Nauka Omaha Pot Limit ciag dalszy
Czy check raise na river byl dobrym zagraniem? Czy w takiej sytuacji lepiej tanio dazyc do showdownu?
I jeszcze pytanie - dlaczego koles z Asem nie reraisowal?
[CASH] [PLO10] [RIVER] KQT3
- Sith
- LEGENDA

[CASH] [PLO10] [RIVER] KQT3
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 07 paź 2009, 00:27 przez Sith, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Destro
- -#pretendent

- mx
- -#zasłużony

po pierwsze zle wg mnie na flopie i turnie zagrane ... na flopie mogles semiblefowac natomiast na turnie powinien byc bet ... jezeli chekowal na flopie to watpie by 4 a turnie jakos go zachecial do dalszej gry
a tak dales mu za free dobrac
.... czemu callowal ... pewnie obawial sie 7h8h ... czyli pokera
ale odbiegamy od tematu ... czy check raise poprawny ... ja bym dazyl do taniego showdownu bo nie wiesz nic o jego rece , check na flopie i check na turnie ... aczkolwiek prawdopodobienstwo ze zlapal kolor z A high nie jest takie duze
ale odbiegamy od tematu ... czy check raise poprawny ... ja bym dazyl do taniego showdownu bo nie wiesz nic o jego rece , check na flopie i check na turnie ... aczkolwiek prawdopodobienstwo ze zlapal kolor z A high nie jest takie duze

- Sith
- LEGENDA

-
Destro
- -#pretendent

-
pappek
- -#aktywny

dokladnie od flopa stales na straconej pozycji, ciezko jest zrzucic dwuch graczy w omahe wedlug mnie dobrze rozegrany flop i turn. , River problematyczny jest dwuch graczy , szansa ze jeden z nich ma tego asa to okolo 20 % więc calkiem smialo mogles raisowac. z drugiej strony czy przaeciwnik mogl raisowac majac kolor na walecie ?. sam zagral bym tak samo, a on nie przebil bo jest fish z niego ;]SithJarr pisze:Tylko z czym ta agresja na flopie i turnie??? Na strita mala szansa - na kolor tez bo 3 kiery u mnie - a przeciwnik mogl juz miec strita ulozonego...
- Sith
- LEGENDA

Destro flopie oraz na turnie nie atakowalem - bowiem nie chcialem w takim rozdaniu budowac puli - w zasadziej tylko J nie w kierze dawal mi nutsa. Do tego na kolor za bardzo nie liczylem - w koncu 3 kiery bylu u mnie - wiec sam sobie zabieralem outa - wiec to ja w zasadzie liczylem na darmowa karte
- pech chcial ze ja dostalem.
Przypadkiem ulozyl sie flush na river - uznalem wiec ze na tych stawkach warto zaryzykowac - ludzie z byle czym sprawdzaja czasami - akurat mial lepiej.
[b]mxlambert[/b Co do semiblefu (chociaz jak dla mnie to nie semiblef tylko calkowuty blef - jak juz mowie nie liczylem na wzmocninie tej reki) - czy uwazacie ze w Omaha na stawkach Pot Limi 0.05-0.10 jest sens blefowac na flopie i turnie - zwlaszcza jak pula jest niezbudowana i moglbym o jakies centy przebic?
Pozdrawiam
Sith
Przypadkiem ulozyl sie flush na river - uznalem wiec ze na tych stawkach warto zaryzykowac - ludzie z byle czym sprawdzaja czasami - akurat mial lepiej.
[b]mxlambert[/b Co do semiblefu (chociaz jak dla mnie to nie semiblef tylko calkowuty blef - jak juz mowie nie liczylem na wzmocninie tej reki) - czy uwazacie ze w Omaha na stawkach Pot Limi 0.05-0.10 jest sens blefowac na flopie i turnie - zwlaszcza jak pula jest niezbudowana i moglbym o jakies centy przebic?
Pozdrawiam
Sith
-
sallahadin
- -#pretendent

- mx
- -#zasłużony

Sith ale tak nie masz zadnej informacji o potencjalnej rece .... jakby Cie przebil na flopie czy turnie to pasujesz i nie tracisz prawie 2$ ... tylko jakies drobne 0.35$ czy ciut wiecej ... a jezeli juz chcesz tanio obejrzec karty to do showdowanu bez nutsa i informacji zwlaszcza w Omahe idziesz jak najtaniej