
Nietrudno jest wykryć zmowę, zwłaszcza że to drużynowy event. Myślę też, że radary obsługi CEEC też będą wyostrzone na takie próby.
Mamy nowy interesujący cykl turniejów na Chilipoker - kwota do zainwestowania naprawdę niewielka, nawet dla graczy micro takich jak ja. Pule dodane przyjemne, do tego bądź co bądź to właśnie MY będziemy reprezentować nasz kraj w tym cyklu. Ktoś nas obdarzył zaufaniem, ktoś zauważył że właśnie NAM opłaca się dać taki bonus, jakim jest udział w CEEC - naszym zadaniem jest pokazać, że można nam ufać, że potrafimy godnie reprezentować nasz kraj, i że opłaca się w nas inwestować.
weźcie mu polejcie bo dobrze goda!
_________________ Flote Pozdrawiamy!!
O Falubazie klubie ty nasz!! <3
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum