[CASH] [PLO10] AJQ7ds

Analizy rozdań poker omaha. Wszystkie rodzaje gry poker omaha.
Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

[CASH] [PLO10] AJQ7ds

Postautor: Sith » 09 kwie 2009, 22:36

Ucze sie troche innych odmiam - w Omaha jestem lekko zielony :-)

Rozdanie jak ponizej - czy moglem to rozegrac inaczej? I czy call na river sensowny (zakladalem ze to blef - jakby trafil cos mocnego to raczej by chyba value-betowal)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 07 paź 2009, 00:19 przez Sith, łącznie zmieniany 1 raz.

Oskarek

Postautor: Oskarek » 09 kwie 2009, 22:46

Jak dla mnie mimo wszystko fold na river Ty masz tylko 2 pary ja ostatnio na river spasowalem seta Asów ale bylo mnostwo kart mnie bijacych i to samo masz tu... jak dla mnie easy fold

Awatar użytkownika
Sebola
-#VIP
-#VIP

Postautor: Sebola » 09 kwie 2009, 22:51

Hej!

Ja bym rozegrał to trochę inaczej. Z racji że to jest OMAHA to mając wysokie karty i w dwóch kolorach - podbiłbym więcej preflop, żeby albo wyrzucić przeciwników z rozdania albo zgarnąć duża pulę juz po flopie. Ja jak gram prywatnie w OMAHĘ to grę staram się zakończyć po flopie - bo później to układów może dojść co niemiara. No chyba że po flopie albo od razu łapię nutsa, albo mam szansę na nutsa - to można próbować to spokojnie rozgrywać i wciągać jak najwięcej graczy do rozdania.

W tym przypadku więcej podbiłbym preflop i co za tym idzie duuużo więcej po flopie - jakby gość po flopie mi się utrzymał to podejrzewałbym jakiegoś seta z jego strony czy to ósemek Asów czy dam - nie wierzę żeby przy mocnym podbiciu po flopie ktoś by dalej drawował do strita (z drugiej strony na OMAHA to grają różni gracze czasami tacy któzy wchodzą właśnie tylko po to żeby spróbować - niestety na tych stawkach takich graczy można się spodziewać, a ich to się nigdy nie rozczyta).

Także jeśli wszedłby po moim mocnym podbiciu po flopie to dalej bym juz zwolnił grę i starał się jak najmniejszym kosztem oglądnąć boarda aż do river oczekując na kolor lub może fula gdyby spadła jeszcze jedna Dama lub As - Z dwoma parami nie było co wojować.

Jeśli chodzi o Twoje sprawdzenie po river to bardzo optymistyczne - biło Cię kilka układów od zwykłego tripsa ósemek po strita (K10, czy nawet 9,10) czy fulla. No ale chyba po włożeniu tyle co Ty do puli też bym go sprawdził a przynajmniej bardzo bym się zastanowił. To jeszcze zalezy od tego jakie ready na niego miałeś
Ostatnio zmieniony 09 kwie 2009, 22:53 przez Sebola, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 09 kwie 2009, 22:51

z tego co widze grales z fishem ktory chyba liczyl tylko na te 4outy ... tzn nawet jestem pewny ze koles raczej nie mial pojecia ... co do rozegrania ... nie najgorsze ... flop trafiasz 2 pary zadnego strita czy koloru nie ma ... turn ... tutaj jezeli wszedl w rozdanie to raczej nie z najnizsza para , mogl miec A8 ale wtedy raisowal by na flopie wiec ok pojawia sie draw ... river no coz nie dawalby beta o pule z niczym a strit mozliwy wiec ja bylbym sklonny sfoldowac ale rozegrane na flopie i turnie ... trafiles na fiszha niestety :? ktory w OMAHE ( w HL juz o wiele bardziej oplacalne xD ) dobiera do gutshota xD oby wiecej takich rybek a zarobisz ... ja zarabialem ;)

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 09 kwie 2009, 22:51

Sam nie jestem znawcą omaha, a raczej początkującym w tej dziedzinie chociaż ostatnio zacząłem pogrywać w cashach na najniższych limitach więc coś jak u Ciebie i już dawno stwierdziłem, że nie ma co wymuszać takiej agresji i gram tylko pewne układy.

Fakt trafiłeś 2 pary co na początek było piękną kartą, ale potem zarówno turn jak i river dał wiele możliwości do fulla i dwie możliwości strita więc Twoje 2 pary w omaha tracą strasznie na wartości, tym bardziej na tych limitach gdzie ludzie lubią wchodzić z czym popadnie...

Ja stosuje na cash table omaha żelazną zasadę, że często oglądam flopy i gram tylko pewne/najsilniejsze układy a gdy trafiają się takie opcje jak u Ciebie, że przeciwnik może mieć strita czy fulla to dwie pary i nawet tripsa/seta zazwyczaj. Po prostu minimalizuje straty, a wygrywam to co powinienem wygrać i jestem na plus ;)

Podsumowując Twoje rozdanie, ja bym to pasował, a poza tym po flopie zagrane dobrze, po turnie chyba bym zagrał słabiej sam nie wiem, a na river bym na pewno spasował, mimo wrzuconych wcześniej pieniędzy nie ryzykował bym kolejnych 5$. Może gram za ostrożnie, ale jednak daje to rezultaty i jakiś tam plusik na omaha!

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 13 kwie 2009, 00:20

Dzieki wszystkim za rady - dzisiaj gralem rzeczywiscie bardziej tight - i wynik mam zdecydowanie lepszy (gdybym sie nie nacial na kolor z asem majac kolor z krolem - bylbym nawet minimalnie do przodu :-) )

Wróć do „Omaha”