[CASH] [PLO30] Full z flopa

Analizy rozdań poker omaha. Wszystkie rodzaje gry poker omaha.
piotrek_nowy
-#VIP
-#VIP

[CASH] [PLO30] Full z flopa

Postautor: piotrek_nowy » 05 paź 2009, 14:42

Boss Media, $0.15/0.30 Pot limit Omaha Cash Games, 4 Players
Hand Converter by Pokerhand.org

Board:
piotrnowy (SB): $31.07
myte (BB): $17.38
costanthin (CO): $30.17
P.N.G. (Button): $34.50

Dealt to piotrnowy A:spade: 4:spade: 7:diamond: 4:diamond:

Pre-flop:
costanthin calls $.30,
P.N.G. calls $.30,
piotrnowy calls $.30,
myte checks

Flop: ($1.35) 5:diamond: 5:club: 4:club: (4 Players)

piotrnowy bets $.90,
myte calls $.90,
costanthin calls $.90,
P.N.G. raises to $5.70,

easy stack off? A moze bojazliwy fold? Czy plaski call? Czekam na Wasze opinie, pozniej napisze jak ja to zakonczylem.
Ostatnio zmieniony 06 paź 2009, 23:39 przez piotrek_nowy, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 05 paź 2009, 14:48

Dla mnie płaski call. 5x raczej z tego rozdania i tak nie wyrzucisz. A grając call jest szansa, że dołączą się do gry słabsze ręce (np. dobierające do koloru).

Oskarek

Postautor: Oskarek » 05 paź 2009, 14:53

Heh w podobnym rozdaniu wczoraj nadzialem sie na karete :)
Ja tu raczej sie stackuje juz na flopie tzn gram pot :) Bo na allin jeszcze za malo

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 05 paź 2009, 15:23

zgadzam się z glorym na płaski call i ja się zachowa na turnie jeżeli zagrałby kolejny wysoki pot mógł trafić karoce i easy fold aczkolwiek ciężko by było zrzucić takie karty...

[ Komentarz dodany przez: glory glory man united: Wto Paź 06, 2009 12:58 am ]
edit by glory --> Sorry Knopers, ale odpusc sobie pisanie w analizach skoro wypisujesz takie szalenstwa...

piotrek_nowy
-#VIP
-#VIP

Postautor: piotrek_nowy » 05 paź 2009, 17:41

glory glory man united pisze:Dla mnie płaski call. 5x raczej z tego rozdania i tak nie wyrzucisz. A grając call jest szansa, że dołączą się do gry słabsze ręce (np. dobierające do koloru).

5AKQ raczej nie. Ale calkiem mozliwe ze jeszcze jedna osoba w rozdaniu trzyma 5 (np. 5623 moze swoja reke wyrzucic sadzac ze juz teraz jest mocno w plecy). A grajac przeciwko dwom graczom z 5 na rece nasze szanse sa jednak znacznie nizsze.

@oskarek
no bet pot w tym przypadku to juz praktycznie stack off, na turnie resztka naszego stacka i tak pojdzie na srodek stolu :wink:

@knoperss
jesli zagramy call i pozniej check, nasz rywal na 90% znowu uderzy o pule. Niekoniczenie z kareta czy fullem, moze sadzic ze jego A5 jest ciagle dobre. Tak wiec jesli zagramy call tutaj, to pozniej bedzie bardzo ciezko zrzucic reke, a juz na pewno nie bedzie to easy fold...

Takie rece sa dla mnie wyjatkowo paskudne, szczegolnie ze mozemy juz na flopie byc w plecy i praktycznie bez szans na polepszenie swojego ukladu.

*** Bet Round 2 ***
piotrnowy Bet 0.90
myte Call 0.90
costanthin Call 0.90
P.N.G. Raise to 5.70
piotrnowy Raise to 20.10
myte Fold
costanthin Fold
P.N.G. Call 20.10
*** Turn(Board): *** : [5d, 5c, 4c, 8h]
*** Bet Round 3 ***
piotrnowy All-in 10.67
P.N.G. Call 10.67
*** River(Board): *** : [5d, 5c, 4c, 8h, Kd]
*** Showdown *** : Rake: 3.00 Total Pot: 61.54
piotrnowy [As, 4s, 7d, 4d] Full house 8,7,5,4,A Win: 61.54
P.N.G. [7s, 6h, Ac, 5s] Straight to the eight 8,6,5,4,A Win: 0.00

edit: Wahi sluszna uwaga, gdzies sie ten 1 out zaplatal ;)
Ostatnio zmieniony 05 paź 2009, 18:19 przez piotrek_nowy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 05 paź 2009, 23:54

piotrek_nowy, to jest cash a nie turniej. Twoim celem jest operowanie na granicy ryzyka, by zarobić jak najwięcej. Jeśli ktoś ma 5x to ma znacznie mniejsze szanse na to, że trafi niż ze nie trafi i się wypłaci - z tego się po prostu korzysta. Jak sadzisz ze na flopie 554 jestes w plecy bo ktos moze miec karete to ja bym na Twoim miejscu nie gral w pokera a w szachy :).

Knopers - W grze cash online fulli się nie wyrzuca - nigdy.

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 06 paź 2009, 10:01

a widzisz w grę cash za dużo to ja nie grałem co nie oznacza że nie mogę mieć swoich przekonań co do zrzucenia danej ręki.... ale dobra mniejsza o to.... chyba właśnie po to jest dział z analizami gdy ktoś pisze co by zrobił w danej sytuacji to osoba bardziej doświadczona wyjaśnia dlaczego tak robić nie powinna czy nie mam racji??chyba że ten dział służy do czego innego to przepraszam najmocniej :mrgreen: więcej nic na temat mojej gry w tym dziale nie powiem xD no i jest mi bardzo bardzo smutno :(

Wróć do „Omaha”