nie wiem czemu tak sie stało wiec jesli ktos moze mi to wytlumaczyc to bardzo prosze
nie analizuje bo nie lubie jakos ale prosze o opinie rozdania i Wasze analizy,
Ja wszedlem zeby wiecej raku bylo z ręki (mądre z mojej strony czy nie bardzo?):
Jezeli chodzi Ci o to ze np wiesz ze bedzie na 100% remis to i tak nie oplaca sie powiekszac puli dla rake backu bo tracisz na tym Tez za bardzo nie rozumiem pytania bo w tym rozdaniu jest tylko jeden wygrany
ty o ile sie nie myle ze ty to ty, miales tylko parke asow
no akurat sie pomyliles, bo ja wygralem te rozdanie...
Wahi napisał/a:
Pytasz czemu wygrala osoba, ktora wygrala? Bo w Omaha trzeba uzyc dwoch kart wlasnych ;p
no o to mi chodzilo w pytaniu bo wlasnie widze ze strit na boardzie i myslalem ze bedzie split, czasem nie lapie nie ktorych rozdan bo potrafia byc dziwne...
Pitr3k napisał/a:
Jezeli chodzi Ci o to ze np wiesz ze bedzie na 100% remis to i tak nie oplaca sie powiekszac puli dla rake backu bo tracisz na tym
bo sporo gram w omahe, w zasadzie zrzut wkleilem bo mnie zdziwilo po co oni weszli ja wiedzialem za mam nutsa i nie przegram ale myslalem ze tez maja strity i weszli, to mnie zdziwilo...
Nie no Wahi, znam zasady hehe
No wydaje mi się ,że koleś który miał j9 też miał strita i chyba tylko dlatego wszedł może myślał ,że ty nie masz albo obstawiał cię z asem a tego 2 który miał A nie rozumie zbytnio Może dlatego ,że to małe stawki ludzie potrafią się różnie zachować bo to tylko 1$ to zagram itp...
Ja się dopiszę tutaj, bo nie mogę jeszcze sam zakładać wątków a spamować nie bardzo mam gdzie W cash nie gram prawie wcale ale chcę się doszkolić
Zacząłem od najniższych stawek.
Co byście zrobili prefloop w takiej sytuacji ?
Maksymalny buy in na te stoliki to 2 $
Pula to 1,5 $. Ja zainwestowałem do tego momentu tylko 0,09
Twolves gra mega lose, z każdą parką podbijał wcześniej nabudował się bo miał szczęście , ale na niebezpiecznych floopach potrafił się wycofać. Ogólnie go się nie boję, ba chcę żeby jak najwięcej włożył prefloop.
Sahlaaja. Gra tylko z dobrą ręką, podbił za 1 $ więc musi mieć wysoką parę z obstawą,
pozostałe Asy albo jakiś dobry draw.
Teoretycznie jestem liderem ale, oni we dwóch mają większą szansę na wygraną niż ja sam. Zresztą mam tylko te asy bo pozostałe 2 karty nie bardzo się z nimi integrują
Twolves nie ma zwyczaju pasować prefloop. Zastanawiałem się nad tym czy mój kolejny maksymalny reraise zmusi Sahlaje do zrzucenia ręki.
F* Poker Game #17526148117: Table Madrone (6 max) - $0.01/$0.02 - Pot Limit
Omaha Hi - 18:48:00 ET - 2010/01/11
Ja się dopiszę tutaj, bo nie mogę jeszcze sam zakładać wątków a spamować nie bardzo mam gdzie W cash nie gram prawie wcale ale chcę się doszkolić
Zacząłem od najniższych stawek.
Co byście zrobili prefloop w takiej sytuacji ?
Maksymalny buy in na te stoliki to 2 $
Pula to 1,5 $. Ja zainwestowałem do tego momentu tylko 0,09
Twolves gra mega lose, z każdą parką podbijał wcześniej nabudował się bo miał szczęście , ale na niebezpiecznych floopach potrafił się wycofać. Ogólnie go się nie boję, ba chcę żeby jak najwięcej włożył prefloop.
Sahlaaja. Gra tylko z dobrą ręką, podbił za 1 $ więc musi mieć wysoką parę z obstawą,
pozostałe Asy albo jakiś dobry draw.
Teoretycznie jestem liderem ale, oni we dwóch mają większą szansę na wygraną niż ja sam. Zresztą mam tylko te asy bo pozostałe 2 karty nie bardzo się z nimi integrują
Twolves nie ma zwyczaju pasować prefloop. Zastanawiałem się nad tym czy mój kolejny maksymalny reraise zmusi Sahlaje do zrzucenia ręki.
F* Poker Game #17526148117: Table Madrone (6 max) - $0.01/$0.02 - Pot Limit
Omaha Hi - 18:48:00 ET - 2010/01/11
Ale call to jest pakowanie się z 3 graczami w rozdanie. Z jednym mam ponad 50 % szans, cokolwiek tam trzyma. To w długim okresie czasu, będzie mi się to opłacać?
Dałem re-raise. Niestety trzeci też wszedł, ale skończyło się dobrze
Bobo raises to $3.45
Twolves1124 raises to $4.79, and is all in
Sahlaaja calls $1.89, and is all in
Bobo calls $0.32, and is all in
Twolves1124 shows [5c 5h Qd 9h]
Sahlaaja shows [Kh 7h Kd Qh]
Bobo shows [Ah 8c Ad 7s]
Uncalled bet of $1.02 returned to Twolves1124
*** FLOP *** [4s 3d 6c]
*** TURN *** [4s 3d 6c] [Qc]
*** RIVER *** [4s 3d 6c Qc] [2s]
Twolves1124 shows a pair of Queens
Bobo shows a pair of Aces
Bobo wins the side pot ($1.57) with a pair of Aces
Sahlaaja shows a pair of Kings
Bobo wins the main pot ($8.23) with a pair of Aces
Sahlaaja is sitting out
*** SUMMARY ***
Total pot $10.49 Main pot $8.81. Side pot $1.68. | Rake $0.69
Board: [4s 3d 6c Qc 2s]
Seat 1: Tagalong P didn't bet (folded)
Seat 2: Bobo (button) showed [Ah 8c Ad 7s] and won ($9.80) with a pair of Aces
Seat 3: Twolves1124 (small blind) showed [5c 5h Qd 9h] and lost with a pair of Queens
Seat 4: Smoking568 (big blind) folded before the Flop
Seat 5: Sahlaaja showed [Kh 7h Kd Qh] and lost with a pair of Kings
Seat 6: phun19 didn't bet (folded)
co do pierwszego rozdania koleś po twojej prawej zbierał do koloru a po lewej miał strita od 9 to dlatego weszli na niskich stawkach ich to dużo nie kosztowało
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum