[CASH] [PLO10] [RIVER] KQT3

Analizy rozdań poker omaha. Wszystkie rodzaje gry poker omaha.
Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

[CASH] [PLO10] [RIVER] KQT3

Postautor: Sith » 12 kwie 2009, 23:55

Nauka Omaha Pot Limit ciag dalszy

Czy check raise na river byl dobrym zagraniem? Czy w takiej sytuacji lepiej tanio dazyc do showdownu?

I jeszcze pytanie - dlaczego koles z Asem nie reraisowal?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 07 paź 2009, 00:27 przez Sith, łącznie zmieniany 1 raz.

Destro
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Destro » 13 kwie 2009, 00:29

Wedlug mnie juz na flopie powinienes byl wlaczyc agresor... Flop check, turn check... nie wiem co chciales przez to osiagnac?
A co do samego rivera, to ja bym go tylko callowal.

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 13 kwie 2009, 00:31

po pierwsze zle wg mnie na flopie i turnie zagrane ... na flopie mogles semiblefowac natomiast na turnie powinien byc bet ... jezeli chekowal na flopie to watpie by 4 a turnie jakos go zachecial do dalszej gry :P a tak dales mu za free dobrac :P .... czemu callowal ... pewnie obawial sie 7h8h ... czyli pokera

ale odbiegamy od tematu ... czy check raise poprawny ... ja bym dazyl do taniego showdownu bo nie wiesz nic o jego rece , check na flopie i check na turnie ... aczkolwiek prawdopodobienstwo ze zlapal kolor z A high nie jest takie duze ;)

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 13 kwie 2009, 00:33

Tylko z czym ta agresja na flopie i turnie??? Na strita mala szansa - na kolor tez bo 3 kiery u mnie - a przeciwnik mogl juz miec strita ulozonego...

Destro
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Destro » 13 kwie 2009, 00:39

Gdybys troche podbil, to po reakcji przeciwnika na Twoj raise wiedzialbys na czym stoisz. A tak dajesz przeciwnikowi okazje na darmowe obejrzenie kolejnej karty.

pappek
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: pappek » 13 kwie 2009, 07:55

SithJarr pisze:Tylko z czym ta agresja na flopie i turnie??? Na strita mala szansa - na kolor tez bo 3 kiery u mnie - a przeciwnik mogl juz miec strita ulozonego...
dokladnie od flopa stales na straconej pozycji, ciezko jest zrzucic dwuch graczy w omahe wedlug mnie dobrze rozegrany flop i turn. , River problematyczny jest dwuch graczy , szansa ze jeden z nich ma tego asa to okolo 20 % więc calkiem smialo mogles raisowac. z drugiej strony czy przaeciwnik mogl raisowac majac kolor na walecie ?. sam zagral bym tak samo, a on nie przebil bo jest fish z niego ;]

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 13 kwie 2009, 08:50

Destro flopie oraz na turnie nie atakowalem - bowiem nie chcialem w takim rozdaniu budowac puli - w zasadziej tylko J nie w kierze dawal mi nutsa. Do tego na kolor za bardzo nie liczylem - w koncu 3 kiery bylu u mnie - wiec sam sobie zabieralem outa - wiec to ja w zasadzie liczylem na darmowa karte :-) - pech chcial ze ja dostalem.

Przypadkiem ulozyl sie flush na river - uznalem wiec ze na tych stawkach warto zaryzykowac - ludzie z byle czym sprawdzaja czasami - akurat mial lepiej.

[b]mxlambert[/b Co do semiblefu (chociaz jak dla mnie to nie semiblef tylko calkowuty blef - jak juz mowie nie liczylem na wzmocninie tej reki) - czy uwazacie ze w Omaha na stawkach Pot Limi 0.05-0.10 jest sens blefowac na flopie i turnie - zwlaszcza jak pula jest niezbudowana i moglbym o jakies centy przebic?

Pozdrawiam
Sith

sallahadin
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: sallahadin » 13 kwie 2009, 08:55

Jak dla mnie dobrze rozegrane miałeś K i Q więc prawie najwyższy możliwy flush. Koleś nie miał strita bo dałby ci o tym znac na flopie lub na turnie. Chociaż mając 4 karty tego samego koloru na flopie ja bym delikatnie podbił, ale twój sposób nie był zły.

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 13 kwie 2009, 10:09

Sith ale tak nie masz zadnej informacji o potencjalnej rece .... jakby Cie przebil na flopie czy turnie to pasujesz i nie tracisz prawie 2$ ... tylko jakies drobne 0.35$ czy ciut wiecej ... a jezeli juz chcesz tanio obejrzec karty to do showdowanu bez nutsa i informacji zwlaszcza w Omahe idziesz jak najtaniej

Wróć do „Omaha”