[CASH] [PLO10] AAT4

Analizy rozdań poker omaha. Wszystkie rodzaje gry poker omaha.
Cold.FuzZion
-#pretendent
-#pretendent

[CASH] [PLO10] AAT4

Postautor: Cold.FuzZion » 12 wrz 2009, 13:01

PokerStars-nielegalny-w-PL! Game #32721668301: Omaha Pot Limit ($0.05/$0.10 USD) - 2009/09/11 21:16:58 CET [2009/09/11 15:16:58 ET]
Table 'Undina X' 6-max Seat #2 is the button
Seat 1: birbidon ($9.75 in chips)
Seat 2: FuzzyTehImba ($42 in chips)
Seat 3: D.Kolia ($12.70 in chips)
Seat 4: Bubuhunter ($12.95 in chips)
Seat 6: hang on oak ($4.45 in chips)

D.Kolia: posts small blind $0.05
Bubuhunter: posts big blind $0.10

*** HOLE CARDS *** Dealt to FuzzyTehImba [ :Ts :4c :Ah :As]

hang on oak: raises $0.10 to $0.20
birbidon: folds
FuzzyTehImba: raises $0.55 to $0.75
D.Kolia: calls $0.70
Bubuhunter: folds
hang on oak: calls $0.55

*** FLOP *** [ :Ad :5s :8s]

D.Kolia: checks
hang on oak: checks
FuzzyTehImba: checks

*** TURN *** [ :Ad :5s :8s] [ :6h]

XXkingsterXX joins the table at seat #5
D.Kolia: bets $1
hang on oak: folds
FuzzyTehImba: calls $1

*** RIVER *** [ :Ad :5s :8s :6h] [ :Qs]

D.Kolia: bets $2
FuzzyTehImba: raises $2 to $4
D.Kolia: calls $2

*** SHOW DOWN ***
FuzzyTehImba: shows [ :Ts :4c :Ah :As] (a flush, Ace high)
D.Kolia: mucks hand
FuzzyTehImba collected $11.75 from pot
*** SUMMARY *** Total pot $12.35 | Rake $0.60
Board [Ad 5s 8s 6h Qs]
Seat 1: birbidon folded before Flop (didn't bet)
Seat 2: FuzzyTehImba (button) showed [ :Ts :4c :Ah :As] and won ($11.75) with a flush, Ace high
Seat 3: D.Kolia (small blind) mucked [ :9h :7s :Js :7d]
Seat 4: Bubuhunter (big blind) folded before Flop
Seat 6: hang on oak folded on the Turn

Oczywistym jest fakt, że nie miałem zielonego pojęcia w trakcie ręki, że klient też ma flush. Postawiłem go na stricie i teraz pytanie o ile rr, żeby przy takiej grze zostać sprawdzony z oczywistych względów przez młodszy układ. Ja się zastanawiałem nad $4,50, bo $5 stwierdziłem, że będzie za dużo. Naturalnie w życiu bym nie pomyślał, że koleś ma na flopie fd bo poszły same checki. Z drugiej strony pytanie czy strit by w ogóle zapłacił na rr i czy może rzeczywiście trzeba by podbić do $5.
Ostatnio zmieniony 06 paź 2009, 23:53 przez Cold.FuzZion, łącznie zmieniany 1 raz.

Oskarek

Postautor: Oskarek » 12 wrz 2009, 13:19

Zanim przeczytalem Twoja analize chcialem pisac wlasnie ze 5 :)
Ogolnie nie zauwazylem na poczatku ze masz kolor i stwierdzilem ze call na river ale po chwili zobaczylem ze masz nutsa i mysle ze wlasnie 4-5 jest ok :)
Ze stritem moze i by zaplacil ale zagrane ok :) chociaz mogles i te 4,5 bo to wyglada wlasnie taki miniraise na dobrany kolor :)

jack
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: jack » 12 wrz 2009, 13:28

Tak samo po lini gry dalbym niewielki tylko raise do 4.5/5 ale na turnie imo bym go raisnal masz topseta + redraw do nutsowego koloru ja bym raisowal turna i stack off
9 kart do fula + 9 do koloru a bet na turnie to nie konicznie musiala byc jakas reka ;) to moglo byc np Ax nizszy set etc ;)

pzdro

Cold.FuzZion
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Cold.FuzZion » 12 wrz 2009, 15:46

jack pisze:Tak samo po lini gry dalbym niewielki tylko raise do 4.5/5 ale na turnie imo bym go raisnal
To jest OMAHA. Oczywistym jest fakt, że koleś raisuje o pot bo ma albo strita, albo dostał set szóstek. 3 ludzi oglądało flop i wątpie, żeby 2 pary a już napewno nie Ax podbijały na takim boardzie. 18 outów to jakieś 35% szans na wygraną. Wytlumacz mi dlaczego mam wrzucać cały stack w sytuacji w której NIE JESTEM faworytem. Taka gra długofalowo przynosi straty.

jack
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: jack » 12 wrz 2009, 16:04

Akcja na flopie same checki ... dlatego mogl zabetowac ... wiem ze to jest omaha

Ale np mial seta z redrawem albo 2 pary z FD ?? wpuli bylo 2.35$ bet za 1$ robisz rasie o ile widze to jest SH a nie FR na SH gra sie agresywniej przynajmniej ja tak gram a stack off bo po raise bedziesz mial oddsy ?? i wyciagasz wieksze value niz callujac .

Nie znam histori z graczem ale patrzac na reke z ktora zagral byl slaby i dlatego bedzie betowal wiecej slabszych rak ;) no i nie musze wspominac o folding equity wiec niekoniecznie bedziesz zmuszony zreszta on moze foldnac , a blefem Ci nie zaplaci tak i tak . Kluczem do wysokich wygranch nie jest tylko nuts a chyba bardziej redraw a Ty masz 2 nutsowe redrawy przynajmniej tak sie gra na deepie ... majac 2nd nuts lub nuts + redraw

btw equity miales od 40 do 50 w zaleznosci czy policzymy czy on mial FD

przeciez to omaha i inaczej sie liczy niz w HL

pzdro

Wróć do „Omaha”